offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Δύο χρυσά μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα παίδων ο Κοσμάς, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό κορασίδων η Qi Xinyu

Κοινοποίηση

Ο Γιώργος Κοσμάς στο απλό παίδων και η κινεζικής καταγωγής Qi Xinyu στο απλό κορασίδων είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2022-2023. Στη μέρα της ονομαστικής του εορτής και 3 χρόνια μετά από τον πανελλήνιο τίτλο στο απλό παμπαίδων ο 15χρονος Γιαννιώτης του ΔΑΟ Ταύρου έφτασε στην πρωτιά στο σημαντικότερο αγώνισμα και στην κατηγορία των παίδων. Στον συναρπαστικό τελικό έκαμψε τον Γιάννη Κούτρα του Ποσειδώνα Λουτρακίου με 4-2 σετ. Επιπλέον, αναδείχτηκε πανελληνιονίκης στο διπλό παίδων με τον συμπαίκτη του στον ΔΑΟ Ταύρου Πέτρο Λιώτση. Η Qi Xinyu, που είναι μόνιμη κάτοικος Αθηνών και άρχισε μόλις φέτος, στα 14 της, ν’ αγωνίζεται στις διοργανώσεις του αθλήματος ευτύχησε να πανηγυρίσει αμέσως πανελλήνιο τίτλο. Στον τελικό η αθλήτρια του ΑΟ Ταταύλα έκαμψε τη Μαύρα Κοντοπούλου με 4-1 σετ.  Στο διπλό κορασίδων είναι πρωταθλήτριες Ελλάδας η Άλκηστις Κασίμη και η Μαύρα Κοντοπούλου του ΠΚΔ Ταύρο, ενώ θυμίζουμε ότι πρώτο από τα ατομικά αγωνίσματα είχε γίνει την Παρασκευή το διπλό μικτό παίδων-κορασίδων, όπου το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Κώστας Φάκαρος και η Βασιλική Μπουλά (Ποσειδών Λουτρακίου/Ωρίων ΑΠΟ Χίου). Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα οργανώθηκε εξαιρετικά από την ομοσπονδία με τη βοήθεια του τοπικού Ποσειδώνα και σε συνεργασία με τον δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και η πόλη με τη μεγάλη παράδοση στο άθλημα παίρνει θετικές κριτικές και για τη διεξαγωγή κορυφαίας διοργάνωσης. Η ΕΦΟΕπΑ εξασφάλισε συνεχή μετάδοση στο ίντερνετ με δύο live από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή και μπορείτε να βρείτε τα βίντεο στο κανάλι της στο youtube ().

Στο απλό παίδων το ζευγάρι του τελικού συγκρότησαν τα δύο πρώτα φαβορί, ο Γιάννη Κούτρα και ο Γιώργος Κοσμάς αντίστοιχα και ήταν αυτό, που παρά τις εκπλήξεις στα νοκ άουτ, περίμεναν οι περισσότεροι με βάση και όλη την πορεία των παιδιών στη σεζόν. Δυνατή και η εικόνα στις κερκίδες όπου οι ντόπιοι φίλοι του αθλήματος υποστήριξαν τον Κούτρα, αλλά είχε τη δική του συμπαράσταση και ο Κοσμάς.

Δύο φορές πήρε προβάδισμα ο Λουτρακιώτης αθλητής, αλλά ο Κοσμάς αντέδρασε. Ισοφάρισε ισάριθμες φορές και ειδικά μετά το 2-2 φάνηκε να διαχειρίζεται καλύτερα το άγχος και να περνά την τακτική του για το τελικό 4-2 (7-11, 11-3, 12-14, 11-3, 11-5, 11-5).

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Κοσμάς είχε bye στο ξεκίνημα του ταμπλό. Στους «16» ξεπέρασε τον Δημήτρη Γεωργαλλίδη με 3-0 σετ, στους «8» τον Κωνσταντίνο Αλεξούδη με 3-1 και στην 4άδα τον Ραφαήλ Δήμο με 4-0 σετ.

