offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Βλέπει δυνατά τον διεθνή Σέρβο Νεμάνια Μακσίμοβιτς για τη θέση του κεντρικού μέσου

Κοινοποίηση

Σε πρώτο πλάνο για τους “πράσινους” η περίπτωση του 28χρονου διεθνούς Σέρβου μέσου, Νεμάνια Μακσίμοβιτς της Χετάφε για τον παίκτη που θα γεμίσει τον άξονα του Παναθηναϊκού στο “6-8”

Μετά την επικείμενη απόκτηση του Φίλιπ Τζούριτσιτς και την υπόθεση του (πρώτου εκ των δύο) στόπερ που φαίνεται πως έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία, ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει μία πολύ “δυνατή” κίνηση και στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον παίκτη που θα καλύψει το κενό στο “6-8”, μετά την αποχώρηση του Κουρμπέλη.

Και δη σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου (και) ο κεντρικός μέσος να δώσει το παρών στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας στην Αυστρία, όπου εκτός των άλλων ο Παναθηναϊκός θα παίξει (για πρώτη φορά επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς) πέντε φιλικά για να “δέσει” πιο γρήγορα το βασικό σχήμα.

Στο “τριφύλλι” έχουν τσεκάρει αρκετές περιπτώσεις κεντρικών μέσων “πρώτης γραμμής”, αναζητώντας έναν χαφ ο οποίος θα γεμίσει τον άξονα και θα έχει ένα σκληρό, αγωνιστικό προφίλ και παραστάσεις υψηλού επιπέδου.

Οι πληροφορίες απ’ τη Σερβία αναφέρουν πως μία απ’ τις περιπτώσεις που έχουν προταθεί κι εξετάζονται με κάθε λεπτομέρεια απ’ τους “πράσινους” είναι κι ο 43 φορές διεθνής Σέρβος κεντρικός μέσος, Νεμάνια Μακσίμοβιτς ο οποίος την τελευταία ετραετία ανήκει στη Χετάφε και δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024.

Ο 28χρονος χαφ “έφτιαξε” το όνομά του στην Αστάνα από το 2015 έως το 2017, όταν κατέγραψε 12 γκολ και 6 ασίστ σε 81 επίσημα παιχνίδια, παίρνοντας μεταγραφή για τη Βαλένθια. Στις “νυχτερίδες” έμεινε μόλις ένα χρόνο (21 ματς, 1 γκολ), προτού πωληθεί στη Χετάφε αντί 10 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2018.

Τρομερά γεμάτη τετραετία

Σ’ αυτή την τετραετία στη Χετάφε ο Μακσίμοβιτς μέτρησε 182 αγώνες με 5 γκολ και 3 ασίστ και προσέλκυσε το ενδιαφέρον κι ομάδων της Premier League όπως η Γουέστ Χαμ και η Φούλαμ.

Φέτος έπαιξε σε 29 αγώνες στη LaLiga, όντας ξανά ο κορυφαίος χαφ της μαδριλένικης ομάδας σε μία πολύ έντονη σεζόν. Είναι ένας μέσος με πολύ μεγάλη ένταση, αντοχές και δυνάμεις, στο παιχνίδι του, επιθετικό μαρκάρισμα και ισορροπία στις επιλογές του και στις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο, καλύπτοντας και τις δύο πλευρές εξαιρετικά.

Ο Παναθηναϊκός, με βάση τις ίδιες πηγές απ’ τη Σερβία ασχολείται αρκετά με την περίπτωσή του και ψάχνει όλες τις παραμέτρους της υπόθεσής του, καθώς καλύπτει και με το παραπάνω τα… κουτάκια που έχουν βάλει στο “τριφύλλι” για τον παίκτη που θα καλύψει το “6-8” και είναι μία πολύ καλή και “μπαρουτοκαπνισμένη” επιλογή, υψηλού επιπέδου.

Την ίδια ώρα κι ο Μακσίμοβιτς (που έπαιξε και στους τρεις αγώνες της Εθνικής Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ) δεν φαίνεται να είναι αρνητικός στην προοπτική μίας νέας πρόκλησης στην καριέρα του, σε μία ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει τίτλους και να παίξει στην Ευρώπη. Κι αυτό δίνει επιπλέον “πόντους” στην προοπτική μίας τέτοιας μεταγραφής…

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Παναθηναϊκός: Οι ημερομηνίες των αγώνων με την Ντνίπρο

Ο Πιόλι “κάλεσε” στην αποστολή της Μίλαν το 15χρονο wonderkid, Φραντσέσκο Καμάρντα

ΕΑΝΕ: Στη ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ το πολυεθνικό Κύπελλο Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2023