offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Κυπέλλου: Η ΕΠΟ αποφασίζει για την έδρα που έχει περάσει από χίλια κύματα, ποια είναι τα δεδομένα

Κοινοποίηση

Στις 14:00 συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και θα αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα (;) για το πού θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό στις 24 Μαΐου (20:30).

Η έδρα έχει κάνει “τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες”, με την Ομοσπονδία να αδυνατεί να βρει γήπεδο εδώ και πολύ καιρό, με αποτέλεσμα να έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα και να έχει πληγεί για τα καλά τόσο το δικό της κύρος όσο και του θεσμού.

Οι παλινωδίες και τα μπρος – πίσω ήταν στην ημερίσια διάταξη και η “δημιουργική ασάφεια” αυτό που επικρατεί εδώ και πάρα πολύ καιρό στην ΕΠΟ. Ας ελπίσουμε ότι σήμερα θα καταλήξουν κάπου και δεν θα υπάρξει νέα αλλαγή, καθώς έχει καταντήσει (κουραστικό και διόλου αστείο) ανέκδοτο.

Ο θεσμός, πέρα από την Ελλάδα, έχει βρεθεί σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Αρχικά ακούστηκε η Νέα Υόρκη ως μια πιθανή λύση λόγω της παρουσίας πολλών ομογενών, έγινε κρούση στην Αυστραλία και η ομοσπονδία της ήταν θετική για τελικό στη Μελβούρνη, εξετάστηκαν οι επιλογές του Λονδίνου με τα πολλά γήπεδα και της Γερμανίας (Βερολίνο), ενώ αισίως στο κάδρο μπήκαν Αλβανία, Πολωνία, Ρουμανία και Βελιγράδι το οποίο πάντως αποκλείστηκε πολύ γρήγορα. Όσο για την Κύπρο, υπήρξε εις διπλούν άρνηση της αστυνομίας για τελικό στη Λευκωσία.

Στην Ελλάδα, πέρα από το Πανθεσσαλικό, το οποίο παραμένει πάντα στο προσκήνιο και φέρεται να είναι το φαβορί για προφανείς πρακτικούς λόγους (έτοιμο γήπεδο, το προτιμούν οι ομάδες, δεν παραβιάζεται η προκήρυξη και δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερα χρονοβόρα προεργασία), έπαιξε δυνατά η Λάρισα αλλά άναψε κόκκινο η πυροσβεστική, ενώ το Αγρίνιο, η Λαμία και το Ηράκλειο “κάηκαν”. Στο ενδιάμεσο αυτοπροτάθηκε και η Μυτιλήνη.

Όλα αυτά για την διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Φυσικά, εξυπακούεται ότι δεν θα υπάρχουν θεατές και ο τελικός θα γίνει με ελάχιστες προσκλήσεις. Εν ολίγοις, μια θλιβερή εικόνα στο γήπεδο που μας γυρίζει πολύ πίσω, αλλά εδώ που φτάσαμε, ήταν αναγκαίο κακό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ καλείται να πάρει την απόφασή της, με το Πανθεσσαλικό να φαντάζει ως το γήπεδο που έχει τον πρώτο λόγο, αν και κανείς πλέον δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά, ενώ το Βουκουρέστι φέρεται να έχει απορριφθεί από την ΑΕΚ λόγω… Λουτσέσκου. Οι άλλες επιλογές που εξετάζονται, είναι η Αλβανία και η Πολωνία, η κάθε μια με τα συν και τα πλην της.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία θυμίζουμε ότι ως τώρα έχει αναβληθεί δύο φορές.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Αλκαράθ: “Πριν τον τελικό πίστευα ότι δεν μπορώ να νικήσω τον Τζόκοβιτς”

Πογέτ: “Ξέρω τι μπορούμε να πετύχουμε ως ομάδα, στόχος η πρόκριση στο Euro μέσω του ομίλου”

Ολυμπιακός: Εξαιρετικά αμφίβολος ο Μπα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό