offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Αγωνιστικό πάθος και υψηλός συναγωνισμός χρωμάτισαν τον τελικό των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων στη Γεωργιανή Καβάλας

Κοινοποίηση

Το πολύ σημαντικό στην αγωνιστική πυραμίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., κομμάτι των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, έκλεισε δυναμικά για την περίοδο 2022-2023 στη Γεωργιανή Καβάλας. Εκεί φιλοξενήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου ο καθιερωμένος τελικός και τον χαρακτήρισαν το πάθος, η αγωνιστικότητα και ο υψηλός συναγωνισμός. Συνολικά 85 παιδιά από 6 ηλικιακές κατηγορίες, τα καλύτερα στη σεζόν με βάση τις θέσεις τους στην ειδική βαθμολογία των τουρνουά, έκαναν και στο φινάλε εξαιρετική προσπάθεια σε κατάλληλες αγωνιστικές συνθήκες και πάντα με τη στήριξη σωματείων και γονέων. Κυνήγησαν διακρίσεις στην ετήσια διοργάνωση αλλά και βαθμούς για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων και χάρισαν υπέροχες στιγμές στους φίλους του αθλήματος. Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Γεωργιανής από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο Παγγαίου και τον ΑΣΕΑ Καβάλας. Ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του αθλητή του τοπικού σωματείου Ιωάννη Γιαννικόπουλου, ο οποίος απεβίωσε στα μέσα Μαρτίου 2023 νικημένος από την επάρατη νόσο σε ηλικία μόλις 13 ετών. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους εφήβους, η Χρυσή Φωτιάδου στις νεάνιδες, ο Γιάννη Κούτρα στους παίδες, η Μαύρα Κοντοπούλου στις κορασίδες, ο Αναστάσιος Φουσέκης στους παμπαίδες και η Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη στις παγκορασίδες.

Όπως κάθε χρόνο δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε κατηγορία είχαν οι 16 πρώτοι και οι 16 πρώτες του πίνακα Ειδικής Βαθμολογίας των αναπτυξιακών τουρνουά (με αντικαταστάσεις αθλητών/τριών, που δεν δήλωσαν συμμετοχή, από τους αμέσως επόμενους στη βαθμολογία). Ο αριθμός αυτός συμπληρώθηκε στις τρεις κατηγορίες των αγοριών. Στις νεάνιδες αγωνίστηκαν 14 κορίτσια, στις κορασίδες 13 και στις παγκορασίδες 10. Πολλά τα απρόσμενα αποτελέσματα, πολλές οι αμφίρροπες αναμετρήσεις για τα μετάλλια, όλα τα παιδιά ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και διαφήμισαν την επιτραπέζια αντισφαίριση, σε μία πόλη που έχει παράδοση θαυμάσιας δραστηριότητας στο ολυμπιακό άθλημα. 

Στους εφήβους πρώτευσε ο Αλέξανδρος Μαδέσης, που συγκέντρωνε τις πιθανότητες με το μέρος του, άσχετα αν δεν ήταν στα πρώτα φαβορί λόγω της μικρής παρουσίας του στο σύνολο των όπεν. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού σε όλες τις νεαρές ηλικιακές κατηγορίες, νίκησε στον τελικό με 3-0 σετ τον  Διονύση Τιμαμόπουλο (11-7, 12-10, 11-5). Είχαν προηγηθεί δύο τίτλοι του φέτος. Επιτυχία και για τον Καβαλιώτη φιναλίστ η είσοδος στον τελικό, ήταν νούμερο 15 στα seeding και βγαίνοντας 1ος στο γκρουπ έκαμψε και το 2ο φαβορί, τον Στάθη Μανωλόπουλο.

Στις νεάνιδες κατέκτησε την 1η θέση η Χρυσή Φωτιάδου, ένα ακόμα κορυφαίο όνομα, που δεν ήταν ψηλά στην Ειδική Βαθμολογία γιατί είχε πάρει μέρος φέτος μόνο σε ένα αναπτυξιακό (Νο 14). Η 19χρονη διεθνής έδωσε γερή «κόντρα» με τη συμπαίκτριά της στην ΑΕΚ Λεμονιά Γκαϊντατζή (Νο 9 κι επίσης σε θέση μη αντιπροσωπευτική στα φαβορί γιατί δεν είχε πολλούς αγώνες στα όπεν). Προηγήθηκε 1-0, μετά βρέθηκε πίσω με 1-2 και τελικά επικράτησε με 3-2 σετ (11-5, 6-11, 5-11, 11-9, 11-6). Από έναν τελικό είχαν φέτος οι δυο τους στον θεσμό.  

