offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Ο Γιαννούτσος στο απλό εφήβων και η Παπαδημητρίου στο απλό νεανίδων πρωταθλητές Ελλάδας 2023 στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Κοινοποίηση

Ο Σωκράτης Γιαννούτσος στο απλό εφήβων και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο απλό νεανίδων κατέκτησαν σήμερα 11/04 στη Σαλαμίνα τους πανελλήνιους τίτλους στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2022-2023. Στην τελευταία του χρονιά στην εφηβική κατηγορία ο 19χρονος αθλητής του Ολυμπιακού πρόσθεσε κι αυτό το τρόπαιο από το σημαντικότερο αγώνισμα στην καριέρα του έπειτα από εκείνα στο απλό παμπαίδων το 2016 και στο απλό παίδων το 2019. Στον τελικό επιβλήθηκε του περσινού νικητή Στάθη Μανωλόπουλου από την ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας με 4-0 σετ. Η αθλήτρια του Ολυμπιακού, που είναι από το νησί του Σαρωνικού και είχε τη συμπαράσταση αρκετών φίλων της, χάρηκε την 3η πανελλήνια πρωτιά της στο απλό νεανίδων. Στον τελικό κατέβαλλε τη Στέλλα Τζαρίδου από τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με 4-1. Στο διπλό εφήβων αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας οι Αλεσσάντρο Φέλτσερ/Διονύσης Τιμαμόπουλος του ΑΣΕΑ Καβάλας και στο διπλό νεανίδων οι Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη/Στέλλα Τζαρίδου (Ολυμπιακός/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης). Το πρωτάθλημα συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Γραμματικός» η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και ο δήμος Σαλαμίνας και το αφιέρωσαν στη μνήμη του δασκάλου Κώστα Χαρισιάδη, ο οποίος υπήρξε πρωτεργάτης για την επιτραπέζια αντισφαίριση στο νησί τη δεκαετία του ’70. Η Σαλαμίνα αγκάλιασε, τίμησε και πρόβαλε με τον προσήκοντα τρόπο την επιτραπέζια αντισφαίριση και τους αθλητές σε μια διοργάνωση, που ενθουσίασε άπαντες και θα μείνει αξέχαστη με τα όσα πρόσφερε στην 4ήμερη διάρκειά της.

Θυμίζουμε ότι το βράδυ της Κυριακής 09/04 είχε ολοκληρωθεί το πρώτο από τα ατομικά αγωνίσματα, το διπλό μικτό, όπου το χρυσό μετάλλιο είχαν πάρει οι Αλέξανδρος Μαδέσης/Στέλλα Τζαρίδου από την ΑΕΚ και τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι όμως, υπήρχε και το οργανωτικό, όπου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, έγραψε ιστορία ως ένα από τα κορυφαία, που έχουν γίνει ποτέ στο ολυμπιακό άθλημα. Με την οικονομική στήριξη από τον δήμο Σαλαμίνας και τους χορηγούς να είναι τέτοια, που να εξασφαλίζει κινήσεις αναβάθμισης και μεγάλης προβολής του αθλητικού γεγονότος. Με πολλές παροχές προς τους συμμετέχοντες, με τελετές έναρξης και λήξης, με καινοτομίες, με χάπενινγκς, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και πολιτιστική προσέγγιση. Με έξι παράλληλες ζωντανές μεταδόσεις στο ίντερνετ καθημερινά, μέσα από το κανάλι της ΕΦΟΕπΑ στο youtube, κάτι που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά και είχε μεγάλη απήχηση. Με το κλειστό γυμναστήριο να προσφέρει καλές αγωνιστικές συνθήκες, με μαθητές από το νησί να το επισκέπτονται για να δουν τους αγώνες και να δίνουν το δικό τους χρώμα, με τους ντόπιους διοργανωτές και τους εθελοντές να κοιτάζουν να τακτοποιήσουν κάθε εκκρεμότητα και βέβαια την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Ξένια Στάθη από τη Σαλαμίνα, να είναι η «ψυχή» της διοργάνωσης και να έχει ετοιμάσει και συντονίσει άριστα την εξαιρετική εικόνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος.   

