Με την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας, φάνηκε πως ο κάθε ποδοσφαιριστής αντιλήφθηκε με πιο συγκεκριμένο τρόπο τον ρόλο του και την συμπεριφορά που έπρεπε να παρουσιάσει εντός των τεσσάρων γραμμών.

Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που κι επί Παντελίδη ήταν αναντικατάστατοι και φαίνεται να συνεχίζουν και στην εποχή του Ένινγκ. Είναι λογικό όμως. Ο Άρη διαθέτει ένα από τα καλύτερα μεσοεπιθετικά σύνολα στην Ελλάδα.

Μπρούνο Γκάμα, Φετφατζίδης, Ιντέγιε, Ντιγκινί και σαν δημιουργοί Σάσα, Ματίγια ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα. Και φυσικά σαν μπακ απ υπάρχουν οι Λάρσον, Μαντσίνι, Μαρτίνεζ, Τόνσο. Πολλές επιλογές που λύνουν τα χέρια του κάθε προπονητή.

Αμυντικά η ομάδα οφείλει να παρουσιάζει σε κάθε αγώνα το πρόσωπο που παρουσίασε με την Ξάνθη. Κι όσο κι αν μας φαίνεται παράξενο να γίνονται και αλλαγές που δεν έχουμε συνηθίσει.

Ναι, δεν είναι κακό αν προηγείσαι στο τελευταίο δεκάλεπτο να βάλει τρίτο στόπερ ή τον Σόουζα σε ρόλο αμυντικού χαφ μπροστά από τα στόπερ.

Για κάποιον περίεργο λόγο έχει βγει η φήμη πως ο Σόουζα δεν κάνει ούτε για Β’ Εθνική. Οι φωστήρες που εκφράζουν τέτοιες απόψεις μάλλον πιστεύουν ότι ομάδες όπως ο Αστέρας, ο Ατρόμητος ακόμη κι ο Παναθηναϊκός ή αυτή η Ξάνθη που ήταν μέχρι προχθές δεύτερη, δεν θα παρακαλούσαν για να έχουν έναν τέτοιο παίκτη. Για πιο αδύναμες (Παναιτωλικός, Λαμία κλπ δεν το συζητώ…)

Ο Δεληζήσης μπορεί να βοηθά από τον πάγκο αλλά και ως βασικός. Όπως βοήθησε και ο Αμπού Μπα. Όσο δένει με την ομάδα τόσο πιο χρήσιμος θα είναι γιατί φαίνεται ότι έχει αρκετά θετικά χαρακτηριστικά.

Πρέπει να δουλευτεί ο Λάρσον για να φτάσει την περσινή απόδοση. Με τον Ντουάρτε πρέπει η κατάσταση να ξεκαθαρίσει. Ένα υψηλό συμβόλαιο που ακόμα δεν μας έχει δώσει κάτι. Θα πρέπει επίσης να εκμεταλλευτούν παίκτες όπως ο Μενέντεθ που μέχρι πριν δυο μήνες αποτελούσε ξένο σώμα για την ομάδα. Από την στιγμή που είναι στο ρόστερ και πληρώνεται, θα προσφέρει ότι μπορεί να προσφέρει.

Κάθε παίκτης πρέπει να δώσει αυτό που μπορεί. Από τον Ιντέγιε με το υψηλότερο συμβόλαιο μέχρι εκείνον που έχει ανέβει από την μικρή ομάδα θα προσφέρουν τα μέγιστα που μπορούν και κάτι παραπάνω. Η χρονιά δεν είναι χαμένη και το πόσο ψηλά θα φτάσει ο Άρης εξαρτάται από όλο το ρόστερ…

Ο Ένινγκ, βλέπει γήπεδο. Έχει την ροπή στο επιθετικό παιχνίδι και είναι δικαίωμά του. Άλλωστε έχει ένα ρόστερ που δίνει αυτή την δυνατότητα. Φαίνεται όμως πως είναι διατεθειμένος, όταν το κρίνει να κάνει με αλλαγές το σύστημα πιο αμυντικογενές.

Έπεται συνέχεια…

Ο Γιώργος είναι φιλόλογος και γραφιάς. Αγαπάει πολλά πράγματα σ' αυτή τη ζωή, μεταξύ άλλων και τον αθλητισμό. Αλλά έναν αθλητισμό, από τον κόσμο για τον κόσμο. Μέσω των offside κάνει το γούστο του και μαθαίνει πολλά από την υπόλοιπη ομάδα. Του λείπει η Θεσσαλονίκη...