offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Οι 18 παίκτες που πήραν πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην καριέρα τους

Κοινοποίηση

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις ρίζες της στη Νέα Φιλαδέλφεια και συνδύασε την είσοδό της στην OPAP Arena με την κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος της ιστορίας της.

Η Ένωση γιόρτασε τον τίτλο με τη νίκη επί του Βόλου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου είχε στηθεί ένα πάρτι εντός και εκτός γηπέδου, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και στο νυχτερινό κέντρο, όπου η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για πολλούς από τους παίκτες της ΑΕΚ όσα διαδραματίστηκαν ήταν πρωτόγνωρα, καθώς πολλοί από αυτούς δεν κατέκτησαν απλά το πρώτο τους πρωτάθλημα, αλλά τον πρώτο τους τίτλο. Συγκεκριμένα 18 από τους ποδοσφαιριστές που ανέβηκαν στο βάθρο του πρωταθλητή πανηγύρισαν το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας τους, ενώ για τους 16 ήταν ο πρώτος τίτλος της καριέρας τους.

Οι παίκτες που πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο της καριέρας τους
Πολλοί ποδοσφαιριστές είδαν τους κόπους μια ολόκληρης να ανταμείβονται και την ίδια στιγμή να “γεύονται” για πρώτη φορά τον… καρπό αυτών. Ήτοι τον πρώτο τίτλο της καριέρας τους (όχι απλά πρωτάθλημα).

Η λίστα αυτή περιλαμβάνει πολλούς ποδοσφαιριστές, διαφόρων ηλικιών. Ο 35χρονος Γιώργος Τζαβέλλας μπορεί να έχει φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο με συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις και καριέρα στο εξωτερικό, ωστόσο αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος της καριέρας του.

Το ίδιο ισχύει και για τον 32χρονο Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα του, ένα χρόνο μετά την ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ στη Stoiximan Super League, πετυχαίνοντας και στην ΑΕΚ μια σειρά από σημαντικά γκολ, όταν προπονήθηκε.

Από τα παιδιά της άμυνας, οι παίκτες που κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο στην καριέρα τους (και το χάρηκαν με τη ψυχή τους) είναι οι Αρόλντ Μουκουντί, Λάζαρος Ρότα, Μίλαντ Μοχαμάντι και Σίμος Μήτογλου. Το μονοπάτι της καριέρας του είναι μεγάλο και έχουν τις σεζόν, ώστε αυτός ο τίτλος να αποτελέσει μόνο την αρχή.

Ο εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, Νταμιάν Σιμάνσκι πανηγύρισε και αυτός το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του. Το ίδιο ισχύει και για τον πρώτο σκόρερ της Ένωσης στο πρωτάθλημα (και δεύτερο συνολικά) τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο.

Η λίστα με τους ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν τον πρώτο τους τίτλο, κλείνει με δύο νεοφερμένους παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο Νίκλας Ελίασον μπορεί να πέρασε από την ΑΙΚ Στοκχόλμης και τη Νόρκεπινγκ στη χώρα του, ωστόσο δεν στάθηκε τυχερός ως προς την κατάκτηση ενός τίτλου.

Ο Πάολο Φερνάντες ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό του Βόλου και ενσωματώθηκε στην Ένωση στο δεύτερο μισό της σεζόν και πανηγύρισε και αυτός με τη σειρά του το πρώτο του πρωτάθλημα.

Η περίπτωση των Γκατσίνοβιτς – Γιόνσον
Οι Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Γενς Γιόνσον πανηγύρισαν χθες το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας τους, ωστόσο είχαν ήδη κούπες στην τροπαιοθήκη τους.

Μάλιστα για τον Σέρβο μεσοεπιθετικό δεν ήταν ο πρώτος του τίτλος στην Ελλάδα, καθώς την περσινή σεζόν κατέκτησε το Κύπελλο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Μαζί με αυτά έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Σερβίας με τη Βοϊβοντίνα το 2014 και ένα Κύπελλο Γερμανίας με την Άιντραχτ το 2018.

Ο Γιόνσον από την άλλη έχει πανηγυρίσει δύο τίτλου στην Τουρκία με τη φανέλα της Κόνιασπορ. Το 2017 κατέκτησε το Κύπελλο Τουρκίας και ένα χρόνο αργότερα το Super Cup.

Το νέο αίμα της ΑΕΚ που πανηγύρισε το πρωτάθλημα
Από τους 16 ποδοσφαιριστές έξι εξ αυτών είναι το νέο αίμα της ΑΕΚ, οι οποίοι κατά κύριο λόγο φέτος έχουν αγωνιστεί με τη δεύτερη ομάδα της στη Super League 2. Ωστόσο “ανήκουν” στην καθημερινότητα της πρώτης ομάδας, συμμετέχουν στις προπονήσεις του Ματίας Αλμέιδα και έχουν το μέλλον μπροστά τους.

