offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Στις θέσεις 9-16 του βουλγαρικού Youth Contender ο Μανωλόπουλος στην Under 19 και ο Φάκαρος στην Under 15

Κοινοποίηση

Γλυκό ήταν το φινάλε στο Παναγκιούριστε για τη μεγάλη αγωνιστική συμμετοχή της Ελλάδας στο δυνατό World Table Tennis Youth Contender της Βουλγαρίας. Ο Στάθης Μανωλόπουλος στην ηλικιακή κατηγορία Under 19 και ο Κώστας Φάκαρος στην ηλικιακή κατηγορία Under 15 πλασαρίστηκαν στις θέσεις 9-16 του απλού. Ο Μανωλόπουλος μπήκε στον 3ο γύρο και πρόσθεσε τη θετικότατη πορεία του στο αντίστοιχο όπεν της Τουρκίας τον Ιανουάριο, όταν είχε φτάσει στην 8άδα. Ο Φάκαρος προχώρησε στον 2ο γύρο αποκλείοντας το 9ο φαβορί και σημείωσε τον καλύτερο απολογισμό του στον θεσμό στην κατηγορία των παίδων. Αξιοσημείωτη νίκη στα νοκ άουτ είχε και ο Γιάννης Αναστασιάδης στην κατηγορία U19, στον 2ο γύρο του ίδιου ταμπλό προχώρησε και ο Γιάννη Κούτρα. Ο Αναστασιάδης, ο Κούτρα και ο Αλέξανδρος Μαδέσης, ο οποίος ήταν απευθείας στον 2ο γύρο της U19 ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στις θέσεις 17-32, ενώ ο Γιώργος Κοσμάς, που επίσης είχε προκριθεί στο ταμπλό της συγκεκριμένης κατηγορίας τελείωσε στις θέσεις 33-64. Χρήσιμη, έτσι κι αλλιώς, για εμπειρίες και συμπεράσματα, η παρουσία στο Arena Asarel και για τους 15 Έλληνες αθλητές, αρκετοί από τους οποίους αγωνίστηκαν πρώτη φορά σε Youth Contender. Την κατάστασή τους τσέκαραν ακόμα οι έφηβοι Γιώργος Γερακιός, Γρηγόρης Τσιλόπουλος, οι νεάνιδες Μαύρα Κοντοπούλου, Άλκηστις Κασίμη, Χρυσαυγή Τσιλοπούλου και οι παμπαίδες Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης, Μιχάλης Μπιτχαβάς, Γιώργος Σασσάνης και Νίκος Αλεξίδης.

Στο κοουτσάρισμα ήταν οι προπονητές Κώστας Μαδέσης της ΑΕΚ, Χρήστος Τσαρσιταλίδης του Ποσειδώνα Λουτρακίου, Βάνια Ζάνεβα του ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης, Αλέξης Αρσενιάδης, Άρης Τσακίρογλου, Μιχάλης Τσαχάκης της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ο οποίος έχει συνεργασία με τις ομάδες του Ταύρου.

Το ταμπλό των αθλητών έως 19 ετών ήταν των «64» και είχε πολλά bye. Ο Μανωλόπουλος (νούμερο 26 στην κατηγορία), που χτες είχε πάρει την πρωτιά στον όμιλό του, προχώρησε αρχικά χωρίς αγώνα και στον γύρο των «32» ήταν απόλυτα έτοιμος για νέο βήμα. Πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Σλοβάκο Γιακούμπ Χολούμπτσικ (Νο 21 και νικητή το Σάββατο στο 20ο γκρουπ) και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-8, 11-6, 11-6).

Η δουλειά του στη 16άδα, στο τραπέζι 2 (και με απευθείας μετάδοση στο ίντερνετ) έγινε πιο… ζόρικη απέναντι στον Κορεάτη Κιμ Γκαόν, 1ο φαβορί και νούμερο 9 στην παγκόσμια κατάταξη της Κ19. Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα προβλημάτισε τον αντίπαλο με την άμυνα, μάλιστα προηγήθηκε με 6-3. Ακολούθως όμως, ο Ασιάτης έκανε απίστευτο σερί, γενικά ελαχιστοποίησε τα λάθη και αξιοποίησε σερβίς και δυνατές επιθέσεις για το τελικό 3-0 σετ (6-11, 1-11, 7-11).

Χωρίς αγώνα είχε μπει στον 2ο γύρο και ο Μαδέσης (Νο30). Εκεί, η αποστολή του απέναντι στον Ρουμάνο Όρια Στεφάν Ουρσούτ, που ως επικεφαλής είχε πάρει την 1η θέση στο 16ο γκρουπ, ήταν πολύ δύσκολη κι αυτό αποδείχτηκε στην πράξη. Ανταγωνιστικός φυσικά από την αρχή ως το τέλος ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας Νέων ανδρών, αλλά γνώρισε τον αποκλεισμό με 3-0 σετ (8-11, 6-11, 10-12).

