offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μιλλούση και Τανταλίδης, δύο παραδείγματα θέλησης και ψυχής

Κοινοποίηση

Η Βασιλική Μιλλούση και ο Αντώνης Τανταλίδης αγωνίστηκαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής και έδωσαν σε όλους μας ένα σπουδαίο μάθημα.

Μία αθλήτρια ή ένας αθλητής δίνει καθημερινά μάχη με τον εαυτό του. Αυτ

ός είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός του στην προσπάθεια να γίνει καλύτερος.

Αμέτρητες ώρες περνά κάθε ένας μέσα στο γυμναστήριο για να μπορέσει να φτάσει στους στόχους του. Όλα αυτά μένουν πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στην Αττάλεια ο Λευτέρης Πετρούνιας θα προσπαθήσει να μεγαλώσει το μύθο του κατακτώντας το έβδομο χρυσό του. Κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος σπεσιαλίστας στο όργανό του.

Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει φαντάζει σχεδόν σίγουρη η παρουσία του στο βάθρο κάτι που σημαίνει ότι στα 32 του χρόνια θα κατακτήσει το ένατο μετάλλιό του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Νούμερα ασύλληπτα που δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να τα φτάσει.

Ωστόσο, υπάρχουν άλλα δύο μέλη της ελληνικής αποστολής που αξίζουν το χειροκρότημα και το σεβασμό όλων μας για διαφορετικούς λόγους.

Πρώτη και καλύτερη η Βασιλική Μιλλούση. Η σπουδαία Ελληνίδα γυμνάστρια που χαίρει της εκτίμησης όλων στο χώρο της γυμναστικής αποφάσισε να επιστρέψει στη δράση.

Μια απόφαση που έμοιαζε τρομερά δύσκολη αν σκεφτεί κανείς ότι στις 30 Οκτωβρίου 2018 ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από την αγαπημένη της γυμναστική για να κάνει οικογένεια.

Σήμερα μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια έχουν φέρει στον κόσμο δύο υπέροχα κορίτσια, τη Σοφία και την Ελένη, όμως η αγάπη της για τη γυμναστική δεν σταμάτησε ποτέ. Έτσι, αποφάσισε να επιστρέψει.

Κόντρα σε όλα τα στερεότυπα που αφορούν τη μητρότητα και τον ηλικιακό ρατσισμό εκεί αγωνίστηκε ξανά στον προκριματικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το αποτέλεσμα δεν έχει καμία απολύτως σημασία αφού η Βασιλική Μιλλούση έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλες τις υπόλοιπες αθλήτριες.

Πάμε τώρα και στην περίπτωση του Αντώνη Τανταλίδη. Ο 28χρονος γυμναστής είχε τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα τον Ιούλιο του 2022.

Υποβλήθηκε σε εξάωρη επέμβαση από τον Οδυσσέα Παξινό και παρά τους αρχικούς φόβους κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια του. Όλο αυτό το διάστημα πάλεψε και κατάφερε να επιστρέψει ξανά μέσα στο γυμναστήριο, νίκησε όλους τους πιθανούς φόβους του και επέστρεψε ξανά ανάμεσα στους κορυφαίους γυμναστές της Ευρώπης.

Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη νίκη του, παρά την εξαιρετική του παρουσία, αφού πολλοί θα αποφάσιζαν να εγκαταλείψουν. Εκείνος όμως επέστρεψε εξίσου δυνατός.

Η Βασιλική Μιλλούση και ο Αντώνης Τανταλίδης μας προσέφεραν με διαφορετικό τρόπο ένα μάθημα, να μην παρατάμε ποτέ τα όνειρά μας. Αυτό που έκαναν δηλαδή οι δυο τους αγωνιζόμενοι στην Αττάλεια.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Ο Τζέραρντ έπιασε δουλειά στην Αλ Ετιφάκ και θέλει Χέντερσον και Ομπαμεγιάνγκ

Stoiximan Super League: Ο elite Κουλμπάκοφ στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, ο Πορτογάλος Βερίσιμο στο Ολυμπιακός – Άρης και Έλληνας διαιτητής στη Λεωφόρο

Τι έκαναν οι ομάδες της F1 στις δοκιμές του Άμπου Ντάμπι μετά το φινάλε της σεζόν