Στους παίδες ο Γιάννη Κούτρα πιστοποίησε την υπεροχή του στη σεζόν. Είχε 4 πρωτιές σε 5 τελικούς και αναδείχτηκε νικητής και στον Μεγάλο Τελικό. Στο καθοριστικό ματς για το χρυσό μετάλλιο ο 15χρονος αθλητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου συνάντησε άλλη μια φορά τον Γιαννιώτη συνομήλικό του Γιώργο Κοσμά (Νο 3 στην Ειδική) και επικράτησε με 3-1 σετ (12-10, 11-5, 10-12, 11-7).

Στις κορασίδες καταγράφηκε μία ακόμα κορυφαία διάκριση από αθλήτρια, που δεν ήταν στις πρώτες θέσεις των φαβορί. Από το νούμερο 9 άρχισε η Μαύρα Κοντοπούλου, αλλά φυσικά δεν ήταν έκπληξη η πορεία της σύμφωνα με όσα έχει δείξει στη σεζόν. Έδωσε συναρπαστικό τελικό με τη Βασιλική Μπουλά (Νο 3) και την ξεπέρασε στα 5 σετ με μικρή ανατροπή (10-12, 11-6, 6-11, 13-11, 11-4). Το μοναδικό φετινό χρυσό για την Κοντοπούλου ήρθε στην Καβάλα.

Δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της κατηγορίας αναμετρήθηκαν για την πρωτιά στους παμπαίδες. Ο Αναστάσιος Φουσέκης και ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης είχαν μία ακόμα γερή «μάχη» με διακυμάνσεις, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Φουσέκης έφτασε στη νίκη με 3-2 σετ (6-11, 11-6, 11-5, 13-15, 11-7) και πανηγύρισε το 5ο χρυσό φέτος σε 7 αγωνιστικά ραντεβού.

Στα πρόσωπα, που τράβηξαν τα βλέμματα και η παγκορασίδα Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη (Νο 4). Ο λόγος είναι ότι στη Γεωργιανή κατάφερε ν’ ανέβει πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ατομικής διοργάνωσης. Είχε έναν τελικό στα φετινά αναπτυξιακά και τώρα έκανε βήμα παραπάνω νικώντας στον ισορροπημένο τελικό την Παρασκευή Σπανού με 3-2 σετ (4-11, 5-11, 12-10, 11-9, 12-10).

Στους εφήβους αποκλείστηκε στα γκρουπ σε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή το 1ο φαβορί του Τελικού ο Γιάννης Μαλαμούδης. Στην ίδια κατηγορία έμεινε επίσης έξω από την τελική 8άδα το 4ο φαβορί, ο Θανάσης Τζενίδης. Το ίδιο έγινε με τη Δέσποινα Άμπα από το 4ο γκρουπ των νεανίδων. Στα γκρουπ αποκλείστηκε και ο Γιώργος Σασσάνης στους παμπαίδες (Νο 3). Στις κορασίδες είχε 3 στα 3 στο γκρουπ η 13ρονη Χριστίνα Τζενίδη. Στους παμπαίδες ο Εβρίτης Ραφαήλ Νούλας έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο προχωρώντας από το νούμερο 11.

