offside24.gr
Image default
BASKET LEAGUEΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Θα ισχύει και στα playoffs το καθεστώς των 6+1 ξένων την σεζόν 2023/24

Κοινοποίηση

Το καθεστώς των 6+1 ξένων θα ισχύσει και την σεζόν 2023/24 στην Basket League, ωστόσο με μία σημαντική αλλαγή, αφού πλέον οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να αναπροσαρμόζουν την εξάδα των ξένων τους και στους αγώνες των playoffs.

Η Basket League της σεζόν 2023/24 θα έχει μία σημαντική αλλαγή. Το καθεστώς των 6+1 ξένων (όπου κάθε ομάδα δηλώνει 7 αλλοδαπούς παίκτες, αλλά μπορεί σε κάθε ματς να χρησιμοποιεί τους 6) θα συνεχίσει να ισχύει, ωστόσο υπήρξε μία σημαντική προσθήκη στον κανονισμό.

Την σεζόν 2023/24 λοιπόν, οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να κινηθούν στην λογική των 6+1 ξένων και στα playoffs. Υπενθυμίζεται ότι την φετινή σεζόν – που θεσπίστηκε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο μέτρο – οι ομάδες μπορούσαν να κάνουν όσες αλλαγές ήθελαν στην κανονική περίοδο στους 7 δηλωμένους ξένους τους. Πριν από την έναρξη των playoffs όμως έπρεπε να διαλέξουν έξι από αυτούς.

Αυτή η απόφαση όμως είχε ένα βασικό κενό στο σκεπτικό της, αφού σε περίπτωση που μία ομάδα έχανε έναν ξένο παίκτη (είτε με τραυματισμό, είτε επειδή έλυσε το συμβόλαιό του) θα ήταν υποχρεωμένη να πορευτεί με πέντε ξένους στην postseason.

Κάτι που συνέβη δηλαδή τόσο στον Ολυμπιακό – αφού από ένα σημείο κι έπειτα δεν είχε τον Μπλακ στην διάθεσή του λόγω τραυματισμού και είχε κόψει τον Κάναν από την ελληνική λίστα – όσο και στον Παναθηναϊκό – που απομάκρυνε τον Μπείκον ενώ είχε δηλώσει τους έξι ξένους του και έμεινε εκτός ο Γουόλτερς.

Αυτό το πρόβλημα όμως δεν θα υφίσταται πλέον την σεζόν 2023/24, δίνοντας περισσότερες επιλογές στις ομάδες και – κυρίως – ένα μαξιλαράκι ασφαλείας σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Τίτλος για τον Παύλο Τσιτσιπά στη Γαλλία

Formula 1, GP Ουγγαρίας: Ασταμάτητος ο Φερστάπεν, ένατη νίκη τη φετινή σεζόν

Η ευκαιρία του Περιστερίου