offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Με σχήμα ανάγκης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Κοινοποίηση

Ο ΠΑΟΚ καλείται να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ (26/04, 21:00, Cosmote SPORT 1HD, live από το SPORT24) στο προτελευταίο ντέρμπι Δικεφάλων της φετινής σεζόν με πολλά και σημαντικά προβλήματα.

Οι απουσίες των Τάισον και Ντόουγκλας Αουγκούστο που προστέθηκαν στην επίσης σημαντική απουσία του Κάλεντ Νάρεϊ, αναγκάζουν τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ψάξει εναλλακτικές σε κομβικές θέσεις της ομάδας του.

Οι δυο Βραζιλιάνοι ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και το κενό τους είναι δύσκολο να καλυφθεί.

Όπως και να έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα προσπαθήσει να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην OPAP Arena, με τον προπονητή της να κάνει και κάποιες αλλαγές διαχείρισης.

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου
Για παράδειγμα, στο δεξί άκρο της άμυνας μπορεί να έχει επιστρέψει στη διάθεσή του ο Ζόαν Σάστρε, ωστόσο αυτός που φαίνεται να έχει το προβάδισμα είναι ο Τόμας Κεντζιόρα.

Ο Πολωνός που ξεπέρασε νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν το μυϊκό πρόβλημα που αντιμετώπισε θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να πείσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για την παραμονή του, μιας και το συμβόλαιο δανεισμού του από την Ντιναμό Κιέβου εκπνέει στο τέλος της σεζόν.

Από την άλλη πλευρά, και στην κορυφή της επίθεσης του ΠΑΟΚ θα υπάρχει αλλαγή, με τον Λουτσέσκου να ξεκινά τον Μπράντον Τόμας αντί του Νέλσον Ολιβέιρα.

Η αλλαγή αυτή στον φορ κρούσης πιθανότατα ήταν προγραμματισμένη στο μυαλό του Ρουμάνου τεχνικού που μοίρασε τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ στους δυο επιθετικούς του. Και δεν έχει τόσο να κάνει με το γεγονός ότι ο Ολιβέιρα έμεινε άσφαιρος για ένα ακόμα παιχνίδι.

Στις… αναγκαστικές αλλαγές του τα πράγματα μοιάζουν να είναι δεδομένα. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο ήταν μέχρι τώρα σημείο αναφοράς στον άξονα της μεσαίας γραμμής κι ο Λουτσέσκου προσπαθούσε – χωρίς και μεγάλη επιτυχία στα playoffs- να βρει τον κατάλληλο παρτενέρ του Βραζιλιάνου ανάμεσα σε Σβαμπ και Ντάντας.

Σήμερα, απόντος του Αουγκούστο ο Αυστριακός με τον νεαρό Πορτογάλο καλούνται να καλύψουν το κενό του σε ένα ντέρμπι που η αλήθεια είναι ότι η απουσία του Αουγκούστο μοιάζει κομβική.

Στην τριάδα των μεσοεπιθετικών όπου λείπουν Νάρεϊ και Τάισον, ο Λουτσέσκου δεν έχει και πολλές επιλογές. Αυτός που θα κληθεί να δώσει λύσεις είναι ο Ομάρ Ελ Καντουρί.

Ο Μαροκινός που γλίτωσε τη θλάση στον αγώνα με τον Βόλο να ξεκινήσει στο “10”, με τους Κωνσταντέλια και Άντριγια Ζίβκοβιτς στα δυο άκρα.

Η πιθανή ενδεκάδα
Η αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ θα έχει τον Κοτάρσκι στην εστία. Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Κάργας και Ράφα Σοάρες θα είναι η τετράδα στην άμυνα. Σβαμπ και Ντάντας θα είναι οι κεντρικοί χαφ και πίσω από τον Μπράντον θα αγωνιστούν Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί και Κωνσταντέλιας.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου καλείται να αποδείξει ότι έχει ακόμα αντοχές. Κι ότι παρά την ήττα από τον Παναθηναϊκό που περιορίζει κατά πολύ τις φιλοδοξίες της στα playoffs, μπορεί να διεκδικήσει την 3η θέση στην τελική κατάταξη που θα της δώσει το εισιτήριο για τον προκριματικό του Europa League.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Γκουαρδιόλα: “Οι άνθρωποι πηγαίνουν σε ψυχολόγους γιατί δεν δέχονται ότι ο φόβος είναι μέρος της ζωής μας”

Προς Κίνα οδεύει ο Ντουέιν Μπέικον

Η αθλητική ναυαγοσωστική να μπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες,  συμπεραίνουν διεθνείς ειδήμονες και οργανισμοί