Στον τελικό του απλού εφήβων το ζευγάρι ήταν το ίδιο με πέρσι στην Πάτρα. Ο Σωκράτης Γιαννούτσος (4ο φαβορί) απέδωσε εξαιρετικά, ήταν απόλυτα ψύχραιμος και πήρε τη… ρεβάνς με 4-0 σετ στο κλείσιμο ενός ταμπλό που επιφύλαξε τεράστιες δυσκολίες και για τους δύο φιναλίστ. Στην καθοριστική στιγμή ο Γιαννούτσος, που έτσι κι αλλιώς είναι ικανός απέναντι στην άμυνα, φάνηκε να έχει και περισσότερες δυνάμεις σε αντίθεση με τον Μανωλόπουλο (νούμερο 5), που έβγαλε κούραση από ένα σημείο και μετά έχοντας δώσει ήδη πάρα πολλά σετ μέσα στη μέρα. Και με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι τα μετάλλια είχαν φέτος δύο εκπροσώπους του σύγχρονου αμυντικού παιχνιδιού. Η εξέλιξη του τελικού 11-5, 11-7, 11-7 και 11-7.

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Γιαννούτσος νίκησε τον Σωτήρη Μούσια (Σάρισες Φλώρινας) με 3-0 σετ στους «32», τον Σάββα Βατσακλή (Αθηνά Μαγκουφάνας) με 3-2 σετ στους «16», τον Γιάννη Μαλαμούδη (Ίφιτος Πατρών) με 3-2 σετ στους «8» (με ανατροπή από 0-2 σετ μάλιστα και τα δύο αυτά ματς) και τον Διονύση Τιμαμόπουλο (Νο 8 στα seeding) με 4-1 σετ στα ημιτελικά.

Πολλά υψηλά εμπόδια συνάντησε στο ταμπλό και ο Μανωλόπουλος. Στα προημιτελικά ο 18άχρονος αμυντικός ξεπέρασε σε συναρπαστικό αγώνα με 3-2 σετ τον δις πρωταθλητή Ελλάδας της κατηγορίας και 1ο φαβορί Αλέξανδρο Μαδέση. Στους αμέσως προηγούμενους γύρους «απέδρασε» επίσης στα 5 σετ κι ενώ ήταν πίσω στο σκορ, με τους εξαιρετικούς Κωνσταντίνο Φραγκάκη (Φάρος Αλεξανδρούπολης) και Γιώργο Κοσμά (ΔΑΟ Ταύρου)! Στην 4άδα είχε εκείνος το πλεονέκτημα με 3-1 σετ κόντρα στον Αλεξόπουλο, δέχτηκε την ισοφάριση σε 3-3 και τελικά επικράτησε ξανά στο όριο! 

Στον τελικό του απλού νεανίδων η Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Νο 1 φαβορί) επιβεβαίωσε τις πιθανότητες, που είχε ελαφρά με το μέρος της. Στο οικείο για εκείνη έδαφος της Σαλαμίνας αποδείχτηκε έτοιμη από κάθε άποψη και κατέβαλλε τη Στέλλα Τζαρίδου με 4-1 σετ. Είχε το πλεονέκτημα όταν έπαιρνε πρώτη επίθεση και σέρβιρε καλά. Η Τζαρίδου έκανε πολύ καλό τουρνουά, ήταν από τις πρωταγωνίστριες και 4 μετάλλια και 3 τελικούς, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάποιο από τα τρία σετ, που ήθελε ώστε να πιέσει περισσότερο (11-7, 11-8, 11-7, 9-11, 11-5).

Για να φτάσει μέχρι τον 5ο σερί τελικό της καριέρας της στο απλό νεανίδων η Παπαδημητρίου είχε bye στον 1ο γύρο, στον 2ο απέκλεισε τη Ζωή Καζάκου (ΟΑ Χανίων) με 3-0 σετ, στα προημιτελικά τη Σωτηρία Νικολαΐδου (Τελαμών Σαλαμίνας) επίσης με 3-0 και στα ημιτελικά τη Λεμονιά Γκαϊντατζή με 4-0 σετ.

Από την πλευρά της η Τζαρίδου πέρασε επίσης χωρίς αγώνα τον γύρο των «32» και τη Μ. Δευτέρα, στη 16άδα, νίκησε τη Βασιλεία Χάλαρη (ΓΑΟ Πειραιά) με 3-0 σετ. Σήμερα Μ. Τρίτη απέκλεισε στα προημιτελικά την Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Νο 5 στα φαβορί) με 3-2 σετ και στα ημιτελικά τη Χρυσή Φωτιάδου (Νο 2) με 4-2 σετ (από 0-2 πίσω).

Στο διπλό εφήβων κανένα από τα πρώτα φαβορί δεν έφτασε στον τελικό. Ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος και ο Μάριος Κατσαπρακάκης προχώρησαν από το νούμερο 6, ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ και ο Διονύσης Τιμαμόπουλος από το νούμερο 4 και χάρισαν έναν υπέροχο τελικό, που είχε και συνδυασμό με αριστερόχειρα (λόγω Σωτηρόπουλου) και συνδυασμό με άμυνα (λόγω Τιμαμόπουλου).