Ο Κούτρα είχε επίσης bye στον γύρο των «32» κα αμέσως μετά, το Σάββατο, απέκλεισε τον Γρηγόρη Τσιλόπουλο με 3-1 σετ. Σήμερα στην 8άδα νίκησε με 3-1 σετ τον Γιώργο Γιώτη και στα ημιτελικά με 4-0 σετ τον Πέτρο Λιώτση. Διάκριση σαφώς το χάλκινο για τους ηττημένους των ημιτελικών, που ήταν στις θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα των seeding.

Στο απλό κορασίδων η Qi Xinyu προχώρησε ως 4ο φαβορί και στον τελικό έδωσε μία ακόμα γερή αναμέτρηση μέσα στη σεζόν με τη Μαύρα Κοντοπούλου Με το πολύ αποτελεσματικό all around παιχνίδι της κοντά στο τραπέζι έφερε αμέσως σε δύσκολη θέση το νούμερο 1 φαβορί και όταν προηγήθηκε με 3-0 έγινε μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Με την ποιότητά της η αθλήτρια του Ταύρου βρήκε προσωρινά λύσεις και μείωσε το σκορ, αργότερα πλησίασε και στο 3-2, αλλά κάμφθηκε στην παράταση του 5ου σετ για το τελικό 4-1. Η εξέλιξη 11-5, 11-8, 11-8, 8-11 και 14-12. Η Qi μπορεί να μη δικαιούται τη συμμετοχή στην εθνική μας ομάδα επειδή δεν έχει την ελληνική υπηκοότητα, αλλά βάσει νόμου αγωνίζεται κανονικά και στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, καθώς διαμένει νόμιμα και μόνιμα στη χώρα μας. Τιμά και αναβαθμίζει τις διοργανώσεις αγωνιστικά και σαφώς προσθέτει νέο κίνητρο σε όλες τις αθλήτριες. Η Κοντοπούλου, που έφυγε με δύο τρόπαια από το Λουτράκι ύστερα από εκείνο στο ομαδικό, κατάφερε ν’ αγωνιστεί πρώτη φορά και στον τελικό Πανελληνίου πρωταθλήματος στο απλό.

Στην πορεία της μέχρι τον τελικό η Qi είχε bye στον 1ο γύρο και στις «16» νίκησε τη Νεστορία Χρυσοστομίδου (Σάρισες Φλώρινας) με 3-1 σετ. Στα προημιτελικά σήμερα έκαμψε με 3-2 σετ τη Βασιλική Μπουλά και στα ημιτελικά την Άλκηστη Κασίμη με 4-1 σετ.

Η Κοντοπούλου από την κορυφή του ταμπλό προχώρησε αρχικά χωρίς αγώνα. Στη 16άδα κατέβαλλε τη Χρυσούλα Καμπουράκη (ΓΑΣ Ελευσίς) με 3-0 σετ, στην 8άδα τη Γεωργία Σπανού (Σάρισες Φλώρινας), επίσης με 3-0 και στα ημιτελικά την Άντζελα Νούρε με 4-2 σετ.

Για τα προημιτελικά πρέπει να σταθεί κάποιος και στην ανατροπή της Κασίμη κόντρα στην ΜVP του πρόσφατου Πανελληνίου πρωταθλήματος νέων-νεανίδων Χριστίνα Τζενίδη, καθώς έσωσε ματς πόιντς στο 4ο σετ και επικράτησε με 3-2.  

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΑ ΤΑΜΠΛΟ

Στο απλό του Πανελληνίου καταγράφηκαν εκπλήξεις, γεγονός που τονίζει αυτή την όμορφη μεριά του αθλήματος, την ιδιαιτερότητα των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων, αλλά και την παρουσία πολλών ικανότατων αθλητών, που αυξάνουν τον συναγωνισμό. Στον γύρο των «16» στα αγόρια προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση δύο Εβρίτες. Ο Δημήτρης Τζιαμαλίδης απέκλεισε τον Κώστα Φάκαρο (νούμερο 3 του αγωνίσματος) με 3-2 σετ και ο Θεοφάνης Μήτκας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης τον Γιάννη Κιοσελόγλου (Νο 4) με το ίδιο σκορ. 

