Στα σκαριά βρίσκεται σύμφωνα με δημοσιεύματα η δημιουργία μίας νέας ομάδας με το όνομα Panthera, που σκοπεύει να λάβει μέρος από το 2021 στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Η Formula 1 ευελπιστεί, ότι με τους νέους κανονισμούς από το 2021 θα προσελκύσει νέες ομάδες στο άθλημα. Ήδη μάλιστα ακούγεται ότι υπάρχει μία πρώτη υποψήφια και πιο συγκεκριμένα η ομάδα Panthera Team Asia F1. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου RaceFans, η νέα ομάδα ξεκίνησε να χτίζεται με στόχο τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2021. Μάλιστα, φέρεται να έχει στελεχώσει ορισμένες θέσεις – κλειδιά με έμπειρους γνώστες της Formula 1, ορισμένοι από τους οποίους δεσμεύονται ακόμη με συμβόλαιο με άλλες ομάδες. Προς το παρόν έχουν διαρρεύσει δύο ονόματα, του πρώην διευθυντή της ομάδας SMP Racing, Μπέντζαμιν Ντουράν και του Τιμ Μάιλν, που θα αναλάβει υπεύθυνος αεροδυναμικής και έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις Renault, Honda, Toyota και Manor.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, η Panthera έχει κλείσει ήδη συμφωνίες με μεγάλους προμηθευτές. Η νέα ομάδα εδρεύει προσωρινά κοντά στο Σίλβερστον της Αγγλίας και έχει υιοθετήσει ένα μοντέλο λειτουργίας παρόμοιο με της Haas, η οποία επιδιώκει να κατασκευάζει όσο το δυνατόν λιγότερα μέρη του μονοθεσίου της μόνη της.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA είχε τονίσει πρόσφατα, ότι θα ήθελε 24 αυτοκίνητα στο πρωτάθλημα της Formula 1 και ότι θα υποδεχόταν με ανοιχτές αγκάλες τις νέες ομάδες. Να σημειώσουμε, ότι μετά την είσοδο των Lotus, Virgin και HRT το 2010 δεν είχαμε κανένα νέο τιμ, με εξαίρεση βεβαίως τη Haas. Χάρη στους Αμερικανούς είχαμε το 2016 έντεκα ομάδες στο πρωτάθλημα της Formula 1, όμως μετά την πτώχευση της Manor στο τέλος της ίδιας αγωνιστικής σεζόν συμμετέχουν μόνον δέκα.

Η Panthera δεν έχει υποβάλλει ακόμη επίσημο αίτημα, καθώς η FIA δεν έχει προχωρήσει σε δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις νέες ομάδες. Εκτιμάται, ότι αυτό θα γίνει, μόλις ανακοινωθούν οι νέοι κανονισμοί με ισχύ από το 2021 και μετά, για τους οποίους έχει καθοριστεί ως Deadline ο επόμενος Οκτώβριος.

πηγή: gazzetta.gr