Ο Άρης μετά από δύο σερί ντέρμπι αντιμετωπίζει την Α.Ε.Λ.. Ο αγώνας, παρότι δεν έχει την τυπική σημασία του ντέρμπι, ωστόσο χρειάζεται προσοχή γιατί το παιχνίδι παρουσιάζει, ορισμένες ιδιαιτερότητες…

Αρχικά η απουσία του Κουέστα. Ο ισπανός keeper, θα αργήσει να επιστρέψει μετά από τον τραυματισμό του στην Τούμπα, από το αντισυναδελφικό τάκλιν του Άκπομπ.

Την θέση του θα πάρει ο νεαρός Έμαν. Προσωπικά πιστεύω, ότι είναι μια καλή ευκαιρία για τον Έμαν να εδραιωθεί. Στην Τούμπα έδειξε ότι έχει το ταλέντο και του λείπει η εμπειρία. Ήρθε η ώρα να την αποκτήσει. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, δηλώνει έτοιμος.

Πειραματισμοί θα πρέπει να γίνουν και στο κέντρο. Με δεδομένη την τιμωρία του Λούκας Σάσα, o Tόλης Τερζής θα πρέπει να βρει λύση εκεί.

Οι εναλλακτικές είναι οι εξής: 1.Ο Αμπού Μπά που μέχρι σήμερα δεν ήταν καν στην αποστολή, 2.Ο Σόουζα που έχει παίξει πολλές φορές στην καριέρα του σαν αμυντικό χαφ, 3.Να μπει ο Δεληζήσης στο κέντρο της Άμυνας και να παίξει ο Βέλεθ σαν αμυντικό χαφ πίσω από τον Ματίγια. Η λύση του Ντουάρτε δεν υπολογίζεται καθώς ακόμα δεν παρουσιάζει την εικόνα που θέλουν οι άνθρωποι του Άρη.

Η Α.Ε.Λ., έχει μια αξιόλογη μεσοεπιθετική γραμμή και θέλει προσοχή (προέρχεται από νίκη 3-0 επί της Ξάνθης). Η άμυνα πρέπει να είναι συμπαγής για να μην επιτρέψει τις αντεπιθέσεις, όταν βρει τον χώρο ο αντίπαλος.

Στο αμυντικό κομμάτι η Α.Ε.Λ., έχει προβλήματα. Με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι έχει δεχθεί γκολ σε κάθε παιχνίδι (Ατρόμητο, Ολυμπιακό, Πανιώνιο).

Ο Ιντέγιε φαίνεται να έχει βρει τους ρυθμούς του. Σκοράρει σημαντικά γκολ, κερδίζει τον κόσμο του Άρη και φαίνεται να έχει και την ψυχολογία. Από την παρουσία του ίδιου θα εξαρτηθούν πολλά στο κομμάτι της παραγωγής και της αποτελεσματικότητας.

Τέλος, το backround του αγώνα. Πέρα από το αγωνιστικό, όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η Α.Ε.Λ., ποια η διοίκησή της, ποια η σχέση της με άλλες ομάδες…

Το παιχνίδι θέλει προσοχή, για να ξεκολλήσει ο Άρης από τις χαμηλές θέσεις. Οι πέντε βαθμοί που έχει προς το παρόν, καθόλου δεν αντιπροσωπεύουν την αγωνιστική αποτύπωση.

Με νίκη ο Άρης, ανεβαίνει και μπαίνει ξανά στο παιχνίδι των play off’s. Οι τρεις βαθμοί είναι απαραίτητοι…

Ο Γιώργος είναι φιλόλογος και γραφιάς. Αγαπάει πολλά πράγματα σ' αυτή τη ζωή, μεταξύ άλλων και τον αθλητισμό. Αλλά έναν αθλητισμό, από τον κόσμο για τον κόσμο. Μέσω των offside κάνει το γούστο του και μαθαίνει πολλά από την υπόλοιπη ομάδα. Του λείπει η Θεσσαλονίκη...