Στον ίδιο γύρο των κοριτσιών απρόβλεπτη ήταν και η επικράτηση της Άντζελας Νούρε (Νο 11) απέναντι στο 3ο φαβορί, τη Στέλλα Μαυροματάκη με 3-1 σετ. Στο διπλό κορασίδων εξάλλου, οι φιναλίστ Μήτκα και Τζενίδη είχαν αφήσει στα προημιτελικά εκτός μεταλλίων το 2ο φαβορί, τις Στέλλα Μαυροματάκη/Γεωργία Σπανού από τα Χανιά και τις Σάρισες Φλώρινας αντίστοιχα, με 3-2 σετ.

Στον τελικό του διπλού παίδων είχαμε αθλητές μόνο εκτός Αττικής, οι οποίοι πρόσφεραν σασπένς και θέαμα. Ο Γιώργος Κοσμάς από τα Ιωάννινα και ο Πέτρος Λιώτσης από τη Χίο, δεξιόχειρες αμφότεροι συνδυάστηκαν εξαιρετικά και με 3-1 σετ κατέκτησαν την πρωτιά με αντιπάλους τον αριστερόχειρα Κωνσταντίνο Αλεξούδη από την Ορεστιάδα και τον Γιάννη Κούτρα από το Λουτράκι (Φιλία και Ποσειδών αντίστοιχα). Οι συμπαίκτες στον ΔΑΟ Ταύρου ήταν πολύ σταθεροί μετά το 1-1 και εφάρμοσαν καλύτερη τακτική, απέναντι σε ζευγάρι που δεν είχε αρκετές ευκαιρίες να προπονηθεί μαζί (12-10, 3-11, 11-7, 11-6).

Στα ημιτελικά οι Κούτρα/Αλεξούδης νίκησαν τους Ραφαήλ Δήμο/Γρηγόρη Τσιλόπουλο με 3-1 σετ και οι Κοσμάς/Λιώτσης τους Δημήτρη Τζιαμαλίδη/Γιώργο Γιώτη με 3-0 σετ. Οι τελευταίοι (Νο 5) απέκλεισαν νωρίτερα σήμερα με το εμφατικό 3-0 σετ το 3ο φαβορί τους Φάκαρο/Κιοσελόγλου.

Στον τελικό του διπλού κορασίδων συναντήθηκαν οι Μαύρα Κοντοπούλου/Άλκηστις Κασίμη, που συνεργάζονται χρόνια στο αγώνισμα με τις 13χρονες Χριστίνα Τζενίδη/Άννα Μήτκα. Οι αθλήτριες του ΠΚΔ Ταύρου ήταν και 1ο φαβορί, αλλά το επιβεβαίωσαν δύσκολα με 3-1 σετ απέναντι σε δίδυμο που άρχισε ως νούμερο 6 και εντυπωσίασε με την απόδοσή του. Στο κλείσιμο της παρουσίας τους στις κορασίδες οι Κασίμη/Κοντοπούλου κατέκτησαν πανελλήνιο τίτλο και σε αυτό το αγώνισμα. Πήραν οριακά τα δύο πρώτα σετ, δέχτηκαν τη μείωση του σκορ και τελικά έφτασαν στη νίκη με 3-1 σετ (11-9, 12-10, 7-11, 11-8). Οι Βορειοελλαδίτισσες έφτασαν στον τελικό ούσες ακόμα στην κατηγορία των παγκορασίδων κι αυτό αναμφίβολα συνιστά επιτυχία.   

Στα ημιτελικά οι Κοντοπούλου/Κασίμη λύγισαν με 3-2 σετ τις Qi Xinyu/Αφροδίτη Μαρούλη, ενώ η Τζενίδη με τη Μήτκα απέκλεισαν τις Βασιλική Μπουλά/Άντζελα Νούρε με 3-0 σετ.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιώργος Κοσμάς (ΔΑΟ Ταύρου)

2. Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Πέτρος Λιώτσης (ΔΑΟ Ταύρου)

-. Ραφαήλ Δήμος (ΔΑΟ Ταύρου)

ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Qi Xinyu (ΑΟ Ταταύλα)

2. Μαύρα Κοντοπούλου (ΠΚΔ Ταύρου)

3. Άντζελα Νούρε (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

-. Άλκηστις Κασίμη (ΠΚΔ Ταύρου)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιώργος Κοσμάς/Πέτρος Λιώτσης (ΔΑΟ Ταύρου)

2. Γιάννη Κούτρα/Κωνσταντίνος Αλεξούδης (Ποσειδών Λουτρακίου/Φιλία Ορεστιάδας)

