offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΝΙΣ

ATP Rankings: Η μάχη για το Νο1 πριν το Roland Garros

Κοινοποίηση

Όχι δύο αλλά έξι παίκτες διεκδικούν την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης τις τρεις επόμενες εβδομάδες. Οι Τζόκοβιτς και Αλκαράθ οδηγούν την κούρσα και είναι οι επικρατέστεροι για να πάνε ως Νο1 στο Παρίσι, ωστόσο ο Μεντβέντεφ καραδοκεί όπως και οι Ρουντ, Τσιτσιπάς και Ρούμπλεβ.

Οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάρλος Αλκαράθ οδηγούν την κούρσα και είναι οι επικρατέστεροι για να πάνε ως Νο1 στο Παρίσι, ωστόσο ο Ντανίλ Μεντβέντεφ καραδοκεί όπως και οι Ρουντ, Τσιτσιπάς και Ρούμπλεβ.

Ο Αλκαράθ που υπερασπίζεται τον τίτλο του στη Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα, είναι στο κυνήγι του Νόλε, ο οποίος απέσυρε τη συμμετοχή του από το Ισπανικό Masters. Οι δυο τους έχουν ανταλλάξει τρεις φορές την κορυφή της κατάταξης φέτος.

Αν ο 19χρονος Ισπανός καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Mutua Madrid Open, είναι εξασφαλισμένο ότι θα ξεπεράσει τον Τζόκοβιτς στο Νο1, μόνο και μόνο με τη συμμετοχή του στον στο Rome Masters που ακολουθεί, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει ο Σέρβος στη Ρώμη.

Αυτό το σενάριο μπορεί επίσης να αντιστραφεί. Εάν ο Αλκαράθ κερδίσει τη Ρώμη αφού παίξει τουλάχιστον έναν αγώνα στη Μαδρίτη, θα επιστρέψει στην κορυφή στις 22 Μαΐου. Χρειάζεται να συνδυάσει περισσότερους από 1.005 πόντους μεταξύ Μαδρίτης και Ρώμης για να εγγυηθεί την επιστροφή του στο Νο1 του κόσμου.

Ο Τζόκοβιτς θα χάσει 360 βαθμούς από τη Μαδρίτη και άλλους 1.000 στη Ρώμη, όπου πρόκειται να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο Αλκαράθ υπερασπίζεται 1.000 βαθμούς στη Μαδρίτη. Έτσι, αν αφαιρέσουμε τους πόντους τους τόσο από τη Μαδρίτη όσο και από τη Ρώμη, ο Νόλε προηγείται του Ισπανού με πέντε βαθμούς.

Pepperstone ATP Rankings w/Points Dropping By 22 May

PlayerCurrent PtsPts DroppingPts
1) Νόβακ Τζόκοβιτς7,1351,3605,775
2) Κάρλος Αλκαράθ6,7701,0005,770
3) Ντανίλ Μεντβέντεβ5,24005,240
4) Κάσπερ Ρουντ5,2106654,545
5) Στέφανος Τσιτσιπάς5,1959604,235
6) Αντρέι Ρούμπλεβ4,2801904,090

Στην 3η θέση της ATP Rankings καραδοκεί ο Ντανίλ Μεντβέντεβ, ο οποίος βρίσκεται στην ευνοϊκή θέση να μην έχει βαθμούς προς υπεράσπιση καθώς πέρυσι απουσίασε από το αντίστοιχο κομμάτι της σεζόν, λόγω τραυματισμού. Ο Ρώσος έχει μόλις 180 βαθμούς να υπερασπιστεί από την παρουσία του στους “16” του Γαλλικού Όπεν 2022.

Αν βγάλουμε τους πόντους των δύο Masters σε Μαδρίτη και Ρώμη, ο Μεντβέντεφ απέχει μόλις 535 πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ένα κενό που μπορεί να καλυφθεί ακόμα και στη Μαδρίτη, αν ο Ρώσος πάει τελικό. Άλλωστε, ο Μεντβέντεφ είναι και ο πρωτοπόρος στην ATP Race με διαφορά 700 βαθμών από τον Νόλε που σημαίνει ότι έχει μεγάλη ροπή προς την κορυφή του κόσμου.

Οι πρώην φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός, Κάσπερ Ρουντ και Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς και ο πρόσφατος νικητής του Μόντε Κάρλο, Αντρέι Ρούμπλεφ, έχουν την ευκαιρία να ανέβουν στο Νο1 του κόσμου στις 22 Μαΐου, όταν ολοκληρωθεί και η Ρώμη όμως θα χρειαστεί να κάνουν δύο πολύ μεγάλα Masters σε Ισπανία και Ιταλία.

Ο Ρουντ πρέπει να κερδίσει τη Μαδρίτη ή τη Ρώμη και να πάει τουλάχιστον στα ημιτελικά σε ένα από τα δύο για να έχει ελπίδες. Ο Τσιτσιπάς χρειάζεται να κερδίσει ένα από τα δύο και να πάει τελικό στο άλλο για να ασκήσει πίεση στον Τζόκοβιτς και τον Αλκαράθ ενώ ο Ρούμπλεφ πρέπει να κερδίσει και τα δύο τουρνουά για να έχει τους απαραίτητους πόντους.

ΠΗΓΗ: tennis24

Related posts

Final Four 2023, Μπαρτζώκας: “Δεν θα αφήσω κανέναν να αισθανθεί ότι αποτύχαμε αν δεν πάρουμε το τρόπαιο, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον τίτλο”

Απέκλεισε το Νο1 του κόσμου και πέρασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Σεούλ η Γκουντούρα

Εθνική Ελλάδας: Επίσημα Σπανούλης Στον Πάγκο