offside24.gr
Image default
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αρχίζει η μεταγραφική περίοδος του Δεκεμβρίου – Εμφανίζεται πρώτη φορά στα χρονικά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Κοινοποίηση

Έφτασε η ώρα για τη δεύτερη μεταγραφική περίοδο στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Θ’ ανοίξει τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023 και αποτελεί είδηση τη δεδομένη στιγμή, καθώς η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εντάσσει για πρώτη φορά στην ιστορία της δεύτερο χρονικό διάστημα για μεταγραφές μέσα στην ίδια σεζόν. Εφαρμόζεται απόφαση, που είχε παρθεί τον Νοέμβριο του 2022 και θα ισχύει από δω και μπρος. Η δεύτερη μεταγραφική περίοδος προστίθεται στην κλασική του καλοκαιριού, αλλά εμφανίζει έναν βασικό περιορισμό: Όπως προβλέπει ο κανονισμός αθλητής ή αθλήτρια, που αγωνίζεται με ένα σωματείο μέσα σε μία αγωνιστική χρονιά, δεν μπορεί να φορέσει τη φανέλα άλλου μέσα στην ίδια σεζόν. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανάρτησε στην ιστοσελίδα της και τη σελίδα των ανακοινώσεων (https://shorturl.at/loART) τις γενικές οδηγίες για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο 2023-24. Στο ίδιο λινκ υπάρχουν και οι κανονισμοί εγγραφών-μεταγραφών.

Στις οδηγίες αναφέρεται ότι «οι μη Έλληνες Πολίτες έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε όλες τις κατηγορίες των Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων Ιεραρχίας». Επίσης, ότι τυπικά η ημερομηνία λήξης των μεταγραφών είναι την Τρίτη 02/01/2024. Θα γίνουν δηλαδή, δεκτές και οι αιτήσεις μεταγραφών, που θα αποσταλούν με ταχυδρομείο ή με courier με ημερομηνία αποστολής την 02/01/2024. Από κει και πέρα, αθλητής ή αθλήτρια, που έχει δώσει αγώνες στην τρέχουσα περίοδο με μία ομάδα (είτε παίρνοντας μεταγραφή τον Ιούνιο του 2023 είτε όχι) μπορεί να πάρει (ή να ξαναπάρει) μεταγραφή τον Δεκέμβριο, όμως δεν θα έχει το δικαίωμα να συνεχίσει τους φετινούς αγώνες με άλλη φανέλα.

Οι οδηγίες της ομοσπονδίας αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Αίτηση μεταγραφής

Την αίτηση την βρίσκετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του site μας: https://rb.gy/u1x4b

Η αίτηση πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένη.

Να είναι σφραγισμένη από το σωματείο “υποδοχής”, εκεί που θα μεταγραφεί δηλαδή ο αθλητής – αθλήτρια και στα δύο σημεία που απαιτείται σφραγίδα.

Να είναι υπογεγραμμένη από το Γενικό Γραμματέα του σωματείου υποδοχής

Να είναι υπογεγραμμένη από τον αθλητή – αθλήτρια που αιτείται την μεταγραφή και σε περίπτωση που ο αθλητής/αθλήτρια είναι ανήλικος να συνυπογράφει και ο γονέας /νόμιμος κηδεμόνας

2) Όροι συμμετοχής στις Διοργανώσεις της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Την αίτηση την βρίσκετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του site μας: http://httf.gr/images/anak/anak_oroi_simmetoxis_conditions2018.pdf

3) Μία φωτογραφία πρόσφατη, τύπου διαβατηρίου

4) Παράβολο σύμφωνα με τον πίνακα που παραβόλων μεταγραφών και παράβολο θεώρησης δελτίου αθλητή.

Για μεταγραφή με τη συναίνεση του σωματείου απαιτούνται όλα τα πιο πάνω και:

1) Παραχωρητήριο σωματείου. Το παραχωρητήριο το εκδίδει το σωματείο από το οποίο μεταγράφεται (φεύγει) , ο αθλητής-αθλήτρια.

Το παραχωρητήριο είναι απαραίτητα α π ό σ π α σ μ α πρακτικού συνεδρίασης ΔΣ του σωματείου αποχώρησης.

Σε αυτό το απόσπασμα πρακτικού πρέπει να αναγράφονται καθαρά:

η απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου να χορηγήσει: ελεύθερη μεταγραφή του αθλητή – αθλήτριας του, ή υποσχετική μεταγραφή για ένα (-1-) χρόνο, ή υποσχετική μεταγραφή για δύο (-2-) χρόνια, το ονοματεπώνυμο του αθλητή/αθλήτριας που χορηγεί τη μεταγραφή.

Μεταγραφή αθλητών – αθλητριών από το εξωτερικό

1) Αίτηση μεταγραφής η οποία συμπληρώνεται όπως ακριβώς και η αίτηση που περιγράφεται πιο πάνω

2) Όροι συμμετοχής στις Διοργανώσεις της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Την αίτηση την βρίσκετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του site μας: http://httf.gr/images/anak/anak_oroi_simmetoxis_conditions2018.pdf

3) Δύο (-2-) φωτογραφίες πρόσφατες, τύπου διαβατηρίου

4) Παράβολο σύμφωνα με τον πίνακα των παραβόλων συνοδευόμενο από παράβολο θεώρησης δελτίου αθλητή.

5) Φωτοτυπία διαβατηρίου. Οι μεταγραφόμενοι από χώρα της ΕΕ μπορούν αντί διαβατηρίου να καταθέσουν αντίγραφο ταυτότητας (ID)

6) Επίσημο έγγραφο, στα Αγγλικά, της Ομοσπονδίας στην οποία πρωτογενώς ανήκει ο αθλητής/αθλήτρια. Στο έγγραφο αυτό θα πρέπει να αναφέρεται ότι η Εθνική Ομοσπονδία επιτρέπει στον αθλητή/αθλήτριά της (ονοματεπώνυμο όπως αναγράφεται στο διαβατήριο) να αγωνιστεί την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, και σε ποια Ελληνική ομάδα θα αγωνισθεί.

Η ημερομηνία λήξης των μεταγραφών

Οι μεταγραφές λήγουν την Τρίτη 2/1/2024. Δεκτές θα γίνουν και οι αιτήσεις μεταγραφών που θα αποσταλούν με ταχυδρομείο ή με courier με ημερομηνία αποστολής την 02/01/2024. Η ημερομηνία αποστολής προκύπτει από την σφραγίδα στον φάκελο αποστολής που θα πρέπει να είναι ευκρινής και να διαβάζεται εύκολα.

Οι εκπρόθεσμες αιτήσεις απορρίπτονται».

Related posts

Αυγενάκης: “Αναμένουμε από ΚΕΔ/ΕΠΟ να εξασφαλίσει τους καλύτερους διαιτητές”

Το ΟΑΚΑ φιλοξενεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα σπάθης εφήβων/νεανίδων μεταξύ 13-14/1

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Δέκα NBAερς ψήφισαν τα φαβορί για το βάθρο, μόνο ένας έδωσε μετάλλιο στην Ελλάδα