offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Η Τέρπου θα μετάσχει με wild card στο Star Contender της Σλοβενίας

Κοινοποίηση

Ξεχωριστή τιμή και χαρά για την Ελισάβετ Τέρπου. Η Οργανωτική Επιτροπή του World Table Tennis Star Contender της Σλοβενίας, που γίνεται την ερχόμενη βδομάδα στη Λιουμπλιάνα, αποφάσισε και της χορήγησε wild card για τη συμμετοχή της. Τα επαμειβόμενα όπεν της βαθμίδας Star είναι τα κορυφαία της παγκόσμιας ομοσπονδίας, δεν είναι ανοιχτά για όλους τους αθλητές κι έχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και αριθμητικό όριο συμμετοχών. Οι αγώνες στη Hala Tivoli διεξάγονται από τις 3 έως τις 9 Ιουλίου. Η 23χρονη πρωταθλήτρια είχε δηλώσει ν’ αγωνιστεί στο σλοβενικό Contender, αλλά έπρεπε να περιμένει. Μετά την απόφαση των διοργανωτών να της δώσει host wild card θα έχει πρώτη φορά την ευκαιρία να μετάσχει σε τουρνουά ανδρών-γυναικών της κατηγορίας Star. Σημαντικό επίσης, ότι θα συμπληρώσει τρία δυνατά τουρνουά στη σειρά και θα μπορέσει να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Μέσα σε μία βδομάδα πήρε μέρος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στην Πολωνία και στο WTT Contender της Κροατίας, που είναι ακόμα σε εξέλιξη στο Ζάγκρεμπ. Προφανώς η Οργανωτική Επιτροπή της Σλοβενίας υπολόγισε αυτές τις συμμετοχές και κυρίως τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες για τη χορήγηση της κάρτας ελευθέρας.

Το σλοβένικο Star Contender περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα. Στο απλό θα είναι 48 οι απευθείας προκρίσεις στο ταμπλό των «64». Μέχρι 64 αθλητές/τριες θα είναι στους προκριματικούς γύρους, στους οποίους θα βρεθεί και η Τέρπου. Στις 3 και 4 Ιουλίου διεξάγονται τα προκριματικά. Να σημειωθεί ακόμα ότι WTT Event Supervisor ορίστηκε στη Λιουμπλιάνα από την παγκόσμια ομοαπονδία ο Δημοσθένης Μεσσήνης.

ΟΙ ΠΡΩΤΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Γάλλος Φέλιξ Λεμπρούν και η Ρουμάνα Μπερναντέτ Σοκς κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο απλό των Ευρωπαϊκών Αγώνων, που συνεχίζονται για 6η μέρα στην Κρακοβία της Πολωνίας. Ο νεαρός Λεμπρούν (με το ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα) έκαμψε σε συναρπαστικό τελικό τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας με 4-3 σετ (9-11, 11-5, 11-5, 4-11, 6-11, 11-2, 13-11). Ο μεγάλος αδερφός του Φέλιξ, ο Αλέξις Λαμπρούν (ο οποίος απέκλεισε τον Παναγιώτη Γκιώνη στους «32») κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Χωρίς να παίξει στο ματς για τις θέσεις 3-4 μάλιστα, καθώς ο Κροάτης Αντρέ Γκάσινα δεν μπόρεσε να «κατέβει» (πολύ γνωστός και στους Έλληνες φιλάθλους ο Γκάτσινα, καθώς πέρσι αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και φέτος στον Ολυμπιακό).  

Η Σοκς είχε εξίσου δυνατή καθοριστική αναμέτρηση με τη Γιάνγκ Σιαοσίν από το Μονακό. Παρότι βρέθηκε πίσω με 2-0 και 3-1 σετ πήρε τη νίκη με 4-3 και πανηγύρισε πρώτη φορά κι αυτή την κορυφαία διάκριση (4-11, 7-11, 11-7, 8-11, 13-11, 11-9, 11-3). Στο χάλκινο μετάλλιο έφτασε μία άλλη τοπ Ρουμάνα η Ελιζαμπέτα Σαμάρα. Στα επτά σετ πήγε και το ματς για τις θέσεις 3-4 με τη Ναταλία Μπαγιόρ από την Πολωνία και η εξέλιξη ήταν 11-9, 4-11, 13-11, 11-7, 9-11, 9-11 και 11-7.

Related posts

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Νοητικής Αναπηρίας

Μάνατζερ Πινέδα: “Παλεύουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία με τη Θέλτα και να συνεχίσει στην ΑΕΚ”

Roland Garros: Ζβέρεφ και Ρουντ πέρασαν στα ημιτελικά και θα παλέψουν για μια θέση στον τελικό