offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Στην Κροατία έξι Έλληνες αθλητές για το 1ο European Youth Series

Κοινοποίηση

H Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) ανοίγει από αύριο 26/04 ένα νέο κεφάλαιο στις διοργανώσεις της και τα ελληνικά χρώματα θα είναι παρόντα στην ξεχωριστή αυτή στιγμή. Το κροατικό όπεν κάνει την έναρξη στα επονομαζόμενα European Youth Series, θα διεξαχθεί στην πόλη Όσιγιεκ από τις 26 μέχρι τις 30/04 και θα συγκεντρώσει 6 Έλληνες αθλητές, 4 αγόρια και 2 κορίτσια. Το μεσημέρι της Τρίτης 25/04 μετέβησαν στην Κροατία ο Γιώργος Κοσμάς του Δ.Α.Ο. Ταύρου, ο Γιάννη Κούτρα του Ποσειδώνα Λουτρακίου (U15), η Στέλλα Μαυροματάκη του ΟΑ Χανίων, η Γεωργία Σπανού του ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας (U15), ο Γιάννης Κιοσελόγλου του Ποσειδώνα Λουτρακίου και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης του Γ.Σ Φιλία Ορεστιάδας (U13). Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι οι προπονητές Κωνσταντίνος Κωστόπουλος του ΑΣ ΦΕΑ Ιωαννίνων, Χρήστος Τσαρσιταλίδης (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου) και Μάνος Αλαρούπι (ΑΣΕΑ Καβάλας). Ο νέος θεσμός της ETTU αφορά σε αξιολογημένα τουρνουά για τις συγκεκριμένες κατηγορίες, δίνει νέα κίνητρα και εμπειρίες στα παιδιά με ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα και θυμίζουμε ότι για τον Οκτώβριο του 2023 είναι προγραμματισμένο τουρνουά της ίδιας σειράς στο Λουτράκι (στο διάστημα 25-29/10 και θα είναι το 3ο της χρονιάς).

«Οι Κροάτες διοργανωτές έχουν εκφράσει τον ενθουσιασμό τους για το τουρνουά και πιστεύουν ότι θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για νεαρούς παίκτες να παίξουν πολλούς αγώνες ενάντια σε αντιπάλους της ίδιας ηλικίας από όλη την Ευρώπη», σημειώνει στο ρεπορτάζ της η ETTU και για τις συμμετοχές αναφέρει: Στο 1ο European Youth Series θα διαγωνιστούν παιδιά από το Αζερμπαϊτζάν, την Κροατία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Κύπρο, τη Γερμανία, τη Β. Μακεδονία, τη Γεωργία, την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία και την Ουγγαρία, με 53 αθλητές και 42 αθλήτριες στο απλό κάτω των 15 ετών και 29 αθλητές και 21 αθλήτριες στο αντίστοιχο αγώνισμα κάτω των 13 ετών. Ο χώρος διεξαγωγής είναι το πανέμορφο Gradski VRT.

Στο ομαδικό, που ανοίγει τα πρόγραμμα την Τετάρτη 26/04, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με 2 ομάδες. Συγκροτούνται με αγόρια και κορίτσια με οδηγό την πετυχημένη εφαρμογή από το περσινό Europe U13 Challenge στο Μαυροβούνιο. Διοργάνωση παρεμπιπτόντως, που εξελίχτηκε άμεσα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας. Το European Under 13 Championships θα γίνει κι αυτό στην Κροατία (14-18/06/2023, Ζάγκρεμπ) κι επίσης αποτέλεσε λόγο για να επιδιώξουν αρκετά παιδιά τεστ προετοιμασίας στο 1ο European Youth Series.

Η μικτή ομάδα παιδικού (U15) αποτελείται μόνο από Έλληνες. Τη στελεχώνουν ο Κούτρα, ο Κοσμάς, η Μαυροματάκη και η Σπανού. Στη μικτή ομάδα παμπαιδικού (U13) συμπληρώνουν τον Αλεξούδη και τον Κιοσελόγλου οι Κροάτισσες Νέρα Βουγιαζίνοβιτς και Λορέτα Μάντιτς, καθώς η προκήρυξη επιτρέπει και από διαφορετικές εθνικότητες τον σχηματισμό ομάδων. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής στο ομαδικό είναι 11 και 10 αντίστοιχα με την οικοδέσποινα Κροατία να έχει από 3. Οι κληρώσεις γίνονται σήμερα. Στα διπλά τα ελληνικά ζευγάρια είναι Κοσμάς/Κούτρα, Μαυροματάκη/Σπανού και Κιοσελόγλου/Αλεξούδης.

