offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

WTT Feeder Ιταλίας: Στα διπλά ήρθαν οι προκρίσεις στο ταμπλό για την ελληνική αποστολή

Κοινοποίηση

Κακή στο πρώτο κομμάτι της, βελτιωμένη σαφώς στη συνέχεια ήταν για τους Έλληνες αθλητές η δεύτερη αγωνιστική ημέρα στην πόλη Μπιέλα για το World Table Tennis Feeder της Ιταλίας. Την Τετάρτη 13/12 έγιναν καθοριστικά ματς για τις προκρίσεις στα κεντρικά ταμπλό των ατομικών αγωνισμάτων. Στο απλό ανδρών το αποτέλεσμα ήταν εντελώς αρνητικό, καθώς ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης αποκλείστηκαν στον 2ο προκριματικό γύρο και δεν κατάφεραν να φτάσουν στα ματς για την πρόκριση. Στα διπλά όμως, ήρθαν προκρίσεις στα ταμπλό κι έτσι από αύριο Πέμπτη 14/12 η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση σε όλα τα αγωνίσματα πλην του διπλού γυναικών. Οι Γκιώνης/Αγγελάκης και Σγουρόπουλος/Κωνσταντινόπουλος προχώρησαν νικηφόρα στο διπλό ανδρών, ενώ οι Αγγελάκης/Τόλιου συνεχίζουν ως lucky losers στο διπλό μικτό. Στο ίδιο αγώνισμα είχαν μπει χωρίς αγώνα στο ταμπλό οι Σταματούρος/Παπαδημητρίου, μάλιστα η κλήρωση έφερε αντιμέτωπα αύριο τα δύο ελληνικά δίδυμα! Από κει και πέρα στον 1ο γύρο του απλού μετέχουν ο Γκιώνης στους άνδρες, η Κατερίνα Τόλιου, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Ελισάβετ Τέρπου στις γυναίκες (εδώ δεν έγινε προκριματική φάση).

Στην πρώτη ενότητα το σημερινό πρόγραμμα είχε τη συνέχεια στα προκριματικά του απλού ανδρών. Άλλος περισσότερες, άλλος λιγότερες και οι τρεις διεθνείς μας είχαν βάσιμες πιθανότητες να μπουν τουλάχιστον στον 3ο και τελευταίο προκριματικό γύρο, αλλά δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν

Ο Αγγελάκης (νούμερο 338 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) αφού προχώρησε χωρίς αγώνα στον 2ο γύρο τέθηκε αντιμέτωπος με τον Τζουλ Καβάιγ (No 668). Ο Γάλλος έδειξε μεγάλες ικανότητες κόντρα στην άμυνα, στάθηκε και τυχερός σε κρίσιμα σημεία (όπως στο 9-10 του 2ου σετ όπου έκανε άπιαστο σόρι στην άκρη του τραπεζιού) και επικράτησε με 3-0. Στο 3ο σετ ο πρωταθλητής μας έσωσε δύο ματς μπολ και μετά προηγήθηκε 11-10, ωστόσο δεν άλλαξε την κατάσταση (6-11, 9-11, 11-13).

Ο Κωνσταντινόπουλος (αβαθμολόγητος μέχρι αυτή την εβδομάδα) προερχόταν από νίκη στον 1ο προκριματικό και σήμερα είχε το υψηλό εμπόδιο του Σλοβένου Πέτερ Χρίμπαρ (Νο 289). Αμφίρροπο ήταν το ματς, όμως ο αριστερόχειρας διεθνής μας υστέρησε στις λεπτομέρειες του 2ου και του 3ου σετ για ν’ αποκλειστεί τελικά με 3-0 σετ (6-11, 10-12, 9-11).

Αργότερα το μεσημέρι αγωνίστηκε ο Σγουρόπουλος (Νο 370). Ήταν φαβορί απέναντι στον Ιταλό Αντονίνο Αμάτο (Νο 583), πήρε και το προβάδισμα, όμως ξαφνικά η απόδοσή του έπεσε σημαντικά. Ισοφαρίστηκε στην παράταση και τελικά με αρκετά λάθη γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ (11-6, 11-13, 7-11, 8-11). Θυμίζουμε ότι ο Αμάτο είχε μικρή συμμετοχή πέρσι στην ελληνική Α1 με τον Ολυμπιακό, διατήρησε και φέτος το δελτίο του αλλά δεν έχει αγωνιστεί.

