offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΤΙΒΟΣ

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Μαρία Κάσσου και Γιώργος Σταμούλης επικράτησαν στα 5χλμ. ΟΠΑΠ

Κοινοποίηση

Μεγάλη συμμετοχή είχαμε και στον αγώνα των 5χλμ. ΟΠΑΠ στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου Αθήνας με τη Μαρία Κάσσου και τον Γιώργο Σταμούλη να επικρατούν σε γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα.

Με μεγάλη συμμετοχή και έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον έγιναν τα 5χλμ. ΟΠΑΠ, ο αγώνας με τον οποίο έκλεισε ο 11ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας.

Ο πρωταθλητής του στιπλ Γιώργος Σταμούλης, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος αναδείχθηκε νικητής στην απόσταση πετυχαίνοντας μάλιστα και ατομικό ρεκόρ με 15.10. Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ από την αρχή της κούρσα έδειξε τις διαθέσεις του και στην ουσία δεν απειλήθηκε από τους αντιπάλους του. Το ασημένιο μετάλλιο στην απόσταση κατέκτησε o Παναγιώτης Πετρουλάκης με 15.33 και την τρίτη ο Πέτρος Παπαϊωάννου με 15.38, στο ντεμπούτο του στην απόσταση.

Στις γυναίκες η Μαρία Κάσσου υπερασπίστηκε την περσινή της νίκη και έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις της τελευταίας διετίας. Η νεαρή τερμάτισε σε 17.02 και άφησε στη δεύτερη θέση, τη Μελίσσα Αναστασάκης με 17.34 και στην τρίτη μια άλλη ανερχόμενη δρομέα, την Βασιλική Καλλιμογιάννη, που πέτυχε 17.38.

“Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη νίκη μου και από την επίδοση μου, καθώς ήταν και ο πρώτος αγώνας της σεζόν. Ήταν σαν αγώνας προπόνησης και το δείγμα ήταν θετικό διότι έκανα κατά ένα λεπτό μικρότερο χρόνο σε σχέση με πέρυσι, που για μένα αποτελεί ατομικό ρεκόρ. Βοήθησε πολύ ο καλός καιρός και ο κόσμος που μας εμψύχωνε στη διαδρομή.

Επόμενος στόχος μου είναι μία διάκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των 10χλμ τον Απρίλιο. Θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, τον καθηγητή Σταύρο Πατέστο, που ήταν το στήριγμά μου στις σπουδές μου“, είπε η Κάσσου, που είναι φοιτήτρια ιατρικής.

Η Μελίσσα Αναστακάκης, σχολίασε για τη σημερινή της παρουσία. “Είμαι ευχαριστημένη από τη δεύτερη θέση. Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή στον αγώνα των 5 χλμ και είμαι ικανοποιημένη από την επίδοση μου συγκριτικά με προηγούμενες προσπάθειες μου στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Η διαδρομή είναι δύσκολη, αλλά το ξεχνάς όταν βλέπεις τον κόσμο να σε βοηθά, αλλά και τον καλό καιρό“.
Η τρίτη του σημερινού αγώνα, Βασιλική Καλλιμογιάννη, είπε: “Δεν είχα στόχο αυτό τον αγώνα, αλλά ήθελα να τρέξω σε αυτή τη διαδρομή. Και έστω κι αν είναι δύσκολη, εν τέλει διακρίνεται από ισορροπία. Ήθελα μια θέση στο βάθρο και πίεσα τον εαυτό μου και τα έδωσα όλα γιατί έτσι γινόμαστε καλύτεροι, οπότε είμαι ικανοποιημένη από το χάλκινο μετάλλιο. Ο κόσμος βοήθησε πολύ. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου, Ιάσωνα Ιωαννίδη. Ο μεγάλος μου στόχος φέτος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στην Ιερουσαλήμ, όπου στα στιπλ πιστεύω σε ένα μετάλλιο. Επίσης θα προσπαθήσω να πάρω μια θέση στην εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων“.

Ο Γιώργος Σταμούλης, είπε για τη σημερινή του παρουσία: “Κέρδισα για τον τρίτη φορά στη διαδρομή των 5 χλμ. Συμμετείχα στον αγώνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου. Είμαι ικανοποιημένος με την πρώτη θέση και σημείωσα και ατομικό ρεκόρ. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική“.

“Παρά το γεγονός ότι ήμουν άρρωστος είμαι ικανοποιημένος από την επίδοση μου. Με δυσκόλεψε ένα κομμάτι της διαδρομής. Το βασικό μου αγώνισμα είναι τα 5 χλμ. Ήδη συμμετείχα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ανωμάλου Δρόμου στο Τορίνο και ο επόμενος στόχος μου είναι να πιάσω το όριο για να αγωνιστώ στα 10 χλμ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23“, σχολίασε ο Παναγιώτης Πετρουλάκης.

Τέλος ο Πέτρος Παπαϊωάννου, είπε: “Η συμμετοχή μου ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για τους αγώνες στα 800 μ. και 1.500μ. που εξειδικεύομαι. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η διαδρομή είναι πολύ δύσκολη. “Κόλλησα” σε ένα γκρουπ, στο τέλος ξέφυγα, είχα δυνάμεις και πήρα την τρίτη θέση“.

Related posts

Παναθηναϊκός: Η παραδοχή του Εργκίν Αταμάν για πρόταση και το ντόμινο στους πάγκους της EuroLeague

Formula 1: Ανατροπή και πιθανή επιστροφή για το GP Κίνας το Πάσχα

Η Γεωργιάδου στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης της ξιφασκίας, στο Νο6 η Γκουντούρα