Πρόκειται για τους δύο πορτιέρε πίσω από Αθανασιάδη / Στάνκοβιτς στην ιεραρχία. Ο αρχηγός της Β’ ομάδας της ΑΕΚ, Βασίλης Χατζηεμμανουήλ και ο 20χρονος Γιώργος Θεοχάρης. Ο Βεντάτ Ραντόνια που βρέθηκε σε αρκετές αποστολές της πρώτης ομάδας και πήρε χρόνια στα πρώτα ματς του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, πανηγύρισε και αυτός τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Από τη γραμμή κρούσης, ο Θεοδόσης Μαχαίρας, ο οποίος έγραψε μια συμμετοχή ως αλλαγή, πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του, ενώ στην ίδια κατηγορία ανήκουν ο Μιχάλης Κοσίδης, δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα και ο Ανγκολέζος φορ Ζίνι, που πήρε χρόνο συμμετοχής στα playoffs.

Οι μπαρουτοκαπνισμένοι στον πρωταθλητισμό και η “τάξη” του 2018
Μέσα στους παίκτες που πανηγύρισαν πρωτάθλημα υπήρξαν και δώδεκα που το έχουν κατακτήσει ήδη, τρεις εξ αυτών μόνο με την ΑΕΚ το 2018.

Ο πολυνίκης πρωταθλημάτων από πλευράς ΑΕΚ ήταν ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ο οποίος πριν έρθει στην Ένωση κατέκτησε έξι πρωταθλήματα Αυστρίας με τη Σάλτσμπουργκ. Εντυπωσιακή είναι η επίδοση του Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος κατέκτησε πρωτάθλημα σε τέταρτη χώρα.. Συνολικά είχε κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με τη Ντιναμό Ζάγκερμπ, άλλα δύο με τη Ντιναμό Κιέβου και πριν από δύο χρόνια με τη Μπεσίκτας.

Ο Εχσάν Χατζισαφί πήρε το πρώτο πρωτάθλημα μακριά από τη χώρα του, καθώς είχε κατακτήσει τρία πρωταθλήματα με τη Σεπαχάν. Τρία πρωταθλήματα στην καριέρα του έχει κατακτήσει και ο Αλεξάντερ Φράνσον, τα δύο με τη Βασιλεία και ένα με τη Νόρκεπινγκ.

Ο Ορμπελίν Πινέδα έχει πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα στο Μεξικό με δύο διαφορετικές ομάδες (Ντεπορτίβο Γκουαδαλαχάρα, Κρουζ Αζούλ), ενώ δύο τίτλους είχε μέχρι πρότινος και ο Νορντίν Άμραμπατ με τη Γαλατασαράι στην Τουρκία και την Αλ Νασρ στη Σαουδική Αραβία.

Το δεύτερό τους πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, Στίβεν Τσούμπερ και Γιώργος Αθανασιάδης. Ο Γάλλος μπακ έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Γαλλίας με τη Μονακό, ο Ελβετός έχει κατακτήσει πάρει ένα πρωτάθλημα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πριν από εννιά χρόνια.

Ο Αθανασιάδης στέφθηκε την περσινή σεζόν πρωταθλητής Μολδαβίας με τη Σέριφ, σε μια ονειρική σεζόν στην οποία κατέκτησε το νταμπλ, ενώ είχε ως highlight το σπουδαίο διπλό με τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ με εξαιρετικές επεμβάσεις.

Από την “τάξη” του 2018 είχαν κατακτήσει πρωτάθλημα δύο εκ των αρχηγών της ομάδας, οι Σέρχιο Αραούχο και Κώστας Γαλανόπουλος αλλά και ο Πέτρος Μάνταλος που ήταν μέχρι πρότινος αρχηγός των κιτρινόμαυρων. Και για τους τρεις ήταν το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας τους. Άλλωστε για τον Γαλανόπουλο και τον Μάνταλο είναι σχεδόν όλη η ποδοσφαιρική τους ζωή στην ΑΕΚ.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

MundoBasket 2023: Με Ρούμπιο, Γιουλ και Ρούντι οι κλήσεις του Σκαριόλο

Αθλητικές μεταδόσεις: Όλες οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις

Παρτίζαν – Ρεάλ: Το απουσιολόγιο των δύο ομάδων ενόψει του Game 3 μετά τις τιμωρίες και οι διαθέσιμοι παίκτες