Για την αποτύπωση της κατάστασης στη Λας Πάλμας αυτή την στιγμή η Marca χρησιμοποίησε τον όρο «χάος» και παράλληλα στάθηκε στις μεταγραφικές υποθέσεις όπως αυτή του Ματέο Γκαρσία, που συνθέτουν ένα τεράστιο πρόβλημα, εφόσον δεν ολοκληρώνονται.

Είναι προφανές πλέον ότι κατάσταση στην ισπανική ομάδα είναι παραπάνω από άσχημη . Με σημερινό δημοσίευμά της, η Marca περιέγραψε την κατάσταση γράφοντας μάλιστα ότι ο προπονητής, Πέπε Μελ, εξερράγη διαπιστώνοντας ότι μόλις μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, έχει 17 παίκτες στη διάθεσή του.

Αναλυτικά ο Μελ ανέφερε πως: «Σε μόλις μία εβδομάδα ξεκινάει το Πρωτάθλημα κι έχουμε μόνο 17 παίκτες. Είναι αδύνατο να ανταγωνιστούμε».

Στο σχόλιο της η Marca έγραψε πως.. «Στους μήνες που είναι στην ομάδα βλέπει μια καταστροφή. Ο πρόεδρος εμφανίζεται και εξαφανίζεται με διαδοχικά ταξίδια στο Μαϊάμι, ο αθλητικός διευθυντής δεν κάνει τίποτε και ο προπονητής δεν έχει τους παίκτες που χρειάζεται,» ενώ επανέλαβε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα των Καναρίων Νήσων.

Όσο αφορά τον Ματέο Γκαρσία, επανέλαβαν τα ήδη γνωστά.. Πως οι υπερβολικές απαιτήσεις της Λας Πάλμας οδηγεί στο να μην έχει απομακρυνθεί και η λύση να παραμένει στην πώληση αυτού και τον Κριστιάν Ριβέρα..