offside24.gr
Image default
F1ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Formula 1: Ο Άντριαν Νιούι ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Red Bull

Κοινοποίηση

Η Red Bull Racing εξασφάλισε ότι θα παραμείνει πρωταγωνίστρια της Formula 1 για αρκετά χρόνια ακόμη ανανεώνοντας το συμβόλαιο του κορυφαίου σχεδιαστή του σπορ, Άντριαν Νιούι, που έληγε στο τέλος του 2023.

Τον τελευταίο καιρό άρχισαν να αναπτύσσονται φήμες περί ενδιαφέροντος άλλων ομάδων της Formula 1 για τον Νιούι, και κυρίως της Ferrari (χωρίς να επιβεβαιώνονται από πηγές στη Scuderia), αλλά πλέον ο Βρετανός σχεδιαστής και αεροδυναμιστής δέσμευσε το μέλλον του και πάλι στη Red Bull Racing. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσα χρόνια αφορά η νέα αυτή συμφωνία.

Ο Νιούι, ένας από τους σπουδαίτερους και πιο επιτυχημένους σχεδιαστές της ιστορίας της F1 -πρωταθλητής με τις Williams, McLaren και Red Bull Racing- θα διατηρηθεί στο ρόλο του διευθύνοντος τεχνικού συμβούλου.

Από το 2021 ο ρόλος αυτός περιλαμβάνει και τη διοίκηση του νέου τμήματος κινητήρων Red Bull Powertrains που ίδρυσε η αυστριακή εταιρεία δίπλα στο εργοστάσιο των σασί της RBR στο Μίλτον Κινς της Βρετανίας.

Η Red Bull δεν έκανε επίσημη ανακοίνωση για την ανανέωση του συμβολαίου του Άντριαν Νιούι, αλλά την επιβεβαίωσε ο διευθυντής της ομάδας Κρίστιαν Χόρνερ λέγοντας: “Ο Άντριαν υπήρξε βασικός πυλώνας (της ομάδας) σχεδόν από το ξεκίνημα. Καλύπτει πάρα πολλούς τομείς και το να έχουμε το βάθος της γνώσης και της εμπειρίας του, και τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζεται με τους νέους σχεδιαστές, είναι κάτι σπουδαίο.

Έχει ακόμη το ίδιο κίνητρο που είχε πάντοτε. Προφανώς έχει μεγάλο ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν στον τομέα των κινητήρων (RBPT)αλλά και για τον τομέα της Red Bull Advanced Technology. Συνεπώς, καλύπτει και τους τρεις πυλώνες μας στο Μίλτον Κινς”, πρόσθεσε ο Χόρνερ.

Οι πιο στενοί συνεργάτες του Νιούι στο εργοστάσιο της RBR είναι ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Πιέρ Βας, ο διευθυντής της Red Bull Powertrains Μπεν Χότζκινσον και ο διευθυντής της Red Bull Advanced Technology Ρομπ Γκρέι.

Ο Χόρνερ κατέληξε λέγοντας ότι ο Νιούι ένα επιπλέον μεγάλο κίνητρο για τον Νιούι είναι το γεγονός ότι η Red Bull θα κατασκευάζει για πρώτη φορά τους δικούς της κινητήρες στη F1 από το 2026. Αυτό θα δώσει στον Βρετανό για πρώτη φορά την απόλυτη ελευθερία να σχεδιάζει το πλήρες μονοθέσιο σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες, ενώ παλιότερα βάσιζε όλα τα σχέδιά του στις διαστάσεις και τη χωροταξία της μονάδος ισχύος.

“Ο Άντριαν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός μηχανολόγος σε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την καύση. Μπορούμε να δούμε ότι είναι απόλυτα πεπεισμένος για το πρόγραμμα (των κινητήρων) και βλέπει τη δυναμική όλου του πακέτου [κατασκευής σασί και κινητήρα στην ίδια στέγη] μακροχρόνια”, κατέληξε ο διευθυντής της Red Bull Racing.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Τότεναμ: Ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ποστέκογλου για τέσσερα χρόνια

Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τα φιλικά του Ολυμπιακού με τη Νόρτζελαντ και του Παναθηναϊκού με τη Χάποελ Μπερ Σεβά

Μετατέθηκαν για το Σάββατο 29/04 τα εξ αναβολής ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης