Ο Άρης πέτυχε μια σημαντική νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό, στην προσπάθεια που κάνει να χτίσει ένα νικηφόρο σερί, στα πλαίσια της αγωνιστικής του ανασύνταξης.

Τα παιχνίδια που ακολουθούν, με τον Πανιώνιο εκτός και τον Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας, θέλουν προσοχή, προσφέρονται όμως για να διευρύνει ο Άρης το σερί του. Η διεύρυνση αυτή βρίσκεται σε άμεση σχέση με την ευστοχία του Άρη…

Είδαμε πως στα τελευταία παιχνίδια, ο Άρης παρουσιάζεται ανανεωμένος. Πιο σφιχτός αμυντικά, με κοντά τις γραμμές και αλληλοκαλύψεις. Έτσι έρχεται και το μηδέν παθητικό.

Επίσης ο Άρης παρουσιάζεται βελτιωμένος στο κομμάτι της κομπίνας στα πλάγια (έτσι κερδίθηκαν και τα πέναλτνι).

Ωστόσο η αστοχία συνεχίστηκε ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι (ο Άρης χάνει σταθερά κλασικές ευκαιρίες). Είναι κάτι που πρέπει να δουλέψει ο Ένινγκ και στο κομμάτι της προπόνησης αλλά και στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Έχει γίνει σαφές, πως το υλικό του Άρη είναι πολύ ποιοτικό. Αυτό που χρειάζεται είναι δουλειά και βελτίωση στο τακτικό και ψυχολογικό κομμάτι. Οφείλουν και οι ίδιοι οι παίκτες να πιστέψουν στον εαυτό τους.

Ο Γερμανός φαίνεται να κάνει δουλειά και να είναι διατεθειμένος να κάνει ακόμη περισσότερη στους αγώνες που ακολουθούν.

Η εκτίμηση που κάνω είναι πως ο Ένινγκ θα συνεχίσει να βελτιώνει την ομάδα αγώνα με τον αγώνα.

Τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν είναι αυτά που συμπληρώνουν την τετράδα πριν από το ντέρμπι με την Α.Ε.Κ.. Για μένα σε μεγάλο βαθμό διαμορφώνουν και την τελική βαθμολογία του πρώτου γύρου για τον Άρη, αλλά και το πρόσωπο με το οποίο θα παρουσιαστεί στην Αθήνα.

Ένας Άρης που είναι εμφανώς βελτιωμένος στην αμυντική λειτουργία, στις αλληλοκαλύψεις, στις τακτικές, στις κομπίνες, στην εκτέλεση των πέναλντι είναι ένας Άρης επικίνδυνος για τον οποιοδήποτε αντίπαλο.

Αν κατορθώσει δε, να βελτιώσει και το ζητούμενο της τελικής προσπάθειας, τότε αλλάζουν συνολικά τα δεδομένα. Για να δούμε λοιπόν βήμα βήμα πως θα παρουσιαστεί η ομάδα, αρχής γενομένης με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη…

Ο Γιώργος είναι φιλόλογος και γραφιάς. Αγαπάει πολλά πράγματα σ' αυτή τη ζωή, μεταξύ άλλων και τον αθλητισμό. Αλλά έναν αθλητισμό, από τον κόσμο για τον κόσμο. Μέσω των offside κάνει το γούστο του και μαθαίνει πολλά από την υπόλοιπη ομάδα. Του λείπει η Θεσσαλονίκη...