Πάντα στο απλό είναι από χτες γνωστοί οι αντίπαλοι των Ελλήνων αθλητών στον 1ο γύρο. Στους άνδρες ο Γκιώνης τίθεται αύριο αντιμέτωπος με τον Άνχελ Ναράνχο από το Πουέρτο Ρίκο (21:40, τραπέζι 3). Στις γυναίκες η Παπαδημητρίου συναντά την Ιταλίδα Τζόρτζια Πικολίν (14:05, τραπέζι 2), η Τέρπου τη Σέρβα Ιζαμπέλα Λουπουλέσκου (11:45, τραπέζι 3) και η Τόλιου τη Σέρβα Σαμπίνα Σουργιάν (15:15, τραπέζι 2). Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται διαδικτυακά μέσα από το κανάλι της WTT στο youtube (https://shorturl.at/dsz09) κι εκεί βρίσκετε τα λινκ για κάθε ένα από τα τέσσερα τραπέζια.

ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟΝ 1Ο ΓΥΡΟ

Στο διπλό ανδρών ήρθαν σήμερα 13/12 δύο προκρίσεις στον 1ο γύρο. Οι Σγουρόπουλος/Κωνσταντινόπουλος είχαν αρχίσει νικηφόρα την Τρίτη την προσπάθεια τους και την Τετάρτη κατέβαλλαν και το 1ο φαβορί στο ταμπλό των προκριματικών. Συγκεκριμένα νίκησαν με 3-0 σετ τους Νιγηριανούς Ορόκ Ετίμ/Αζίζ Σολάνκε και πέρασαν εμφατικά στο ταμπλό (11-6, 13-11, 11-3).

Οι αμυντικοί Γκιώνης και Αγγελάκης, που είχαν bye στον 1ο προκριματικό, ξεπέρασαν σήμερα τις δύσκολες στιγμές κόντρα στους Αντρέα Πούππο/Μάρκο Καπούκιο από την Ιταλία και με σκορ 3-1 ακολούθησαν στον γύρο των «16» (11-6, 11-13, 11-6).

Πολύ γρήγορα έγινε και η κλήρωση του κυρίως ταμπλό. Αύριο οι Σγουρόπουλος/Κωνσταντινόπουλος αντιμετωπίζουν τους Ιάπωνες Σόρα Ματσουσίμα/Μιζούκι Οϊκάβα, που είναι στην Μπιέλα νούμερο 1 του αγωνίσματος (έναρξη στις 12:20 στο τραπέζι 1), ενώ ο Γκιώνης με τον Αγγελάκη τίθενται αντιμέτωποι με τους Φεντερίκο Βαλίνο/Τζιάκομο Αλεγκράνσα (12:55, τραπέζι 3).

Στο διπλό γυναικών οι Τόλιου/Παπαδημητρίου είχαν πολύ δύσκολη κλήρωση στον μοναδικό προκριματικό γύρο και ηττήθηκαν με 3-0 σετ από τις Γιαπωνέζες Ασούκα Σασάο/Μιζούζου Τακέγια (4-11, 7-11, 8-11).

Στα προκριματικά του διπλού μικτού ο Αγγελάκης και η Τόλιου επιδίωξαν την είσοδο στο ταμπλό απέναντι στους Γιαν Βαλέντα/Ζντένα από την Τσεχία. Δεν απέδωσαν καλά κι έχασαν με σκορ 3-0 (6-11, 5-11, 7-11), ωστόσο μπήκαν σαν «τυχεροί χαμένοι» στον γύρο των «16». Εκεί βρίσκουν απέναντί τους στις 10:35 (τραπέζι 3) τους Σταματούρο/Παπαδημητρίου σε έναν ακόμα ελληνικό «εμφύλιο» στο ιταλικό Feeder μετά από την αναμέτρηση Σγουρόπουλου-Σταματούρου στα προκριματικά του απλού.  

Related posts

Σκοτώθηκε ο Κρεγκ Μπριν, οδηγός του WRC, σε δοκιμές πριν από το Ράλι Κροατίας

Ο Μάικλ Τζόρνταν πούλησε τους Σάρλοτ Χόρνετς

Στις 16-17 Σεπτεμβρίου η έναρξη στο αγωνιστικό καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. 2023-2024