offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)ΤΕΝΙΣ

Europe Youth Λουτρακίου: Πέντε χρυσά η Ελλάδα στα ατομικά

Κοινοποίηση

Με δυνατούς τελικούς, έντονη διάθεση απ’ όλα τα παιδιά και πολλά χαμόγελα έκλεισε το βράδυ του Σαββάτου 28/10 στο Λουτράκι Κορινθίας το Greek Open επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που ήταν ενταγμένο στη σειρά των Europe Youth της ETTU. Για τέσσερις ημέρες 37 αθλητές από τρεις χώρες έδωσαν στην εγκατάσταση του Sport Camp τον καλύτερο εαυτό τους για τις διακρίσεις και απόλαυσαν τους αγώνες. Στο απλό αγοριών Under 13 αναδείχτηκε νικητής ο Δανός Μάλικ Σεβερίνσεν. Στο απλό κοριτσιών Under 13 η Άννα-Φανουρία Μήτκα από την Ελλάδα. Στο απλό αγοριών Under 15 σήκωσε το κύπελλο ο Έλληνας Γιάννη Κούτρα και το πρόσθεσε σε εκείνο της Κροατίας, επίσης στα Europe Youth Series τον περασμένο Απρίλιο. Στο απλό κοριτσιών Under 15 κυριάρχησε η Αναστασία Τσκιρτισβίλι από τη Γεωργία. Στα διπλά τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι Δανοί Εμίλ Χάσελμπαλκ/Μάλικ Σεβερίνσεν στην Under 13 αγοριών, η Άννα Φανουρία Μήτκα και η Ελπίδα Τασιού από την Ελλάδα στην Under 13 κοριτσιών, οι Γιάννη Κούτρα/Γιάννης Κιοσελόγλου στην Under 15 αγοριών και οι Βασιλική Μπουλά/Στέλλα Μαυροματάκη από την Ελλάδα στην Under 15 κοριτσιών. Ένα τουρνουά, που σαφώς δεν είχε καλή προοπτική στο αγωνιστικό κομμάτι, εφόσον ήταν ελάχιστες οι συμμετοχές από το εξωτερικό, ωστόσο παρουσίασε οργάνωση και κατάλληλες συνθήκες για τα παιδιά και (τα κυριότερο) αποτέλεσε μία νέα αρχή της ομοσπονδίας. Η επιστροφή, μετά από δεκαετίες, σε τουρνουά ευρωπαϊκής εμβέλειας στις μικρές ηλικίες δεν ήταν αυτή που ήθελε, αλλά της δείχνει τον δρόμο για τη συνέχεια, ώστε με την ίδια διάθεση και γνώση να κυνηγήσει ανάλογες διοργανώσεις.

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Παπαγεωργίου ήταν παρών και σήμερα στο γυμναστήριο και είχε ξανά την ευκαιρία να συζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους για την πορεία του τουρνουά και όλα τα σχετικά θέματα. Τις απονομές των επάθλων εκ μέρους και της ομοσπονδίας, καθώς ο επικεφαλής της διοίκησης έπρεπε να φύγει νωρίτερα, έκανε ο Στέφανος Στογιαννόπουλος, γενικός γραμματέας του τοπικού Αθλητικού Ομίλου Ποσειδών Λουτρακίου. Την καλύτερη εικόνα δημιούργησαν στους τελικούς δεκάδες θεατές, καθώς μαζί με τους αθλητές είχαν ενθουσιώδεις εκδηλώσεις.     

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ Α FINALS ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ

Στους παμπαίδες υπήρχε ταμπλό των «8». Στον τελικό προχώρησαν ο αριστερόχειρας Μάλικ Σεβερίνσεν και ο δεξιόχειρας Έμιλ Χάσελμπαλκ από τη Δανία. Ο Σεβερίνσεν ήταν καλύτερος και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με νίκη 3-1 (11-4, 11-7, 11-3).

Ο Γιάννης Κιοσελόγλου και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης ηττήθηκαν στα ημιτελικά από τους εξαιρετικούς Δανούς και πήραν το χάλκινο μετάλλιο. Ο Γιάννης Κιοσελόγλου κάμφθηκε με 3-0 σετ από τον Σεβερίνσεν και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης  από τον Χάσελμπαλκ με 3-1. Ο Νίκος Αγγελίδης έχασε στην 8άδα από τον Κιοσελόγλου και ο Δημήτρης Γεωργαλλίδης στον ίδιο γύρο από τον Χάσελμπαλκ. Ο Σπύρος Φουσέκης και ο Αναστάσιος Φουσέκης δεν αγωνίστηκαν στην τελευταία μέρα.  

Στις παγκορασίδες είχαν καλύψει από χτες 27/10 τις θέσεις των μεταλλίων τέσσερις Ελληνίδες αθλήτριες. Στον τελικό βρέθηκαν η Άννα-Φανουρία Μήτκα και η Αθανασία Γκόγκα, που στα ημιτελικά ξεπέρασαν με 3-0 σετ τη Δέσποινα Δημητρίου και την Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη αντίστοιχα. Στη θεαματική αναμέτρηση η Μήτκα απέδωσε καλύτερα και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (11-5, 11-6, 11-5).

