offside24.gr
Image default
F1ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O Πέρεζ καλεί τους συμπατριώτες του να μην αποδοκιμάσουν τον Φερστάπεν στο GP Μεξικού

Κοινοποίηση

Διαφημιστικές πινακίδες στην πόλη του Μεξικού απεικονίζουν τον Μαξ Φερστάπεν με τον Λιούις Χάμιλτον και γράφουν με μεγάλα γράμματα “δεν υπάρχει αντιπαλότητα έξω από την πίστα”, ενώ ο Σέρτζιο Πέρεζ ζητά από τους Μεξικανούς να “υποστηρίξουν όλη την ομάδα της Red Bull Racing” στον αγώνα αυτού του τριημέρου (27-29/10).

Οι συμπατριώτες του Πέρεζ δύσκολα θα έχουν ξεχάσει τα γεγονότα του περσινού GP του Άμπου Ντάμπι, στο οποίο ο Φερστάπεν αρνήθηκε χωρίς κανέναν λόγο -πέραν του εγωισμού του- την εντολή της Red Bull να παραχωρήσει τη -μόλις 6η- θέση του στον Μεξικανό. Ο Ολλανδός είχε ήδη εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα, ενώ ο Τσέκο διεκδικούσε τη δεύτερη θέση σε αυτό – την οποία εντέλει έχασε από τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari.

Δύσκολα, λοιπόν, οι Μεξικανοί θα έχουν ξεχάσει και τη φράση «αυτό έδειξε ποιος πραγματικά είναι» του Πέρεζ για το Μαξ μετά το τέλος του αγώνα του Ιντερλάγκος. Κι έτσι, εκφράζονται ανησυχίες στα ενδότερα της F1 ότι η υποδοχή που επιφυλάσσουν αυτό το τριήμερο στον Ολλανδό, στο GP της Πόλης του Μεξικού, θα είναι αποδοκιμαστική και αρκετά ηχηρή.

Άλλωστε, το λυπηρό αυτό φαινόμενο με αποδέκτη τον Φερστάπεν παρατηρήθηκε και στο βάθρο της προηγούμενης εβδομάδας στο GP του Τέξας, όπου ζουν περισσότερο από μισό εκατομμύριο Μεξικανοί. Έτσι, ο Πέρεζ έκρινε σκόπιμο τις παραμονές του αγώνα της χώρας του να ζητήσει από τους Μεξικανούς να μην αποδοκιμάσουν τον Φερστάπεν.

Είμαι αισιόδοξος για τον αγώνα αυτής της εβδομάδας, ξέρουμε τι κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσουμε τώρα και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να το δείξουμε”, είπε ο Μεξικανός της Red Bull. Έχουμε ορισμένα θέματα να λύσουμε με το αυτοκίνητο και λογικά θα επιστρέψουμε δυνατότεροι. Θέλω το Μεξικό να δείξει την υποστήριξή του για όλη την ομάδα της Red Bull Racing, και όχι μόνο για μένα”.

Παράλληλα, στην Πόλη του Μεξικού τρέχει η διαφημιστική καμπάνια με την ονομασία “racepect” (από τις λέξεις race / αγώναςκαι respect / σεβασμός). Στις μεγάλες ταμπέλες των δρόμων μια αφίσα απεικονίζει τους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν, με τη φράση “δεν υπάρχει αντιπαλότητα έξω από την πίστα”.

Όλη αυτή η ένταση που συσσωρεύεται πριν τον αγώνα, πάντως, δεν δείχνει να επηρεάζει και τόσο τον ίδιο τον Φερστάπεν. “Δεν πιστεύω ότι ο Μαξ θα τύχει και της πιο θερμής υποδοχής στο Μεξικό! Αλλά η κριτική δεν τον αγγίζει. Τη μια χρονιά είσαι ο κακός, την άλλη είσαι ο ήρωας” είπε ο διευθυντής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ.

“Φυσικά αυτός είναι μεγάλος αγώνας για εμάς, γιατί είναι ο αγώνας της πατρίδας του Τσέκο. Η ατμόσφαιρα είναι πάντα φανταστική στο [στάδιο] Foro Sol», πρόσθεσε ο Βρετανός. Ο Πέρεζ, με 2 νίκες φέτος -έναντι των 15 νικών του Φερστάπεν που έχει εξασφαλίσει ήδη μαθηματικά το πρωτάθλημα- διεκδικεί τους τέσσερις τελευταίους φετινούς αγώνες της F1 τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Το ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό: Εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο παραχώρησης

Τσιτσιπάς: Περίπου στις 14:00 ο αγώνας του Στέφανου με τον Σαποβάλοβ στον τρίτο γύρο του Barcelona Open

Stoiximan Super League: Με Έλληνες διαιτητές η τελευταία αγωνιστική των playoffs, ο Ευαγγέλου στο ντέρμπι της Τούμπας