offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ο νέος ρόλος του Τσούμπερ δίνει χρόνο στον Αραούχο και φέρνει μεταγραφή στα αριστερά

Κοινοποίηση

Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός Στίβεν Τσούμπερ πήρε νέες κατευθύνσεις από τον Αλμέιδα, ήταν ο πολυτιμότερος των πλέι οφς και στην εκκίνηση της νέας σεζόν θα είναι βασικός.

Χάνοντας τον Σέρχιο Αραούχο έξι αγώνες πριν από το φινάλε των playoffs, η ΑΕΚ θα μπορούσε να χάσει τον κόσμο κάτω από τα πόδια της. Φαινόταν ως η πιο κομβική απώλεια στο πιο καθοριστικό σημείο της σεζόν και ενώ είχαν υπάρξει πολλές πριν, πολύμηνες κιόλας: Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Μοχαμάντι, Τσούμπερ, Άμραμπατ. Καμία ωστόσο είχε προκαλέσει τέτοια ανησυχία όσο αυτή.

Εκείνος που δεν φάνηκε να θορυβείται ήταν ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα. Προσπέρασε αυτή την πολύ δύσκολη αναποδιά με ψυχραιμία και πίστη ότι θα βρεθεί ο άνθρωπος για να καλύψει το κενό. Ουδέποτε γκρίνιαξε για αυτό ή έβγαλε προς τα έξω το παραμικρό ψήγμα φόβου.

Ήξερε ότι ο Στίβεν Τσούμπερ θα πάρει το ρόλο αυτό και θα ανταποκριθεί επαρκώς. Με το παραπάνω θα έλεγε κάποιος μετά το τέλος αυτής της διαδικασίας, καθώς με τον Ελβετό θα κερδίζει το άτυπο βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη των play offs, η ΑΕΚ εν τέλει κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Αυτή η τρομερή ανταπόκριση του 31χρονου διεθνούς σε ρόλο δεύτερου επιθετικού πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία, με πολλά τρεξίματα αλλά κυρίως πιο αποτελεσματικό τρόπο στα τελειώματα των φάσεων -5 γκολ και 2 ασίστ στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος- δίνει στην ΑΕΚ και την ασφάλεια που πρέπει να νιώθει ενόψει του ξεκινήματος της ερχόμενης σεζόν.

Ο Αραούχο δουλεύει σκληρά σε καθημερινή βάση για να επιστρέψει κάπου στα τέλη του Αυγούστου, ωστόσο ακόμα και να του πάρει λίγο παραπάνω μέχρι να βρει το ρυθμό του και την αγωνιστική ετοιμότητα που πρέπει, ο Τσούμπερ θα είναι αυτός που θα κάνει τη δουλειά.

Η αλλαγή μεταγραφικής στόχευσης

Αυτή η απόλυτα επιτυχημένη μετατόπιση του Ελβετού από το αριστερό άκρο της επίθεσης στον κεντρικό άξονα, αλλάζει σε σημαντικό βαθμό και τις μεταγραφικές επιδιώξεις της ΑΕΚ.

Εκεί λοιπόν που αναζητούσε ποδοσφαιριστή συμβατό με τη συγκεκριμένη θέση για να αποτελεί το αντίπαλο δέος του Αραούχο προσφέροντας υγιή και σοβαρό ανταγωνισμό για τη θέση, πλέον έχει πάψει να καίγεται για τέτοιου είδους παίκτη. Ακριβώς τέτοια περίπτωση ήταν ο Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς, από τον οποίο η ΑΕΚ απομακρύνθηκε διαπιστώνοντας αυτή την εξέλιξη.

Τώρα το κενό που παρατηρείται αφορά στο αριστερό φτερό της επίθεσης όπου έκανε φέτος διαφορά με τις εμφανίσεις του ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Παρόλο που σε αυτό το ρόλο έχουν χρησιμοποιηθεί κατά περιπτώσεις οι Ελίασον και Φερνάντες, αμφότεροι υπολογίζονται κατά κύριο λόγο για τη δεξιά πτέρυγα.

Οπότε η αναζήτηση της ΑΕΚ όσον αφορά στον ποδοσφαιριστή που θα ενταχθεί στο ρόστερ για να δώσει περισσότερο βάθος στα άκρα της επίθεσης, σχετίζεται περισσότερο με την αριστερή πτέρυγα.

Θα είναι ασφαλώς ευχής έργον για τον προπονητή ο παίκτης που θα προστεθεί να μπορεί να παίξει και σε άλλες θέσεις, άλλωστε τέτοια είναι η φιλοσοφία του και με αυτή τη λογική η ΑΕΚ θα κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει παρελθόν ο Νόρντιν Άμραμπατ. Ο Μαροκινός θα αφήσει πίσω του σημαντικό κενό σε γκολ ασίστ αλλά κυρίως σε ηγετική νοοτροπία.

Το ενδεχόμενο να αποκτηθούν δύο παίκτες με ικανότητα να παίζουν στις πτέρυγες είναι ανοιχτό καθώς η ΑΕΚ πλέον θα έχει περισσότερα ματς λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, γι’ αυτό και η αναζήτηση χαρακτηρίζεται από πολύ απαιτητικά στάνταρντς.

Ο Αλμέιδα θέλει παίκτες που θα έρθουν δίχως αμφιβολίες, για τους οποίους θα είναι σίγουρος ότι θα ταιριάξουν απόλυτα στο ποδοσφαιρικό project που θέλει να παρουσιάσει την επόμενη σεζόν.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας στο προολυμπιακό: Το τουρνουά της μιας ανάσας με τέσσερις αγώνες σε πέντε ημέρες

Ολυμπιακός: Δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ

Η Αναντολού Εφές χάνει τον Γουίλ Κλάιμπερν για έξι εβδομάδες και τον Ροντρίγκ Μπομπουά για τρεις