offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα κρατά τους παίκτες σε εγρήγορση για το τελευταίο βήμα

Κοινοποίηση

Η ΑΕΚ έκανε το τεράστιο βήμα που έψαχνε για τον τίτλο στο Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στον Άρη και θέλει στην τελευταία αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League με τον Βόλο στην OPAP Arena να πάρει μια ακόμα νίκη (της αρκεί και ο βαθμός) για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου.

Οι “πανηγυρικές” προετοιμασίες ήδη έχουν ξεκινήσει εντός και εκτός γηπέδου, καθώς αναμένεται να είναι τεράστιο το πλήθος του κόσμου (και από την επραχία) που θα πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια την Κυριακή για να πανηγυρίσει τον 13ο τίτλο της ιστορίας της. Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα βρεθούν ο Ισμαέλ Μπλάνκο και ο Ζούλιο Σέζαρ, ενώ προσκλήθηκε και ο Νάτσο Σκόκο, αλλά δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί.

Και ενώ όλος ο κιτρινόμαυρος οργανισμός ετοιμάζεται για την Κυριακή και για όσα θα διαδραματιστούν στους πανηγυρισμούς (πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν θα συμβεί το μοιραίο με τον Βόλο), ο Ματίας Αλμέιδα έχει φροντίσει με τους παίκτες του να κρατά χαμηλά την μπάλα και να κρατά προσγειωμένους τους παίκτες του για να μη συμβεί το μοιραίο.

Ο Αλμέιδα τους κρατά σε εγρήγορση για να τελειώσει η δουλειά
Με τη λήξη του αγώνα με τον Άρη ο “Πελάδο” είχε ένα πανηγυρικό ξέσπασμα, όπως και οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια, όμως κατευθείαν και στις δηλώσεις του μετά το ματς, αλλά και προς τους ίδιους τους παίκτες, ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, απλώς κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Μάλιστα για να τους κρατήσει σε εγρήγορση δεν τους έδωσε καμία μέρα ρεπό, παρότι οι παίκτες έδωσαν τέσσερα ματς σε δέκα μέρες (και όλα με τους άλλους τρεις που συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος) και ταλαιπωρήθηκαν με κούραση αλλά και ιώσεις.

Φυσικά η διάρκεια της προπόνησης ήταν μικρότερη από τη συνηθισμένη, καθώς έχει πέσει το τελευταίο διάστημα λόγω των συνεχόμενων αγώνων αλλά και για την καταπόνηση που υπάρχει στους παίκτες μιας και οδεύουμε στο τέλος της χρονιάς.

Στην ανοικτή (για τους δημοσιογράφους) προπόνηση της Τετάρτης το κλίμα μεταξύ των παικτών όπως αναμενόταν ήταν εξαιρετικό με τους παίκτες να είναι χαμογελαστοί, αλλά μέχρι εκεί. Όλοι τους ήταν συγκεντρωμένοι και έδειξαν ότι πήραν το μήνυμα από τον προπονητή ότι μένει ένα ακόμα βήμα για να τελειώσει η δουλειά.

Άλλωστε εκτός από το ματς με τον Βόλο απομένει και ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet (που είναι από μόνος του ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, μιας και ακόμα δεν είναι γνωστή η έδρα του τελικού) για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η ονειρική σεζόν της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με γεμάτο το “οπλαστάσιο” στο φινάλε της σεζόν
Τα ευχάριστα νέα για τον Ματίας Αλμέιδα είναι ότι πηγαίνει στο φινάλε της σεζόν, έχοντας πολλούς από τους παίκτες του διαθέσιμους, εκτός απροόπτου.

Από το παιχνίδι με τον Άρη δεν “λαβώθηκε” κανένας με κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, ενώ ο Λιβάι Γκαρσία που ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, έμεινε τελικά εκτός 20άδας λόγω έντονης αδιαθεσίας, ωστόσο κόντρα στον Βόλο θα είναι κανονικά στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα.

Το μοναδικό ερωτηματικό είναι ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ο οποίος προπονείται σε φουλ ρυθμούς εδώ και μερικές ημέρες μετά τη βαριά θλάση που υπέστη και μένει να φανεί αν κόντρα στον Βόλο ο Ματίας Αλμέιδα θα τον πάρει μαζί του στην αποστολή. Έτσι μοναδικός απών από τα αγωνιστικά πλάνα θα είναι ο αρχηγός, Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να δώσει το παρών στη γιορτή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και να σηκώσει την κούπα.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Άλαν Τζαγκόεφ

Αθλητικές μεταδόσεις: Όλες οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της Δευτέρας

Παναθηναϊκός, Europa Leagu: Στο Βελιγράδι η αναμέτρηση της Μακάμπι Χάιφα με τη Ρεν