3. Δημήτρης Τζιαμαλίδης/Γιώργος Γιώτης (Φιλία Ορεστιάδας)

-. Ραφαήλ Δήμος/Γρηγόρης Τσιλόπουλος (ΔΑΟ Ταύρου)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Μαύρα Κοντοπούλου/Άλκηστις Κασίμη (ΠΚΔ Ταύρου)

2. Χριστίνα Τζενίδη/Άννα Μήτκα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Qi Xinyu/Αφροδίτη Μαρούλη (ΑΟ Ταταύλα/ΟΑ Χανίων)

-. Βασιλική Μπουλά/Άντζελα Νούρε (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ:

1. Κώστας Φάκαρος/Βασιλική Μπουλά (Ποσειδών Λουτρακίου/Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

2. Πέτρος Λιώτσης/Άλκηστις Κασίμη (ΔΑΟ Ταύρου/ΠΚΔ Ταύρου)

3. Γιάννης Κιοσελόγλου/Qi Xinyu (Ποσειδών Λουτρακίου/ΑΟ Ταταύλα)

-. Δημήτρης Γεωργαλλίδης/Χρυσούλα Καμπουράκη (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης/ΓΑΣ Ελευσίς)

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΝΤΕΛΕΟΝΤΑ

Πριν από τις απονομές των επάθλων βραβεύτηκε από τον δήμο και τον Ποσειδώνα Λουτρακίου ο βετεράνος πλέον, εμβληματικός αθλητής του Λουτρακιώτικου πινγκ πονγκ Γρηγόρης Παντελέων, ο οποίος σαν σήμερα πριν από ακριβώς 50 χρόνια (1973) είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παίδων! Μέσα σε θερμά χειροκροτήματα παρέλαβε από τον δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη την τιμητική πλακέτα για τα όσα έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στο άθλημα στο Λουτράκι. Ο Παντελέων πήρε κι ένα δώρο από το κατάστημα ειδών επιτραπέζιας αντισφαίρισης GP Sports. Στο γυμναστήριο έδωσε το «παρών» και ο πρώτος έφορος του Ποσειδώνα στην επιτραπέζια αντισφαίριση και αρωγός ακόμα του τμήματος στα 90+ χρόνια του Γιάννης Λαζαρίδης.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου, ο βετεράνος αθλητής Γρηγόρης Παντελέων, ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Σάκης Παπαθανασίου, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Γιάννης Κορδούτης και ο επίσης αντιδήμαρχος Θανάσης Μουζάκης.

Στο γυμναστήριο ήταν η ειδική γραμματέας και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΦΟΕπΑ Ξένια Στάθη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Μαρία Μοίρου, Παναγιώτης Τζόβολος, Νίκος Φιλιππακόπουλος και Βλάσης Γεωργίου. Στο διπλό μικτό, το Σάββατο, την απονομή έκανε ο Φάνης Αλεξανδρίδης, ο ομογενής παλιός πρωταθλητής, που μεταξύ άλλων διακρίσεων, ήταν το 1977 «χάλκινος» στην Ευρώπη στο απλό παίδων με τα χρώματα της Τουρκίας.

Το κυλικείο στο κλειστό γυμναστήριο λειτούργησε όλες τις ώρες του 4ημέρου, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες, τους διαιτητές και τη γραμματεία δόθηκε από μία σακουλίτσα με μπανάνα, ενεργειακή μπάρα και μπουκαλάκι νερό.

Τη διοργάνωση στήριξαν από την τοπική κοινωνία ως χορηγοί οι:

Τσουμάνης ΑΕ Εμπορική εταιρεία

Pepe Rosso ιταλικό εστιατόριο

Μαρμαράς Εμπόριο Φρούτων και Λαχανικών

Hotel Loutraki Plaza

Related posts

ΑΕΚ: Χαμός με τα διάρκειας, αύξηση 35% στις πωλήσεις σε σχέση με πέρυσι στο πρώτο δεκαήμερο

NBA: Ο Μίντλετον απέρριψε τα 40.4 εκατομμύρια των Μπακς για τη σεζόν 2023/24

Κηφισιά: «Έκλεισε» φιλικό με την Ηλιούπολη