offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Έτοιμες να «τσεκάρουν» εισιτήρια για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος οι εθνικές μας ομάδες στο Όσιγιεκ 

Κοινοποίηση

Έτοιμες να εξασφαλίσουν πάλι τη θέση που τους αρμόζει στην ευρωπαϊκή σκηνή είναι οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Αγωνίζονται το προσεχές τριήμερο (05-07/05/23) στο Όσιγιεκ της Κροατίας για το καθοριστικό στάδιο 2 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και τα δίνουν όλα για την πρόκριση στα τελικά της Σουηδίας (Μάλμε, 10-17/09). Από την περίοδο 2016-2017, που η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) επανέφερε την προκριματική διαδικασία για την κορυφαία διοργάνωση, η Ελλάδα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες είχε πάντοτε παρουσία στα τελικά, σ’ έναν θεσμό άλλωστε, όπου έχει να επιδείξει στη νεότερη ιστορία της πολλά μετάλλια και υψηλά πλασαρίσματα σε όλα τα αγωνίσματα. Φέτος τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα έκαναν τον Οκτώβριο το δυναμικό πρώτο βήμα από το στάδιο 1 της Β κατηγορίας και τώρα στην κροατική πόλη, όπου διεκδικούν τα εναπομείναντα «εισιτήρια» και ομάδες από την Α κατηγορία, θα κοιτάξουν να ολοκληρώσουν έναν από τους βασικούς στόχους της σεζόν.  Απέναντι στην Ιρλανδία (10:30) και την Ισπανία (17:30) αγωνίζονται αύριο Παρασκευή οι άνδρες, κόντρα στην Ιταλία (20:30) κάνουν πρεμιέρα οι γυναίκες, έστω η 2η θέση αν κατακτηθεί στα γκρουπ έρχεται αυτομάτως η πρόκριση. Οι κάμερες της ETTU TV θα μεταδίδουν κάθε μέρα τους αγώνες από τα τραπέζια 1, 2 και 3. Αύριο θα καλυφθεί πρώτα ο αγώνας με την Ισπανία στο λινκ https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1601687 και μετά αυτός με την Ιταλία στο λινκ https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1601688.

Η εθνική ανδρών βρίσκεται στο 5ο και τελευταίο γκρουπ του σταδίου 2. Πέρα από την επικεφαλής Ισπανία και την Ιρλανδία έχει στις αντιπάλους και τη Νορβηγία. Στην αποστολή είναι οι αθλητές Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

Στις γυναίκες η χώρα μας βρίσκεται στο 2ο γκρουπ κι εκτός από την επικεφαλής Ιταλία συναντά και τη Φινλανδία. Αγωνίζεται με τις Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Αλίκη Κιούφη κι έχει στο κοουτσάρισμα τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Καρύτσα.

Οι 2 πρώτες θέσεις σε κάθε γκρουπ δίνουν αυτομάτως την πρόκριση στο European Teams Championships 2023, ενώ οι 3ες ομάδες των γκρουπ θα δώσουν την Κυριακή ματς πλέι οφ για 2 εναπομείναντα εισιτήρια στις γυναίκες και 1 στους άνδρες.

Η Ελλάδα στους άνδρες είναι νούμερο 7 στα seeding των αγώνων. Η Ισπανία (νούμερο 5 στα φαβορί) παρουσιάζει στο Όσιγιεκ 5άδα με τους Αλβάρο Ρόμπλες, Κάρλος Καμπαλέρο, Ντανιέλ Μπερθόζα, Αλμπέρτο Λίλλο και Χοάν Μασίπ. Σημειωτέον ότι οι δύο πρώτοι είχαν συγκροτήσει το περασμένο καλοκαίρι, στην Αλγερία, τη μεσογειακή ομάδα της Ισπανίας, την οποία είχαν νικήσει ο Γιάννης Σγουρόπουλος με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο για να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό.  

Η Νορβηγία (Νο 13) έχει δηλώσει τον Αλεξάντερ Φράνσον, τον Μπόργκαρ Χάουγκ, τον Μάρτιν Φρόσετ και τον Κάι Νόα Λαμ. Η Ιρλανδία (Νο 17) παρατάσσεται με τους Όουεν Κάθκαρτ, Αλεξάντερ Γκίλλεν και Γιόζεφ Νέλσον.

Στις γυναίκες η εθνική μας είναι νούμερο 8 στα seeding. Η Ιταλία (φαβορί νούμερο 2) εμφανίζει στη σύνθεσή της την Γκάια Μονφαρντίνι, τη Τζιόρτζια Πικολίν, τη Νικολέτα Στεφάνοβα και τη Νικόλ Άρλια. Η Φινλανδία (Νο 12) έχει δηλώσει ακριβώς τρεις αθλήτριες και είναι οι Ραμόνα Μπετζ, Μαρίνα Ντονέρ και Αλεξάντρα Τιτιέβσκαγια.  