Απονομές επάθλων έκαναν ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΑ Καβάλας Χαράλαμπος Παπαναστασίου και ο τεχνικός διευθυντής του Φάρου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Κυραδενίδης. Στους αγώνες παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Σωκράτης Παπασάβογλου, ο γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής και διευθυντής Αθλητισμού της ΧΑΝΘ Δημήτρης Καραΐσκος και ο τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας Θανάσης Στάθης.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

2. Διονύσης Τιμαμόπουλος (ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Γιάννης Αναστασιάδης (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Χρυσή Φωτιάδου (ΑΕΚ)

2. Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΕΚ)

3. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Γιώργος Κοσμάς (ΔΑΟ Ταύρου)

3. Κώστας Φάκαρος (Ποσειδών Λουτρακίου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαύρα Κοντοπούλου (ΠΚΔ Ταύρου)

2. Βασιλική Μπουλά (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

3. Στέλλα Μαυροματάκη (ΟΑ Χανίων)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ: 

1. Αναστάσιος Φουσέκης (Παγώνα Πάτρας)

2. Κωνσταντίνος Ισαακίδης (Σάρισες Φλώρινας)

3. Ραφαήλ Νούλας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη (Πανιώνιος ΓΣΣ)

2. Παρασκευή Σπανού (Σάρισες Φλώρινας)

3. Ελπίδα Τασιού (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος)

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ 3-4

Στους «μικρούς» τελικούς πήγε στα 5 σετ μόνο το ματς των παίδων, αυτό μεταξύ των συμπαικτών στον Ποσειδώνα Λουτρακίου Κώστα Φάκαρου και Γιάννη Κιοσελόγλου. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε τελικά ο Φάκαρος με διαφορά δύο πόντων στο «κόντρα» σετ. Στους εφήβους ο Γιάννης Αναστασιάδης έκαμψε με 3-1 σετ τον περσινό πρωταθλητή Ελλάδας του απλού εφήβων Στάθη Μανωλόπουλος (Αθηνά Μαγκουφάνας) και αρχίζοντας από τη θέση 11 των seeding πραγματοποίησε πολύ καλό τουρνουά. Στις νεάνιδες η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (που ήταν Νο 1 του τελικού) ξεπέρασε την Κατερίνα Αλεξούδη (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 3-0 σετ. Η Στέλλα Μαυροματάκη νίκησε 3-0 σετ την Άντζελα Νούρε (Ωρίων ΑΠΟ Χίου) στις κορασίδες, ο Ραφαήλ Νούλας κατέβαλλε τον Νίκο Αγγελίδη (ΟΑ Χανίων) με 3-1 σετ στους παμπαίδες και η Ελπίδα Τασιού με το ίδιο σκορ την Αθανασία Γκόγκα (Ολυμπιακός) στις παγκορασίδες.

Χρησιμοποιήθηκαν 8 αγωνιστικά τραπέζια σε δάπεδο παρκέ. Το πρόγραμμα κύλησε με καθυστέρηση, αλλά χωρίς άλλα προβλήματα. Πρώτη φορά φιλοξένησε αυτό το event το ΔΑΚ Γεωργιανής Καβάλας, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει διεξάγει αναπτυξιακά τουρνουά, περιφερειακούς αγώνες, αλλά και πλέι οφ για την Α2 εθνική κατηγορία ανδρών.

Στο γυμναστήριο λειτούργησε κυλικείο, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν σακουλίτσες με νερό, σάντουιτς, ενεργειακή μπάρα και μπανάνα. Το απόγευμα του Σαββάτου έπιασε στην περιοχή καταρρακτώδης βροχή και η θερμοκρασία έφτασε και λίγο πάνω από τους 10 βαθμούς. Μικρή βροχόπτωση σημειώθηκε και το πρωί της Κυριακής, αλλά στη συνέχεια ο καιρός έφτιαξε.  

Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης ήταν ο Παραδοσιακός Ξυλόφουρνος Η Τράπεζα, καθώς και τα Λιπάσματα Καβάλας. Μαζί πάντα με την ομοσπονδία οι σταθεροί χορηγοί της STIGA Table Tennis, Έπαθλα “ΖΕΥΣ”, Gerflor Group, HeaDS και Genesis pharma.

Related posts

Πίρλο: “Να επιστρέψω στην Γιουβέντους; Εάν σε καλέσει ένας κορυφαίος σύλλογος δεν λες όχι”

Μπαρτζώκας για Μήτρου-Λονγκ: “Ενισχύουμε τον ελληνικό κορμό, αλλά είναι και παίκτης με επίπεδο”

Τέλος εποχής για πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού – Ανακοίνωσε ότι αποσύρεται στο τέλος της σεζόν