Στους παίδες διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο ο Γιάννη Κούτρα και ο Γιάννης Κιοσελόγλου, οι δύο ντόπιοι αθλητές από τον τοπικό Ποσειδώνα. Ο Κούτρα επιβεβαίωσε ότι είχε τον πρώτο λόγο και επικράτησε με 3-1 σετ (11-9, 11-7, 7-11, 11-6). Στην 4άδα ο Κούτρα απέκλεισε τον Δανό Μάλικ Σεβερίνσεν με 3-0 σετ. Ο Κιοσελόγλου είχε νικήσει στην 8άδα το 2ο φαβορί, τον Εμίλ Χάσελμπαλκ με 3-2 σετ (και 11-9 το «κόντρα») και στην 4άδα τον Κωνσταντίνο Αλεξούδη, επίσης με 3-2 σετ. Ο πρωταθλητής από την Ορεστιάδα είχε πετύχει σπουδαία νίκη νωρίτερα με 3-0 σετ απέναντι στον Γεωργιανό Νίκολο Τσκιρτισβίλι.

Ο Κώστας Φάκαρος αποκλείστηκε στην 8άδα από τον Σεβερίνσεν με 3-0 σετ. Ο Μαρκ-Λούκας Στάφορντ στον ίδιο γύρο από τον Κούτρα. Ο Θεοφάνης-Γιώργος Μήτκας κάμφθηκε δύσκολα στον εναρκτήριο γύρο των «16» από τον Σεβερίνσεν (3-1). Ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής, ο Αρχάγγελος Γκιώνης και ο Στέφανος Μαυροματάκης ηττήθηκαν στον 1ο γύρο από τους Φάκαρο Αλεξούδη και Κιοσελόγλου αντίστοιχα. Ο Σπύρος Φουσέκης αποκλείστηκε άνευ αγώνα στους «16» από τον Στάφορντ.

Στις κορασίδες το κυρίως ταμπλό ήταν των «8» με 1ο φαβορί την Αναστασία Τσκιρτισβίλι. Η Γεωργιανή με το ιδιόμορφο στυλ παιχνιδιού (κομπίνα-λάστιχο στο backhand) συνάντησε στον τελικό την κινεζικής καταγωγής Σάμι Λου από τη Δανία. Η Τσκαρτισβίλι έβγαλε μεγάλη σταθερότητα μετά το 2ο σετ και με νίκη 3-1 πήρε το τρόπαιο (11-6, 9-11, 11-2, 11-5). Η Βασιλική Μπουλά και η Άντζελα Νούρε κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Η πρώτη κάμφθηκε στα ημιτελικά από τη Λου στα πέντε σετ. Η άλλη πρωταθλήτριά μας από τη Χίο νίκησε αρχικά την Τέκλα Λιπαρτελιάνι από τη Γεωργία με 3-1 και στην 4άδα έχασε δύσκολα από την Τσκαρτισβίλι με 3-1 σετ.

Η Στέλλα Μαυροματάκη ηττήθηκε στον 1ο γύρο από την κινεζικής καταγωγής Σάλι Λου με 3-0 σετ. Η Αλεξάνδρα Μπιτχαβά κάμφθηκε στα προημιτελικά από την Μπουλά.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΝ

Στον τελικό του διπλού κοριτσιών Under 13 η Άννα Φανουρία Μήτκα και η Ελπίδα Τασιού κατέβαλλαν με 3-1 σετ τις Αντρέα Γκρέγκερσεν/Τσελίντα Βουνγκ από τη Δανία (11-8, 11-13, 11-5, 13-11).

Στον τελικό του διπλού αγοριών Under 13 οι Δανοί Εμίλ Χάσελμπαλκ/Μάλικ Σεβερίνσεν νίκησαν τους Κωνσταντίνο Ισαακίδη/Κωνσταντίνο Αλεξούδη με 3-1 σετ (16-14, 12-10, 11-13, 11-8).

Στον συναρπαστικό τελικό του διπλού κοριτσιών Under 15 οι Βασιλική Μπουλά/Στέλλα Μαυροματάκη ξεπέρασαν τις Αναστασία Τσκαρτισβίλι/Τέκλα Λιπαρτελιάνι από τη Γεωργία με 3-1 σετ (11-8, 15-17, 11-6, 11-3).

Ο τελικός στο διπλό αγοριών Under 15 ήταν ελληνική υπόθεση. Την πρωτιά πανηγύρισαν οι Γιάννη Κούτρα/Γιάννης Κιοσελόγλου, νικώντας με 3-0 σετ τους Θεοφάνη-Γιώργο Μήτκα/Κώστα Φάκαρο (11-9, 11-3, 11-4).

Τα χάλκινα μετάλλια είχαν εξασφαλίσει από την Παρασκευή 27/10: Τα ελληνικά ζευγάρια Σοφία Φίλη/Αθανασία Γκόγκα και Δέσποινα Δημητρίου/Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη στην κατηγορία κοριτσιών U13. Οι Σάλι Λου/Φιλίππα Μίκελμποργκ από τη Δανία και οι Αλεξάνδρα Μπιτχάβα/Άντζελα Νούρε από την Ελλάδα στην κατηγορία κοριτσιών U15.

Οι Δημήτρης Αλεξανδρίδης/Γιώργος Σασσάνης και Δημήτρης Γεωργαλλίδης/Νίκος Αγγελίδης επίσης από την Ελλάδα στην κατηγορία αγοριών U13. Οι Δανοί Βίλατζ Μπέργκχολτ/Γκούσταβ Χόισλετ και οι Γεωργιανοί Νίκολο Τσκιρτισβίλι/Μάτε Γκαμπαρασβίλι στην κατηγορία αγοριών U15.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των αγώνων στη σελίδα της ETTU στον σύνδεσμο https://www.ettu.org/en/events/europe-youth-series/greece-open/

Related posts

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Ο Ασπούγαλης προκρίθηκε στα ημιτελικά των 50 μέτρων πρόσθιο

Διαψεύδει η ΑΕΚ το τουρκικό δημοσίευμα περί ενδιαφέροντος για Μπακαμπού

Τσιτσιπάς: Πού θα δείτε τον αγώνα του με τον Χάνφμαν