Οι υπόλοιπες 13 ομάδες ανδρών, που διεκδικούν τις 11 εναπομείνασες θέσεις πρόκρισης για το Μάλμε είναι οι: Πολωνία, Ουγγαρία, Σερβία, Ουκρανία, Φινλανδία, Ιταλία, Τουρκία, Ολλανδία, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Λιθουανία, Ισραήλ και Λετονία.

Οι υπόλοιπες 11 ομάδες γυναικών, που θ’ αγωνιστούν στο γυμναστήριο NŠD Gradski VRT για συνολικά 10 προκρίσεις, είναι οι Αυστρία, Τουρκία, Ολλανδία, Κροατία, Ουαλία, Αγγλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Λιθουανία, Φινλανδία, Ισραήλ και Βοσνία/Ερζεγοβίνη.   

Το πρόγραμμα στους αγώνες της Ελλάδας σε δικές μας ώρες, καθώς και τα τραπέζια, από τα οποία προκύπτουν και τα «τηλεοπτικά» ματς:

Στο 5ο γκρουπ των ανδρών:

Παρασκευή 05/05/23:

10:30 Ιρλανδία-Ελλάδα                 Τραπέζι 7

17:30 Ισπανία-Ελλάδα                   Τραπέζι 1

Σάββατο 06/05/23:

10:30 Ελλάδα-Νορβηγία                Τραπέζι 2

Στο 2ο γκρουπ των γυναικών:

Παρασκευή 05/05/23:

20:30 Ιταλία-Ελλάδα           Τραπέζι 2

Σάββατο 06/05/23:

13:30 Ελλάδα-Φινλανδία                Τραπέζι 6

Στον ιστότοπο του ETTU TV υπάρχουν όλα τα λινκ για τις μεταδόσεις στους αγώνες των γκρουπ:

Την Παρασκευή 05/05:

Για το τραπέζι 1 https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1601687

Για το τραπέζι 2 https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1601688

Για το τραπέζι 3 https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1601690

Το Σάββατο 06/05:

Για το τραπέζι 1 https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1601691

Για το τραπέζι 2 https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1601692

Για το τραπέζι 3 https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1601693

* Στον ιστότοπο https://www.ettu.org/en/events/european-teams-championships-/stage-2/ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν τα αποτελέσματα από το Όσιγιεκ.

* Δύο ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα 1ης εθνικής κατηγορίας, στα οποία μετέχουν τοπ διεθνείς μας, είχαν εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες. Ο Σγουρόπουλος πήγε στο Όσιγιεκ μετά από αγωνιστική υποχρέωση στη γαλλική λίγκα. Η Ενεμπόν επικράτησε 3-2 εκτός έδρας της Σαρτρ για τη 17η αγωνιστική και ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης κάμφθηκε με 3-2 και οριακή διαφορά στο 5ο σετ από τον Γάλλο Αμπντέλ Καντέρ Σαλιφού. Η ομάδα του βρίσκεται στη 2η θέση με 40 βαθμούς κι έχει να δώσει μέχρι τα μέσα Μαΐου δύο ακόμα ματς στην κανονική διάρκεια.

Στην Ισπανία η λίγκα των γυναικών έληξε ύστερα από «μαραθώνιο» 22 αγωνιστικών. Η Ρέους της Κατερίνας Τόλιου τερμάτισε με 28 βαθμούς στην 3η θέση ισόβαθμη με τη Μουζέο ντε λα Αλμέντρα. Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Καρταζένα με 44 βαθμούς. Η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια της παγκόσμιας κατάταξης, που είχε συμφωνία για λίγες συμμετοχές, έδωσε 9 ατομικά ματς και εμφάνισε 6 νίκες και 3 ήττες. Λίγο καιρό πριν εξάλλου, είχαν γίνει τα ημιτελικά στα πλέι οφ της αυστριακής λίγκας, όπου πρωταγωνιστεί η Λιντς AG Φρόσμπεργκ της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου. Η ομάδα ξεπέρασε τη Στοκεράου με 1 νίκη 4-0 και 1 ισοπαλία 3-3 και θα παίξει τελικό με τη TTC Βίλας 1. Η νεαρή πρωταθλήτριά μας, που ως γνωστόν δεν είναι βασική, αλλά παίρνει στη χώρα μία ακόμα πολύτιμη εμπειρία, δεν αγωνίστηκε σε αυτά τα ματς.  

Related posts

Η Περιφέρεια τις δυνατές κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα – Με Τσιόκα, Βλοτινό και τρεις ξένους αθλητές

Εθνική Ελλάδας: Οι κλήσεις του Δημήτρη Ιτούδη για το MundoBasket 2023

Άρχισαν οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες στην Κρακοβία με την Ελλάδα και σημαιοφόρο την Τζένκο να μπαίνει πρώτη στο στάδιο