offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

«Κλήρωσε» για τις εθνικές μας ομάδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών

Κοινοποίηση

Ένα βήμα πιο κοντά στο τελικό στάδιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2023 έφερε τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης η κλήρωση των γκρουπ, που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 01/06 στο Μάλμε, την πόλη διεξαγωγής των αγώνων. Με παρόντα δύο αστέρια της Σουηδίας στο άθλημα, τον Τρουλς Μέρεγκαρντ και τη Λίντα Μπέργκστρομ, η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στο Turning Torso Malmo, το ψηλότερο κτίριο στη χώρα κι εκεί έμαθαν τους αντιπάλους τους και οι ελληνικές εθνικές ομάδες. Το ανδρικό συγκρότημα κληρώθηκε στο 4ο γκρουπ και θα συναντήσει την Πορτογαλία (επικεφαλής) και την Ουγγαρία. Το γυναικείο βρέθηκε στο 8ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Σουηδία (επικεφαλής) και την Ισπανία. Η κορυφαία διοργάνωση θα γίνει από τις 10 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023 και τα δύο εθνικά μας συγκροτήματα είχαν εξασφαλίσει στο προκριματικό στάδιο 2, στις αρχές Μαΐου στην Κροατία, μία θέση ανάμεσα στις 24 εθνικές ομάδες της τελικής φάσης.

Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες σχηματίστηκαν 8 γκρουπ των 3ων ομάδων. Στο Men’s Event τα ισάριθμα πρώτα φαβορί είναι κατά σειρά η Γερμανία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Αγγλία και το Βέλγιο. Στο Women’s Event οι ομάδες-οδηγοί στα γκρουπ τους είναι αντίστοιχα η Γερμανία, η Ρουμανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο και η Σουηδία. Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής μόνο οι νικήτριες ομάδες των γκρουπ προκρίνονται στην τελική 8άδα και μετά το ταμπλό προχωρά με νοκ άουτ ματς.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΥΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

Σχόλιο για την κλήρωση του European Teams Championships έκαναν στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Γιώργος Καρύτσας. «Ούτως ή άλλως θα είχαμε δύσκολη κλήρωση, αφού δεν είμαστε ψηλά στα seeding. Πρόκειται για δύο πολύ καλές ομάδες. Η Πορτογαλία είναι επικεφαλής, ως τέτοια την είχαμε συναντήσει στο στάδιο των γκρουπ και το 2019 στο Ευρωπαϊκό της Ναντ. Στη νεότερη εποχή μία φορά τη νικήσαμε, το 2013 στο Ευρωπαϊκό του Σβέσατ και πήραμε στη συνέχεια το ιστορικό ασημένιο μετάλλιο. Είναι πολύ καλή και έμπειρη ομάδα, αλλά φυσικά θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητές μας για τη νίκη», τόνισε ο υπεύθυνος της ανδρικής ομάδας Κώστας Βατσακλής και πρόσθεσε: «Η Ουγγαρία αποτελεί μία σχολή στο ευρωπαϊκό στερέωμα, είναι επίσης δυνατή κι αν μη τι άλλο θα έχουμε δύο αναμετρήσεις με πολύ ενδιαφέρον. Περιμένουμε πώς και πως ν’ αρχίσουμε προετοιμασία για το Μάλμε, πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά και, γεροί να είμαστε, θα πάμε να διεκδικήσουμε την είσοδο στην 8άδα».

Από την πλευρά του ο προπονητής της εθνικής γυναικών Γιώργος Καρύτσας επισήμανε: «Είναι δύσκολες ομάδες και οι δύο, αλλά σίγουρα αυτά τα παιχνίδια θ’ αποτελέσουν μία πολύ ωραία εμπειρία για εμάς. Ο βασικός στόχος είναι να παρουσιαστούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε. Άλλωστε για μας είναι πολύ σημαντικό, που εξασφαλίσαμε την παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στο Μάλμε θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο στα αποτελέσματα τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Ξέρουμε ότι τα συγκροτήματα αυτά έχουν παίκτριες πρώτης διαλογής και μπορούν να γίνουν πολύ ανταγωνιστικά και στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ισπανία έχει και Κινέζες στη σύνθεσή της, αλλά θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε και να δείξουμε και τη δική μας αξία».

Related posts

38ο παγκόσμιο κύπελλο «Ακρόπολις»:

Πέθανε ο Γιώργος Γεωργίου

Μεταγραφές: Τέλος ο Λημνιός από Κολωνία – Δεν υπολογίζεται