Ο Κούτρα (Νο 46) μπήκε πολύ δυνατά το πρωί και στους «64» επιβλήθηκε του Βούλγαρου Έντουαρντ Σιμονιάν με 3-0 σετ (11-6, 11-6, 11-3). Αμέσως μετά το εμπόδιο έγινε πολύ πιο ψηλό, καθώς ήταν αντίπαλος ο Κορεάτης Κβον Χιουκ, ο οποίος ήταν νούμερο 3 στο ταμπλό και την Παρασκευή κατέκτησε στο Παναγκιούριστε την 1η θέση στην κατηγορία Κ17. Χωρίς πίεση ο Λουτρακιώτης πρωταθλητής (στο ματς που μεταδόθηκε ιντερνετικά) έκανε αξιόλογη εμφάνιση ανεξάρτητα από την ήττα με 3-0 σετ. Ήταν μαζί με τον Ασιάτη μέχρι τα μέσα του 2ου σετ (5-5), ενώ μετά έσωσε δύο ματς μπολ και κάμφθηκε στην παράταση (4-11, 6-11, 12-14).

Ο Αναστασιάδης έδωσε νέα «μάχη» στα πέντε σετ με τον Άγγλο Γιακούμπ Πιβοβάρ (νούμερο 15 στο τουρνουά), όπως είχε γίνει και στα γκρουπ της κατηγορίας U17. Αυτή τη φορά αναδείχτηκε νικητής σε συναρπαστικό ματς, το οποίο κρίθηκε στην παράταση. Στο αρχικό 2-0 σετ ο Θεσσαλονικιός (Νο 47) δέχτηκε την ισοφάριση, αλλά τελικά επικράτησε στις λεπτομέρειες (11-8, 13-11, 6-11, 8-11, 12-10). Στους «32» ο Αναστασιάδης μέτρησε δυνάμεις κόντρα στον Γάλλο Σελιάν Μπεσνιέ, 2ο φαβορί του τουρνουά και νούμερο 25 στο παγκόσμιο ranking list της κατηγορίας. Αποκλείστηκε με 3-0 σετ, πάντως έδειξε πάλι τις αρετές του και πίεσε πραγματικά τον αντίπαλο στα δύο πρώτα σετ (7-11, 9-11, 4-11).  

Ο Κοσμάς στον 1ο γύρο συνάντησε δεύτερη φορά στο τουρνουά τον Γιανγκ Ζε Γι από τη Σιγκαπούρη. Την Πέμπτη, στα γκρουπ της κατηγορίας Κ17, είχε χάσει  με 3-2 σετ, τώρα παρουσιάστηκε εξίσου δυνατός, αλλά στάθηκε και κάπως άτυχος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελικό 3-0 έχασε όλα τα σετ στην παράταση (10-12, 10-12, 11-13). Ο Ασιάτης ήταν νούμερο 19 στο αγώνισμα και ο Κοσμάς Νο 27.

Στην κατηγορία Κ15 έγινε ταμπλό των «32» με ισάριθμους αθλητές. Ο Φάκαρος, που ήταν νούμερο 23 στα seeding, τέθηκε το πρωί αντιμέτωπος με τον πολύ αξιόλογο αριστερόχειρα Βούλγαρο Μίροσλαβ Σμιντ, ο οποίος χτες κατέκτησε την πρωτιά στο 9ο γκρουπ, όπου ήταν επικεφαλής. Έγινε γερή αναμέτρηση με τον 14χρονο διεθνή μας να υπερισχύει στα πιο κρίσιμα σημεία και να νικά 3-1 κατακτώντας όλα του τα σετ με οριακή διαφορά (14-12, 8-11, 11-9, 16-14). Στη 16άδα αντιμετώπισε ακόμα πιο ικανό αντίπαλο, τον επίσης αριστερόχειρα Ρόμπερτ Ιστράτε από τη Ρουμανία, νούμερο 5 της κατηγορίας. Αποκλείστηκε με 3-0 σετ, πάντως είχε ξανά πολύ καλά διαστήματα στην απόδοσή του (7-11, 6-11, 9-11). Τον Ιστράτε είχαν θαυμάσει Έλληνες φίλαθλοι το καλοκαίρι στο Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων της Ορεστιάδας όταν είχε αναδειχτεί «χρυσός» στο διπλό παίδων και «ασημένιος» Βαλκανιονίκης στο απλό παίδων.  

Related posts

Μπραντ Πιτ: “Θα μείνω στη Formula 1 μέχρι να με διώξουν με τις κλωτσιές”

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει την “επίθεση” για να κάνει δικό του τον Όντρεϊ Λινγκρ

Super League 2: Τα playoffs ανόδου από τη Γ’ Εθνική