offside24.gr
Image default
BASKET LEAGUEΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Πρώτος στόχος ο Μιλουτίνοβ, κέρδισε πόντους ο Κάναν, οι πιθανότητες για Βεζένκοβ

Κοινοποίηση

Ο Ολυμπιακός έχει ρίξει πλέον την προσοχή του στα playoffs της Basket League μετά την ήττα του από την Ρεάλ στον τελικό της EuroLeague, ωστόσο – την ίδια στιγμή – είναι λογικό να υπάρχει αγωνία στους φίλους της ομάδας για τις σκέψεις που γίνονται για την επόμενη σεζόν.

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος ανέλυσε στην εκπομπή “Show Must Go On” με τον Παντελή Διαμαντόπουλο τα δεδομένα που ισχύουν στους “ερυθρόλευκους”, μιλώντας για την περίπτωση του Νίκολα Μιλουτίνοβ που απασχολεί (όπως απασχόλησε και πέρυσι), με τον βραχνά της ΤΣΣΚΑ να μην υπάρχει πλέον, αφού ο Σέρβος δεν έχει πλέον συμβόλαιο, τον Αϊζέια Κάναν που κέρδισε πόντους με την εικόνα του στο Final Four και την περίπτωση του Σάσα Βεζένκοβ.

Αναλυτικά, ο Σπύρος Καβαλιεράτος ανέφερε:

Για τον Μιλουτίνοβ που αποτελεί τον πρώτο στόχο: “Ένα από αυτά που μπορεί να κάνει και έχει προτεραιότητα έχει να κάνει με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ. Θεωρώ ότι είναι ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για να πλαισιώσει τον Φαλ, χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει με τον τρίτο σέντερ, αν θα υπάρχει.

Νομίζω ότι ο Μπλακ έχασε πόντους στο Final Four. Είχε ένα πρόβλημα, αγωνίστηκε λίγο. Είχε τραυματισμούς. Νομίζω ότι έχασε έδαφος. Θα το δούμε όμως. Υπάρχει η σεζόν και το πρωτάθλημα, όπου μπορούν να αλλάξουν όλα, ανάλογα με την εξέλιξή του.

Βασική προτεραιότητα είναι ο Μιλουτίνοβ. Τον ήθελε από πέρυσι ο Ολυμπιακός, αλλά είχε συμβόλαιο. Πλέον είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Το θέλουν και οι δύο πλευρές, χωρίς να είναι κάτι προχωρημένο. Με Φαλ-Μιλουτίνοβ θα είναι πανίσχυρος ο Ολυμπιακός στην θέση 5 και ας μην έχει αθλητικό πεντάρι. Και φέτος εξάλλου ουσιαστικά δεν είχε αθλητικό πεντάρι, αφού ο Μπόλομποϊ δεν έβγαλε τα λεφτά του, ενώ ο Μπλακ είναι κλασικό πεντάρι, όχι αθλητικό πεντάρι”.

Για τον Αϊζέια Κάναν“Το δεύτερο θέμα, που νομίζω ότι άλλαξε με το Final Four, έχει να κάνει με τον Κάναν. Έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες να μείνει, χωρίς να είναι κάτι τελειωμένο. Κέρδισε πόντους και είναι στο 50-50 και ίσως παραπάνω να μείνει.

Αυτό θα εξαρτηθεί και από τον υπόλοιπο σχεδιασμό. Έχει συμβόλαιο 1+1 χρόνων και έχει κασέ 750.000 ευρώ για την επόμενη σεζόν. Φέτος πήρε 600.000. Είναι φθηνός και καλός παίκτης. Ο κόσμος τον αγαπάει. Κέρδισε την αγάπη του κόσμου και ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού στο Final Four. Πολλά θα εξαρτηθούν όμως από τον υπόλοιπο σχεδιασμό”.

Για τον σχεδιασμό που εξαρτάται από τις αποφάσεις για τους Βεζένκοβ και Σλούκα: “Κλειδιά είναι ο Βεζένκοβ και ο Σλουκας. Για τον Βεζένκοβ θα έλεγα πως το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε την EuroLeague αυξάνει τις πιθανότητες να μείνει. Είναι δύσκολο, αλλά όχι απίθανο.

Δεν έχει τελειώσει το θέμα. Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να μείνει. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να πάει στο Σακραμέντο, αλλά δεν είναι 90-10 ή 80-20. Θα έλεγα ότι δεν είναι απίθανο να μείνει. Αν δεν μείνει, αλλάζει όλος ο σχεδιασμός.

Υπάρχει και ο Σλούκας, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το συζητήσουμε αυτή τη στιγμή. Πρέπει να τελειώσει η σεζόν.

Αν μείνει ο Βεζένκοβ, πάρει τον Μιλουτίνοβ και μείνει και ο Σλούκας, ο Ολυμπιακός κρατήσει τον κορμό του και κάνει 1-2 κινήσεις επιπλέον, θα είναι πιο δυνατός. Το θέμα του Βεζένκοβ πάντως δεν θα γίνει σίριαλ. Ίσως και λίγες μέρες μετά το τέλος του πρωταθλήματος να ξεκαθαρίσει. Θα δοθεί η απάντηση μέχρι 20-25 Ιουνίου. Εκεί, θα πρέπει να αποφασίσει ο Βεζένκοβ και ο Ολυμπιακός για το τι θα κάνουν. Αν μείνει, θα ειναι ο πιο ακριβοπληρωμενος παίκτης και θα γίνει νέα επέκταση, νέο συμβόλαιο. Θα είναι για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα“.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: “Τρίτο φετινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που κρίνεται από διαιτητικά εγκλήματα, απαιτούμε ισονομία”

Formula 1, GP Μαϊάμι: Στην pole position ο Πέρεζ, ένατος ο Φερστάπεν, στις μπαριέρες ο Λεκλέρ

Παναθηναϊκός: Νέα ΑΜΚ 9,5 εκατ. ευρώ που δείχνει ένα πολύ δυνατό μεταγραφικό καλοκαίρι