offside24.gr
Image default
F1ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Formula 1: Αμφιβολίες για τη διεξαγωγή του GP Καναδά λόγω των δασικών πυρκαγιών στο Κεμπέκ

Κοινοποίηση

Η επαρχία του Κεμπέκ πλήττεται από 152 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 113 είναι εκτός ελέγχου, έχουν καεί 33 εκατομμύρια στρέμμα δάσους, και ο καπνός έχει καλύψει το Μόντρεαλ κι έχει αναγκάσει περισσότερους από 120.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Εμπρός σε μια τέτοια οικολογική καταστροφή και ανθρωπιστική κρίση, η διεξαγωγή του GP Καναδά το επόμενο τριήμερο (16-18 Ιουνίου) είναι μηδαμινής σημασίας – συνεπώς ήδη εκφράζονται αμφιβολίες αν θα καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί ο 8ος φετινός αγώνας της Formula 1, στο Μόντρεαλ.

Θυμίζουμε ότι μια άλλη φυσική καταστροφή, οι πλημμύρες στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους, οδήγησαν τη F1 στη ματαίωση του GP της Ίμολα πριν από 20 ημέρες. Τώρα, κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και με το GP του Καναδά.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Global News, η ατμόσφαιρα του Μόντρεαλ είναι καλυμμένη από παχύ σύννεφο καπνού -το οποίο φτάνει μέχρι και τη Νέα Υόρκη- καθώς συνεχίζονται οι φωτιές στην επαρχία του βορειοδυτικού Κεμπέκ.

Η μετεωρολογική υπηρεσία “Environment Canada” εξέδωσε επείγουσες ανακοινώσεις για την επικινδυνότητα της ποιότητας του αέρα στην ατμόσφαιρα, αναφέροντας την Τρίτη (6/06): “Υψηλή περιεκτικότητα μικροσωματιδίων από τις δασικές πυρκαγιές στο Κεμπέκ επιδεινώνουν την ποιότητα του αέρα σε πολλές περιοχές σήμερα.

Ο καπνός επηρεάζει ιδιαίτερα τα παιδιά που υποφέρουν από άσθμα και ανθρώπους με αναπνευστικές ή καρδιολογικές παθήσεις. Συνεπώς, συνίσταται στα συγκεκριμένα άτομα να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση στην ύπαιθρο μέχρι να αρθεί η προειδοποίηση για τον καπνό”.

Δεδομένου ότι οι 113 φωτιές μαίνονται εκτός ελέγχου, δεν υπάρχει ακόμα καμία χρονική ένδειξη για την κατάσβεσή τους. Στο έργο της καναδικής πυροσβεστικής υπηρεσίας ήδη συνδράμουν με έκτακτη βοήθεια οι ΗΠΑ και η Γαλλία. Οι οργανωτές του GP Καναδά δεν έχουν εκδόσει ακόμη καμία επίσημη ανακοίνωση, προφανώς αναμένοντας τις εξελίξεις στο έργο της πυρόσβεσης.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Με Βεζένκοβ ο Ολυμπιακός στο Game 3 των τελικών

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε στην κούρσα για τον Σοφιάν Άμραμπατ

Δηλώσεις Γκιώνη, Αγγελάκη, Βατσακλή στην επιστροφή τους από το Feeder της Ιταλίας