offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φούντας: “Δεν υπήρξα ποτέ ρατσιστής, δέχθηκα μπούλινγκ στην Αμερική, σκέφτηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο”

Κοινοποίηση

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης έδωσε ο Ταξιάρχης Φούντας στο επίσημο περιοδικό της Τράμπζονσπορ. Σε αυτήν ο Έλληνας διεθνής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις κατηγορίες για ρατσιστική συμπεριφορά κατά την περίοδο παρουσίας του στις ΗΠΑ για λογαριασμό της Ατλάντα Γιουνάιτεντ, τη δύσκολη περίοδο που χρειάστηκε τη βοήθεια ψυχολόγου, καθώς, επίσης, και τι τον ώθησε να μετακομίσει στην Τραπεζούντα.

Ο 28χρονος επιθετικός αποτελεί παίκτη της Τράμπζονσπορ από το καλοκαίρι του 2023, όντας ο τελευταίος Έλληνας από τους τρεις που υπάρχουν στο ρόστερ του τουρκικού συλλόγου (Τάσος Μπακασέτας και Δημήτρης Κουρμπέλης οι άλλοι δύο).

“Το αποφάσισα αμέσως, υπήρχαν ήδη Έλληνες παίκτες στην Τραμπζονσπόρ. Καθώς περνούσε ο καιρός, συνειδητοποίησα πόσο σωστή ήταν η απόφασή μου”, δήλωσε αρχικά ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, πριν προσθέσει ότι ο κύριος λόγος που εντάχθηκε στο δυνατό της ομάδας ήταν ότι δεν έχει κατακτήσει ποτέ του πρωτάθλημα ή Κύπελλο.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, μίλησε για το πώς με την πάροδο των χρόνων άλλαξε το παιχνίδι του, καθώς, έγινε πιο εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής, ενώ στάθηκε και στη σημασία του ψυχολόγου στην υγεία ενός παίκτη και στην απόδοσή του εντός αγωνιστικού χώρου.

“Δεν θυμάμαι. ακριβώς πριν από πόσα χρόνια, αλλά είδα έναν ψυχολόγο. Το λέω γιατί δεν είναι λάθος. Έχω κάποια προβλήματα. Ήμουν ταλαντούχος παίκτης, αλλά γενικά, πήγαινα πίσω παρά μπροστά. Αυτό ήταν το πρόβλημα και είδα έναν ψυχολόγο, με βοήθησε πολύ. Αν δεν έχεις καλή ψυχολογία , όλα τελείωσαν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα”.

Αναφορά έγινε και για τους χαρακτηρισμούς που δέχθηκε από μερίδα του Τύπου στην Αμερική, στην οποία τον παρουσίαζαν ως ρατσιστή, παρότι η πειθαρχική έρευνα της επιτροπής του MLS δεν απεφάνθη ότι ο Ταξιάρχης Φούντας αποκάλεσε αντίπαλό του “μαύρο”.

“Ένιωσα μπούλινγκ στην Αμερική. Επειδή δύο παίκτες μου είπαν ότι είμαι ρατσιστής. Δεν υπήρξα ποτέ ρατσιστής. Πήγαινα σπίτι κάθε φορά και έλεγα στη γυναίκα μου ότι δεν θέλω να παίξω αυτό το καταραμένο ποδόσφαιρο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας διεθνής.

Κλείνοντας, αποκάλυψε ότι η αγαπημένη του ομάδα είναι η Μπαρτσελόνα, ενώ επέλεξε τους Λιονέλ Μέσι, Αντρές Ινιέστα, Τσάβι και Φάμπιο Καναβάρο ως τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές.

ΠΗΓΗ:ΣΠΟΡΤ24

Related posts

Ο Ιμπραχίμοβιτς είπε οριστικό αντίο στο ποδόσφαιρο με μία συγκινητική αναφορά στον Ραϊόλα

Πανελλήνια Ένωση Φίλων Τοιχοσφαίρισης

Κορακάκη: Χρυσή στα 10μ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Μπακού