Ο Γιώργος Κοσμάς αναδείχτηκε μόλις προχτές Κυριακή πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό και το διπλό παίδων και βρίσκεται τον Απρίλιο στο νούμερο 2 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης Κ15. Ο Γιάννη Κούτρα είναι ο νικητής του τελικού των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων 2023 και νούμερο 1 του πίνακα αξιολόγησης.

Η 14χρονη Στέλλα Μαυροματάκη, που αγωνίστηκε πέρσι στο Μαυροβούνιο, στο τουρνουά-προάγγελο του European Under 13 Championships, είναι στο νούμερο 3 του ranking list κορασίδων και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Λουτρακίου ήταν 3η στο ομαδικό κορασίδων. Η συνομήλική της Γεωργία Σπανού, που στην ίδια διοργάνωση πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8 του απλού κορασίδων, βρίσκεται στο νούμερο 6 του πίνακα. Ο 13χρονος Γιάννης Κιοσελόγλου, επίσης παρών το 2022 στο Μαυροβούνιο, κατέκτησε στο Λουτράκι το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό παίδων και είναι ο 1ος στην ελληνική αξιολόγηση στην κατηγορία παμπαίδων. Ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης, που είναι στην ίδια ηλικία, αναδείχτηκε προχτές δευτεραθλητής Ελλάδας στο διπλό παίδων. Είναι νούμερο 2 στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης. Όλα τα παιδιά έχουν αποκομίσει εμπειρίες σε διεθνείς εκδηλώσεις μεγάλης ή μικρότερης εμβέλειας, το ίδιο και οι συνοδοί προπονητές και σαφώς η διεκδίκηση μεταλλίων είναι μέσα στους στόχους στο Όσιγιεκ.   

Στην ίδια πόλη θυμίζουμε ότι θ’ ακολουθήσει αρχές Μαΐου, το τριήμερο 05-07, το προκριματικό στάδιο 2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2023, όπου μετέχουν και οι εθνικές μας ομάδες ανδρών-γυναικών.

Η ελληνική αποστολή μετέβη το μεσημέρι αεροπορικώς στο Ζάγκρεμπ και από εκεί πήρε λεωφορείο για να φτάσει νωρίς το απόγευμα στο Όσιγιεκ και να προπονηθεί αργότερα στο γυμναστήριο του τουρνουά. Στο αεροδρόμιο της κροατικής πρωτεύουσας υπήρξε μία ιδιαίτερη συνάντηση για τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο. Είδε πρώην αθλητές και αθλήτριές του από τη θητεία του ως ομοσπονδιακός τεχνικός στις Μαλδίβες. Είναι συνολικά 8 παιδιά (από τις κατηγορίες ανδρών, εφήβων, κορασίδων και παίδων), τα οποία βρίσκονται στο Ζάγκρεμπ για προπονητική εμπειρία, που θα διαρκέσει 4 μήνες! Ο 46άχρονος προπονητής γνώριζε αυτό το ταξίδι, είχε μιλήσει με την αποστολή και οι αθλητές από τις Μαλδίβες κανόνισαν να πάνε στο αεροδρόμιο για να τον δουν. Η συνάντηση έγινε μέσα σε πολύ ωραίο κλίμα, ο Κωστόπουλος (που έκανε και σχετική ανάρτηση στα  social media) αναφέρθηκε στη νέα συνεργασία του στα Ιωάννινα και οι διεθνείς από τη νησιωτική χώρα γνώρισαν όλους τους Έλληνες αθλητές βγαίνοντας και φωτογραφίες μαζί τους. 

Related posts

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακαινίζει το Έτιχαντ και αυξάνει τη χωρητικότητα σε 61.000 θέσεις

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Ζίνι

Ολυμπιακός: “Ο διαιτητής δεν διέκοψε ποτέ το παιχνίδι λόγω του τραυματισμού”