Επικράτησε τελικά το δίδυμο επιθετικού-αμυντικού με 3-0 σετ. Τιμαμόπουλος και Φέλτσερ έλεγξαν το παιχνίδι από την αρχή ως το τέλος, είχαν τις λύσεις στην ποιοτική επίθεση των Αθηναίων και άλλαζαν και τον ρυθμό με την άμυνα. Στο 3ο σετ είδαν τους αντιπάλους να μειώνουν από 7-2 σε 8-7, αλλά και πάλι βρήκαν άμεσα τις λύσεις. Η εξέλιξη 11-8, 11-6 και 11-7.

Το 1ο φαβορί του αγωνίσματος, οι Αλέξανδρος Μαδέσης/Στάθης Μανωλόπουλος γνώρισαν την ήττα στην 4άδα από Τιμαμόπουλο/Φέλτσερ με 3-2. Απρόσμενο ήταν και το αποτέλεσμα στα προημιτελικά από τους Σωτηρόπουλο/Κατσαπρακάκη εναντίον του 2ου φαβορί, των Γιάννη Μαλαμούδη/Ανδρέα Καραμπελιά (Ίφιτος Πατρών), με 3-0 σετ. Στην 4άδα οι Σωτηρόπουλος/Καταπρακάκης νίκησαν τους Κωνσταντίνος Φραγκάκη/Θανάση Τζενίδη με 3-1 σετ.

Στο διπλό νεανίδων η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη και η Στέλλα Τζαρίδου πήραν τα σκήπτρα από τις Χρυσή Φωτιάδου/Δέσποινα Άμπα. Με σταθερή απόδοση και πολύ καλή κίνηση στο τραπέζι επικράτησαν με 3-0 σετ απέναντι στις Φλωρινιώτισσες, που αγωνίστηκαν τρίτη σερί χρονιά στον τελικό και είχαν επικρατήσει το 2021 και το 2022. Κρίσιμο ήταν το 2ο σετ, το οποίο οι τελικές νικήτριες πήραν στην παράταση και απέφυγαν την ισοφάριση (11-8, 15-13, 11-7).

Στα ημιτελικά οι Φωτιάδου/Άμπα απέκλεισαν με 3-0 σετ τις Κατερίνα Αλεξούδη/Λεμονιά Γκαϊντατζή, που ήταν στην κορυφή του ταμπλό, ενώ οι Μεραμβελλιωτάκη/Τζαρίδου έκαμψαν τις Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα, που άρχισαν στη βάση του ταμπλό, με 3-1 σετ.

Είχαμε και μία ενέργεια φερ πλέι σε προημιτελικό του διπλού από τις Μαύρα Κοντοπούλου/Άλκηστις Κασίμη. Στο 7-7 του 5ου σετ οι αθλήτριες του Ταύρου υπέδειξαν κατευθείαν το «σόρι» (κόχη του τραπεζιού) σε χτύπημα των Παπαδημητρίου/Κρεάνγκα και δέχτηκαν το θερμό χειροκρότημα από φιλάθλους και συναθλήτριες.

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΖΕΝΙΔΗ ΤΗΣ ΧΑΝΘ MVP ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το βραβείο του πολυτιμότερου αθλητή, που οι συνδιοργανωτές αποφάσισαν να δώσουν πρώτη φορά σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα, πήρε η Χριστίνα Τζενίδη. Η 13χρονη αθλήτρια της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, πρωταθλήτρια Ελλάδας παγκορασίδων πέρσι, συνέβαλε αρχικά στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο ομαδικό νεανίδων, ενώ στο απλό έφτασε στις θέσεις 9-16 παίρνοντας αρχικά με απρόσμενα αποτελέσματα την 1η θέση στον όμιλό της παρότι είχε κληρωθεί από την 4η σειρά των seeding. Μέτρησε πολύ στη συνολική βαθμολογία το γεγονός ότι ανήκει ακόμα σε δύο κατηγορίες κάτω από την εφηβική (παγκορασίδα). Υπεύθυνος για τη διαδικασία ήταν ο διαχρονικά κορυφαίος αθλητής της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο ανεπανάληπτος Καλλίνικος Κρεάνγκα, που έκανε και την απονομή.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΕΦΗΒΩΝ

1. Σωκράτης Γιαννούτσος (Ολυμπιακός)

2. Στάθης Μανωλόπουλος (Αθηνά Μαγκουφάνας)

