offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Στο Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών και φέτος ο Παναθηναϊκός

Κοινοποίηση

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. θα είναι και φέτος παρών στο Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών. Με βάση τα seeding για τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, που είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU), ήταν ξανά στις ομάδες, που δικαιούνταν συμμετοχή στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό Κύπελλο κι έκανε χρήση του δικαιώματος αυτού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Όταν έκανε την αρχή τη σεζόν 2022-2023 είχε γίνει γενικά ο πρώτος ελληνικός σύλλογος, που παίρνει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε αποκλειστεί στην πρώτη φάση των ομίλων και στη συνέχεια προχώρησε μέχρι τον προημιτελικό γύρο του Europe Cup. Η ETTU πραγματοποίησε τις κληρώσεις σε Τσάμπιονς Λιγκ και Europe Cup, όπου δεν υπήρξε άλλη δήλωση από ελληνικό σωματείο. Ίσως γίνει για το 3ο Κύπελλο όμως, το Europe Trophy, το οποίο αρχίζει αρκετά αργότερα και η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής λήγει στις 30/09. Σε ατομικό επίπεδο βέβαια, θα υπάρχει και φέτος παρουσία Ελλήνων αθλητών στην Ευρώπη με ξένα κλαμπ.  Για το στάδιο 1 του Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός θ’ αγωνιστεί στην Ισπανία.

Κληρώθηκε στο 1ο από τα δύο γκρουπ της πρώτης φάσης και θα πάει στην έδρα της Reus Miro, στην οποία θυμίζουμε είχε αγωνιστεί η αθλήτριά του Κατερίνα Τόλιου τις δύο τελευταίες σεζόν. Συνολικά 5 οι ομάδες στο γκρουπ και μαζί με τη Reus είναι στις αντιπάλους η SKST Plus Hodonin από την Τσεχία (επικεφαλής), η γαλλική ALSL TT Grand Quevilly και η επίσης ισπανική Girbau Vic TT. Πέντε ομάδες θα μετάσχουν και στο άλλο γκρουπ.

Το φορμάτ κανονικά προβλέπει σχηματισμό 4ων γκρουπ, αλλά ο αριθμός των συμμετοχών δεν το επέτρεψε. Ως εκ τούτου, προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε γκρουπ ώστε να συμπληρώσουν τα 4 γκρουπ των 3ων ομάδων του σταδίου 2. Κι εκεί έγινε η κλήρωση, τοποθετήθηκαν τα 8 πρώτα φαβορί της φετινής διοργάνωσης και οι υπόλοιπες 4 ομάδες θα προκύψουν από το στάδιο 1. Η προκήρυξη αναφέρει ότι η εναρκτήρια φάση του θεσμού θα λάβει χώρα στο διάστημα 20 με 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Να σημειωθεί ότι στον πίνακα της ETTU για τα Ευρωπαϊκά κύπελλα των γυναικών ο αθηναϊκός σύλλογος ήταν στη 17η θέση και οι 25 πρώτες ομάδες δικαιούνται ν’ αγωνιστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ 2023-2024. Μετράνε τα αποτελέσματα της τελευταίας τριετίας και ο Παναθηναϊκός πέρα από την περσινή θετική πορεία είχε την κατάκτηση του Europe Trophy το 2022. Στην 20η θέση της λίστας μάλιστα, βρίσκονταν οι Σάρισες Φλώρινας, αλλά για οικονομικούς λόγους αποφάσισαν να μη δηλώσουν ούτε στην κορυφαία διοργάνωση ούτε στο Europe Cup. Έχουν χρόνο να εξετάσουν την περίπτωση του Europe Trophy, όπου την περασμένη περίοδο κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο και πιθανόν να δηλώσουν εκεί.

Εξάλλου, σταθερά στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών μετέχει η πολωνική Μπογκόρια Γκρότζισκ του Παναγιώτη Γκιώνη. Είναι στο 2ο γκρουπ του σταδίου 2 με τη γερμανική Νόι Ουλμ (πρώην ομάδα του Γιάννη Σγουρόπουλου) και περιμένει να συμπληρωθεί το γκρουπ μετά το στάδιο 1.   

Στο Europe Cup γυναικών είναι και φέτος η Λιντς LZ Φρόσμπεργκ. Στο αυστριακό σωματείο παραμένει για μία ακόμα σεζόν η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, απλά η αρχική προφορική συμφωνία είναι ν’ αγωνιστεί φέτος στη δεύτερη ομάδα του, την LZ και όχι την πρωταθλήτρια Αυστρίας AG, που αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λιντς LZ Φρόσμπεργκ λοιπόν, θα είναι επικεφαλής και διοργανώτρια στο 4ο γκρουπ και θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στην TT Verdinamur από το Βέλγιο και την Bebetto AZS από την Πολωνία.

Related posts

Αθλητικές μεταδόσεις: Η πρωτιά του Ολυμπιακού περνά και από το Βελιγράδι

Volley League ανδρών: Ο Ολυμπιακός θέλει να κατακτήσει τον τίτλο, ο ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει τη σειρά

Επίσημος χορηγός της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. η Ευρωκλινική Αθηνών