offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Μαδέσης και Τζαρίδου πρωταθλητές Ελλάδας στο διπλό μικτό εφήβων-νεανίδων

Κοινοποίηση

Το αγώνισμα του διπλού μικτού έκλεισε το βράδυ της Κυριακής 09/04 το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Γραμματικός» στη Σαλαμίνα. Στη δεύτερη χρονιά από την επιστροφή του αγωνίσματος στα κορυφαία ηλικιακά πρωταθλήματα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο ο Αλέξανδρος Μαδέσης και η Στέλλα Τζαρίδου. Ο αθλητής της ΑΕΚ και η αθλήτρια της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης ήταν 2ο φαβορί και με πολύ καλό συνδυαστικό παιχνίδι έφτασαν στην πρώτη τους μεγάλη διάκριση σε αυτό το αγώνισμα. Στον συναρπαστικό τελικό, που χαρακτηρίστηκε από ανατροπές, έκαμψαν με 3-2 σετ το 1ο φαβορί, τους Σωκράτη Γιαννούτσο/Μαλαματένια Παπαδημητρίου του Ολυμπιακού. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα συνεχίζεται αύριο Μεγάλη Δευτέρα με τα αγωνίσματα του απλού και του διπλού σε αγόρια και κορίτσια και θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Τρίτη.

Στο διπλό μικτό σχηματίστηκε ταμπλό των «32». Τα δύο πρώτα φαβορί ξεπέρασαν τις δυσκολίες κι έφτασαν στο καθοριστικό ματς για την πρωτιά. Ο Γιαννούτσος με την Παπαδημητρίου ήταν και πέρσι στην Πάτρα στον τελικό και είχαν πάρει και τότε το ασημένιο μετάλλιο. Ο αποψινός ήταν τελικός χωρίς προγνωστικά, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την αρχή ως το τέλος.  

Ο Μαδέσης και η Τζαρίδου έκαναν με ανατροπή από 2-6 το 1-0 στα σετ. Διακυμάνσεις είχε και το 2ο σετ. Ο Γιαννούτσος και Παπαδημητρίου ήταν μπροστά με 7-5 και οι αντίπαλοι προσπέρασαν με 9-8. Οι αθλητές του Ολυμπιακού απέκτησαν σετ μπολ με 10-9 και το ζευγάρι από την ΑΕΚ και τη ΧΑΝΘ έκανε τελικά το 2-0 με τρεις σερί πόντους. Το 3ο σετ κρίθηκε στην παράταση και ύστερα από νέες εναλλαγές συναισθημάτων για να έρθει η μείωση του σκορ και στο 4ο οι Γιαννούτσος/Παπαδημητρίου εκμεταλλεύτηκαν το προβάδισμα που δημιούργησαν κι έφτασαν στην ισοφάριση.

Επιπλέον απέκτησαν προβάδισμα τριών πόντων στο πρώτο κομμάτι του 5ου σετ, όμως ο τελικός είχε κι άλλες συγκινήσεις. Μετά από την αλλαγή των πλευρών οι Μαδέσης/Τζαρίδου κάλυψαν αμέσως το χάντικαπ, πήραν και διαφορά με 10-6 και έφτασαν στο τελικό 3-2 υπέρ τους (11-9, 12-10, 12-14, 6-11, 11-7).

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αλεσσάντρο Φέλτσερ/Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΣΕΑ Καβάλας/ΑΕΚ) και Στάθης Μανωλόπουλος/Χρυσή Φωτιάδου (Αθηνά Μαγκουφάνας/ΑΕΚ).

Από τη βάση του ταμπλό οι Μαδέσης/Τζαρίδου πέρασαν χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο. Στη συνέχεια απέκλεισαν τον Θανάση Τζενίδη και τη Χριστίνα Τζενίδη από τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με 3-0 σετ, στα προημιτελικά του Αλέξανδρο Αλεξόπουλο/Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ίφιτος Πατρών/Ολυμπιακός) με 3-0 και στα ημιτελικά τους Στάθη Μανωλόπουλο/Χρυσή Φωτιάδου (Αθηνά Μαγκουφάνας/ΑΕΚ) με 3-1 σετ.

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό το δίδυμο των Γιαννούτσου/Παπαδημητρίου είχε επίσης bye στον 1ο γύρο και στη 16άδα απέκλεισε τους Πέτρο Λιώτση/Άλκηστη Κασίμη (ΔΑΟ Ταύρου/ΠΚΔ Ταύρου) με 3-0 σετ. Στα προημιτελικά έκαμψαν με 3-2 σετ τους Μάριο Κατσαπρακάκη/Ζωή Καζάκου (Αθηνά Μαγκουφάνας/ΟΑ Χανίων) και στα ημιτελικά επίσης στα 5 σετ τους περσινούς πρωταθλητές Ελλάδας Αλεσσάντρο Φέλτσερ/Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΣΕΑ Καβάλας/ΑΕΚ).

Related posts

Ο Ταβάρες είχε προσύμφωνο με την Μπαρτσελόνα το 2017, αλλά η Ρεάλ τον έκλεψε την τελευταία στιγμή

Τότεναμ: Ο Σεΐχης του Κατάρ ενδιαφέρεται για την αγορά της

Στο 2ο διεθνές τουρνουά της Κεφαλονιάς χτυπά για ένα τριήμερο η καρδιά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Α.Με.Α.