offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΝΙΣ

Με δύο αγόρια και δύο κορίτσια η Ελλάδα στο Mediterranean Cup Under 12 στο Σαν Μαρίνο

Κοινοποίηση

Την ευκαιρία να μετάσχει πρώτη φορά στο Μεσογειακό Κύπελλο για αθλητές και αθλήτριες ως 12 ετών θα έχει φέτος η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Από αύριο Παρασκευή 1 έως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 γίνεται στο Σαν Μαρίνο το επονομαζόμενο International Table Tennis Transalpine Trophy Mediterranean Cup 2023 και μέσω της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δηλώθηκαν δύο παμπαίδες και δύο παγκορασίδες, που έχουν γεννηθεί μετά τις 31/12/2010. Οι 12χρονοι Σπύρος Φουσέκης του ΑΕΣ Ίκαρος Καστριτσίου και Απόστολος Βατσακλής του ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης, η 12χρονη Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη του ΓΑΣ Ελευσίς και η 11χρονη Αναστασία Μιχάλαρου από τον Α.Σ. Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας. Και τα τέσσερα παιδιά είναι σε υψηλές θέσεις στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης της παμπαιδικής κατηγορίας. Στο Σαν Μαρίνο θ’ αποκομίσουν αναμφίβολα πολύτιμη εμπειρία και θα κυνηγήσουν καλές θέσεις. Είναι η 31η χρονιά, που διεξάγεται το τουρνουά και περιλαμβάνει το ομαδικό (με μικτές ομάδες), το απλό αγοριών και το απλό κοριτσιών. Ως υπεύθυνοι για την τεχνική καθοδήγηση των δύο ελληνικών ομάδων έχουν δηλωθεί ο Λουίτζι Σκέμβρης από την Πρόοδο Βουτζά Ραφήνας και η Λουκία Γιανναδάκη από τον ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης. Η αποστολή, στην οποία βρίσκονται και γονείς, θα φτάσει σήμερα στο περίκλειστο μικροκράτος της κεντρικής ιταλικής χερσονήσου με τρεις διαφορετικές πτήσεις.

Το event διοργανώνει η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Σαν Μαρίνο σε συμφωνία με την ιταλική ομοσπονδία του αθλήματος και βεβαίως με την έγκριση της Μεσογειακής Ένωσης. Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές υπολογίζουν σαν προσκεκλημένη μία ομάδα από κάθε αποστολή (δύο αθλητές και τον προπονητή) και της καλύπτουν τα έξοδα διαμονής και διατροφής.

Την Ελλάδα 1 στο Mixed U12 Team Event (το οποίο ανοίγει και το αγωνιστικό πρόγραμμα) συγκροτούν ο Φουσέκης και η Μιχάλαρου με προπονητή τον Σκέμβρη. Στην Ελλάδα 2 θ’ αγωνιστούν ο Βατσακλής και η Σαρικάκη και στο κοουτσάρισμα θα έχουν τη Γιανναδάκη. Ο Φουσέκης είναι νούμερο 8 στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης παμπαίδων και το 2022 ήταν πρωταθλητής Ελλάδας στο διπλό της κατηγορίας του. Ο Βατσακλής βρίσκεται στο νούμερο 9 της ίδιας κατηγορίας και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ13 της προηγούμενης σεζόν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό. Η Σαρικάκη είναι νούμερο 4 στις παγκορασίδες και τον περασμένο Μάιο αναδείχτηκε δευτεραθλήτρια Ελλάδας στο διπλό μικτό παμπαίδων-παγκορασίδων. Η Μιχάλαρου κατέχει τη 2η θέση στον πίνακα των μίνι παγκορασίδων και την 9η σε εκείνο των παγκορασίδων και στα Τρίκαλα τον Μάιο είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ11.

Ο κάθε αγώνας ομαδικού στο Μεσογειακό Κύπελλο περιλαμβάνει από ένα απλό των παιδιών κι ένα διπλό μικτό. Το σύστημα διεξαγωγής των αγωνισμάτων τόσο στο ομαδικό όσο και στο απλό θα έχει γκρουπ στην πρώτη φάση (σήμερα θα γίνει η κλήρωση) και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη. Στο Draw A θα πάνε οι δύο πρώτοι/ες των γκρουπ, στο Draw Β οι υπόλοιποι και προβλέπεται πλήρης διαβάθμιση. Συνεπώς, όλοι οι συμμετέχοντες θα δώσουν μεγάλο αριθμό παιχνιδιών κι αυτό είναι το πιο σημαντικό και για τους Έλληνες αθλητές, μάλιστα τα δύο κορίτσια μετέχουν πρώτη φορά σε διεθνή συνάντηση. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Multi Eventi Sport Domus και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με ομαδικό και απλό.

Related posts

Τέσσερα ταλεντάκια στην Αυστρία για το τουρνουά μικρών ηλικιών του Λιντς

Πανσερραϊκός: Τελική ευθεία για Διαμαντή

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ανακοίνωσε τον Μιλουτίνοβ