3. Διονύσης Τιμαμόπουλος (ΑΣΕΑ Καβάλας)

-. Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (Ίφιτος Πατρών)

ΑΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός)

2. Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης) 

3. Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΕΚ)

-.Χρυσή Φωτιάδου (ΑΕΚ)

ΔΙΠΛΟ ΕΦΗΒΩΝ:

1. Αλεσσάντρο Φέλτσερ/Διονύσης Τιμαμόπουλος (ΑΣΕΑ Καβάλας)

2. Δημήτρης Σωτηρόπουλος/Μάριος Κατσαπρακάκης (Φάρος Αλεξανδρούπολης/Αθηνά Μαγκουφάνας)

3. Αλέξανδρος Μαδέσης/Στάθης Μανωλόπουλος (ΑΕΚ/Αθηνά Μαγκουφάνας)

-. Κωνσταντίνος Φραγκάκης/Θανάσης Τζενίδης (Φάρος Αλεξανδρούπολης/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη/Στέλλα Τζαρίδου (Ολυμπιακός/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Χρυσή Φωτιάδου/Δέσποινα Άμπα (ΑΕΚ/Σάρισες Φλώρινας)

3. Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα (Ολυμπιακός)

-. Κατερίνα Αλεξούδη/Λεμονιά Γκαϊντατζή  (Εθνικός Αλεξανδρούπολης/ΑΕΚ)

Τις απονομές των επάθλων έκαναν οι παλιές πρωταθλήτριες του Τελαμώνα Σαλαμίνας Μαρία Καλογιάννη, Μαρία Ηλιάκη, η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Χρυσούλα Τουρσουνίδου και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Σαλαμίνας Νίκος Κόγιας. Άναψαν βεγγαλικά, έπαιξε μουσική, ενώ οι νικητές πήραν κι από μία ανθοδέσμη. Σε μικρό αποχαιρετισμό ο αντιδήμαρχος, που υπήρξε και έφορος του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Τελαμώνα Σαλαμίνας, μίλησε για «εκπληκτική διοργάνωση με τους ντόπιους  διοργανωτές να υπερβάλλουν εαυτό για να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα» και ευχήθηκε να ξαναγίνει ανάλογο πρωτάθλημα στο νησί.

Η ομοσπονδία απένειμε τιμητική πλακέτα στον Μεγάλο χορηγό των αγώνων, το Golden Tan Solarium and Massage Center και την παρέλαβε από τον Καλλίνικο Κρεάνγκα ο ιδιοκτήτης Γιώργος Καμπερίδης. Επίσης, ανάμεσα στους επίσημους, που βρέθηκαν αυτό το 4ήμερο στο γυμναστήριο ήταν τη Μ. Δευτέρα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας Γιάννης Καρράς. Ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου δεν μπόρεσε να βρεθεί στη Σαλαμίνα γιατί απουσιάζει σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.

Περίπου 15 παιδιά από τα Εκπαιδευτήρια Καθαρός βρέθηκαν στην κερκίδα σήμερα Μ. Τρίτη για να δουν τους αγώνες, ενώ φίλοι της Παπαδημητρίου έδωσαν παλμό με κόρνα και τύμπανο. Την τελετή λήξης έκλεισε η Σχολή ρυθμικής γυμναστικής και χορού Α.Γ.Σ. Σείριος Σαλαμίνας της Ρένας Μπούτση και καταχειροκροτήθηκε. Στο τέλος των αγώνων ήρθε πλούσιο φαγητό από τους χορηγούς με πίτσες, χάμπουργκερ και λουκουμάδες και αθλητές, προπονητές και συνοδοί το …τίμησαν δεόντως.

Ανταπόκριση είχε και σήμερα τέλος, η παράλληλη δράση “Γίνε Δωρητής Μυελού των Οστών”, που οργανώθηκε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς Ορίζοντας. Ακούραστη η εκπρόσωπος του συλλόγου Χρυσούλα Καζάκου, ήταν όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες στον χώρο της υποδοχής κι έδινε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με εικόνες και έντυπα.

Related posts

Αλμέιδα: “Ήμασταν σε διαφορετικά τραπέζια λόγω των ιώσεων, έκανα ένα σχόλιο τις προάλλες και μεγαλοποιήθηκε”

Stoiximan Super League: Τα καυτά ντέρμπι σε “Καραϊσκάκης” και “Βικελίδης” στη μάχη κατάκτησης του τίτλου

Ολυμπιακός πόλο: Ο Χρβόγιε Κόλιανιν νέος προπονητής των ερυθρολεύκων