Η έλευση του Μίκαελ Ένινγκ στον Άρη, στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω εθνικών φέρνει κάποιες αλλαγές στην ομάδα…

Ήταν εμφανές ότι στον Άρη, έπρεπε εδώ και καιρό να αλλάξουν πολλά. Η ομάδα έχει μια σειρά από αρνητικά αποτελέσματα που την έχουν κρατήσει χαμηλά στην βαθμολογία με πέντε βαθμούς σε έξι αγωνιστικές.

Ο Γερμανός, το πρώτο που πρέπει να αλλάξει είναι η ψυχολογία και το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας. Πρέπει με πιο επαγγελματικό τρόπο να φέρει τα πάνω κάτω στο ψυχολογικό κομμάτι.

Δεύτερον, ως φίλος του επιθετικού ποδοσφαίρου, ο Ένινγκ μπορεί να εκμεταλλευτεί τις πολλές επιλογές ώστε να δοκιμάσει τα συστήματα και τους συνδυασμούς που του ταιριάζουν στην αγωνιστική φιλοσοφία.

Το θετικό με τον Γερμανό προπονητή, είναι ότι δεν έζησε την προηγούμενη παθογενή κατάσταση. Παίκτες που ήταν στο περιθώριο είτε από τον Παντελίδη είτε από τον Τερζή (που ίσως καλώς να ήταν), πρέπει τώρα να αξιοποιηθούν. Και οι ίδιοι αν θέλουν να είναι επαγγελματίες πρέπει να αποδείξουν την αξία τους στον νέο προπονητή.

Δυστυχώς μέχρι τον Γενάρη προσθήκες δεν μπορούν να γίνουν. Π.χ. στην θέση 1, ο Άρης θα πονάει μέχρι να επανέλθει ο Κουέστα ή να προστεθεί κάποιος άλλος τον Γενάρη.

Μπορούν όμως να αλλάξουν στοιχεία στο εσωτερικό της ομάδας. Τακτικές, συστήματα, θέσεις, προοπτική και ψυχολογικό. Όλα αυτά θα περάσουν από τα χέρια του Γερμανού, που καλείται να αποδείξει πράγματα.

Το παιχνίδι με την Ξάνθη θα ήταν μια ιδανική αρχή. Από συμβολικής άποψης καθώς πέρυσι, στο τέλος του πρώτου γύρου, ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση του Άρη.

Ωστόσο υπάρχουν διαφορές από πέρυσι. Η Ξάνθη δεν είναι η ίδια ομάδα. Είναι πιο ανταγωνιστική ομάδα και σίγουρα με την στήριξη πολλών εξωτερικών παραγόντων στο πλευρό της. Η κίνηση της να μην δώσει εισιτήρια είναι χαρακτηριστική.

Φυσικά ίδια δεν είναι και η χρονική καμπή. Φέτος είμαστε ακόμη στην 7η αγωνιστική. Υπάρχει χρόνος για τον Άρη να ρεφάρει.

Ο Ένινγκ θα πρέπει από νωρίς να δώσει το στίγμα του αγωνιστικά και ψυχολογικά. Το τεχνικό team, τον εμπιστεύθηκε απόλυτα και πρέπει να μην το εκθέσει.

Κακά τα ψέμματα, το χρονικό σημείο είναι κρίσιμο… Όπως και τα τρία παιχνίδια που ακολουθούν για τον Άρη…

Ο Γιώργος είναι φιλόλογος και γραφιάς. Αγαπάει πολλά πράγματα σ' αυτή τη ζωή, μεταξύ άλλων και τον αθλητισμό. Αλλά έναν αθλητισμό, από τον κόσμο για τον κόσμο. Μέσω των offside κάνει το γούστο του και μαθαίνει πολλά από την υπόλοιπη ομάδα. Του λείπει η Θεσσαλονίκη...