offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς – Γκασκέ 1-2: Με το αριστερό στην περίοδο του γρασιδιού ο Στέφανος, πρόωρο αντίο στο Stuttgart Open

Κοινοποίηση

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 2-1 σετ από τον Γκασκέ και έτσι ολοκληρώθηκε πρόωρα η παρουσία του στο Stuttgart Open.

Με το αριστερό μπήκε στην περίοδο του γρασιδιού ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Το Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης ηττήθηκε 2-1 σετ από τον Ρισάρ Γκασκέ (Νο 55) και αποχαιρέτησε πρόωρα το Stuttgart Open.

Ο Τσιτσιπάς είχε πολλές αυξομειώσεις στο παιχνίδι του και έκανε πολλά λάθη δείχνοντας ότι ψάχνει να βρει τα πατήματά του. Αντίθετα, ο 36χρονος Γάλλος ήταν πιο σταθερός και κατάφερε να φτάσει στην πρόκριση στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Στρουφ.

Επόμενο τουρνουά για τον Στέφανο Τσιτσιπά αυτό του Χάλε την επόμενη εβδομάδα, το οποίο αναμένεται να είναι και το τελευταίο του πριν το Wimbledon.

Το ματς: Ο αγώνας άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος με γρήγορο break κατάφερε να προηγηθεί με 3-0. Ωστόσο, ο Γκασκέ απάντησε με το ίδιο ακριβώς νόμισμα και έφερε γρήγορα το σετ στα ίσα.

Στη συνέχεια του σετ οι δύο τενίστες προσπάθησαν να απειλήσουν ο ένας το σερβίς του άλλου δίχως όμως αποτέλεσμα και έτσι οι δύο τους οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Γκασκέ κατάφερε να κλείσει το σετ με 7-6 (8) και να προηγηθεί με 1-0.

Το δεύτερο σετ ήταν μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Ο Τσιτσιπάς ήταν σαρωτικός και με δύο break κατάφερε να προηγηθεί με συνοπτικές διαδικασίες με 4-0. Από εκεί και μετά απλά κράτησε το σερβίς του για να κλείσει το δεύτερο σετ με 6-2 και έστειλε το παιχνίδι σε τρίτο σετ.

Στο τρίτο σετ δεν είχαμε break, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σετ με τους δύο τενίστες να έχουν ευκαιρίες αλλά να μην τις εκμεταλλεύονται.

Στο 12ο game ο Ρισάρ Γκασκέ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Στέφανου Τσιτσιπά και στο 5ο matchpoint που δημιούργησε κατάφερε να κλείσει το σετ και το ματς με 7-5.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Ζίνι

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Μαρία Κάσσου και Γιώργος Σταμούλης επικράτησαν στα 5χλμ. ΟΠΑΠ

Final Four 2023, Μπαρτζώκας: “Δεν θα αφήσω κανέναν να αισθανθεί ότι αποτύχαμε αν δεν πάρουμε το τρόπαιο, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον τίτλο”