offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Με την 1η θέση από την κανονική διάρκεια στα πλέι οφ της γαλλικής λίγκας η Ενεμπόν του Σγουρόπουλου

Κοινοποίηση

Μετά την κατάκτηση του Europe Cup ανδρών 2022-2023 η Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου τα δίνει όλα για να σηκώσει και το κύπελλο του πρωταθλητή στη Γαλλία. Προχτές 10/05 ολοκλήρωσε τους αγώνες της στην κανονική διάρκεια της επαγγελματικής λίγκας (της λεγόμενης Pro A) και με τον Έλληνα άσο στη σύνθεσή της σημείωσε νίκη, που την οδήγησε στην 1η θέση. Ξεπέρασε στο φινάλε και για 1 βαθμό την Ανζέ και πάει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος για να κυνηγήσει την επιστροφή στους τίτλους μετά από την πολύ παραγωγική εποχή του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Τότε είχε κατακτήσει 4 πρωταθλήματα και το τελευταίο ήταν τα 2009. Ο Σγουρόπουλος τα πήγε καλύτερα στον 2ο γύρο και όπως στην ευρωπαϊκή επιτυχία της ομάδας, έτσι και στη διαδρομή των 18 αγωνιστικών του πρωταθλήματος είχε σημαντική συμβολή στην πορεία της ομάδας. Όπως αναφέρει το σάιτ της γαλλικής ομοσπονδίας (fftt.com) η Ενεμπόν θ’ αντιμετωπίσει στους διπλούς ημιτελικούς των πλέι οφ την Τζούρα Μορέ, η οποία κατέλαβε την 4η θέση. Μεθαύριο 14/05 εξάλλου, τελειώνει στη Γαλλία η κανονική διάρκεια και στην Pro B των γυναικών, όπου μετέχουν δύο αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων, η Κατερίνα Τόλιου και η Ελισάβετ Τέρπου.  

Η Pro A είχε 10 ομάδες και περιλάμβανε κανονικά δύο γύρους με το σύστημα «ένας προς όλους». Μόνο η τελευταία ομάδα πέφτει αμέσως κατηγορία (είναι η Σεν Ντενί 1) κι από κει και πέρα προβλέπονται πλέι οφ και πλέι άουτ. Για τον τίτλο αγωνίζονται οι 4 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας.  

Στη 18η και τελευταία αγωνιστική η Ενεμπόν ξεπέρασε πολύ δύσκολα ως γηπεδούχος το εμπόδιο της Τορίν Φουιλάρ με 3-2. Έφτασε τους 46 βαθμούς και ξεπέρασε στην κορυφή την Ανζέ (πρώην ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη παρεμπιπτόντως), η οποία στην ίδια αγωνιστική έχασε 3-2 εκτός έδρας από την Καέν και πήρε τη 2η θέση με 45 βαθμούς.

Στο ματς με την Τορίν ο Σγουρόπουλος έδωσε ένα παιχνίδι και κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον διεθνή αριστερόχειρα Γάλλο Έντζο Ανγκλέ. Γενικά στην κανονική διάρκεια της Pro A ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών κατηγοριών εμφάνισε, σύμφωνα με τα στοιχεία στη γαλλική ιστοσελίδα, 3 νίκες και 8 ήττες.  

Η Ενεμπόν θα συναντήσει στα ημιτελικά των πλέι οφ την Τζούρα Μορέ, η οποία κατέλαβε την 4η θέση με 39 βαθμούς. Η 3η της βαθμολογίας Ρουέν (40 βαθμοί) θ’ αναμετρηθεί στον άλλο ημιτελικό με την Ανζέ κι όπως αναφέρει η γαλλική ομοσπονδία τα διπλά ματς πρόκειται να γίνουν τέλη Μαΐου και αρχές Ιουνίου. Για τον τελικό της λίγκας δεν έχει βγει ημερομηνία.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ PRO B

Επίσης στη Γαλλία, ολοκληρώνεται την Κυριακή το πρωτάθλημα της 2ης εθνικής κατηγορίας γυναικών, της λεγόμενης Pro B, όπου επίσης θ’ ακολουθήσουν πλέι οφ. Στην πολύ δυνατή διοργάνωση μετείχαν φέτος δύο ακόμα βασικά στελέχη των εθνικών μας ομάδων, η Κατερίνα Τόλιου με τη Ρεν και η Ελισάβετ Τέρπου με την Ισί Λε Μουλινό.   

Οι συνολικές αγωνιστικές θα είναι 14 με ματς δύο γύρων και οι πρωταθλήτριές μας είχαν κάνει την τελευταία τους εμφάνιση στη 12η αγωνιστική. Τότε η Ρεν είχε επικρατήσει 3-2 εκτός έδρας της Παρί ΤΤ με την Τόλιου (η οποία είναι στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα) να σημειώνει 2 νίκες απέναντι στην πρώην ομάδα της. Από την πλευρά της η Ισί Λε Μουλινό είχε χάσει 3-1 ως φιλοξενούμενη από τη Λε Μαν Σαρτέ και η Τέρπου είχε χάσει πολύ δύσκολα τον μοναδικό της ατομικό αγώνα. Στη βαθμολογία η Ρεν είναι 4η με 25 βαθμούς και η Ισί Λε Μουλινό 7η με 18.

Τέλος, στην Pro B των ανδρών, όπου έκανε ελάχιστα παιχνίδια ο Γιάννης Βλοτινός με τη φανέλα της Σεν Πιερέζ, η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε σε έναν γύρο και με 11 αγωνιστικές. Η Σεν Πιερέζ περιορίστηκε με 15 βαθμούς στην 11η και προτελευταία θέση και πηγαίνει στα πλέι άουτ.

Related posts

Επίσημο: Η Aston Martin με κινητήρες Honda από το 2026

Με πολλές ελληνικές διακρίσεις η αυλαία του Βαλκανικού πρωταθλήματος

Με 3 στα 3 ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός τους αγώνες του στην πρώτη φάση του Europe Trophy