Σε παλιότερο άρθρο λέγαμε πως το παιχνίδι με την Ξάνθη έχει έντονο συμβολισμό. Πέρυσι στον αντίστοιχο αγώνα, είχε ξεκινήσει η αγωνιστική αναγέννηση του Άρη.

Βέβαια φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η Ξάνθη είναι πιο δυνατή εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών, το πρωτάθλημα βρίσκεται σε πιο πρώιμο στάδιο, οι ομάδες είναι λιγότερες και φυσικά υπάρχει ο παράγοντας των play off.

Έτσι έχει ξεκινήσει και μια άνευ προηγουμένου επίθεση της ομάδας της Θράκης (που αποκρυσταλλώνεται στην μη προσφορά εισιτηρίων προς φίλους του Άρη) προς τον Άρη καθώς και ένας επικοινωνιακός πόλεμος ανακοινώσεων.

Ο Άρης έχει ένα καλό ρόστερ, με ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να παίξουν, καλό επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσει είναι η αμυντική του λειτουργία και φυσικά η αποτελεσματικότητα, όπως έχει τονιστεί.

Είναι ακόμη νωρίς, ωστόσο δεν θα ήταν υπερβολικό να πει κανείς ότι είναι από εκείνα τα παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά για την σύνθεση των play offs. Αυτό ο Άρης πρέπει να το έχει κατά νου και να παρουσιαστεί έτοιμος και προετοιμασμένος για ενδεχόμενες »περίεργες» αντιμετωπίσεις.

Πρόκειται για το παιχνίδι στο οποίο θα ντεμπουτάρει ο Ένινγκ. Είναι ευκαιρία για τον Γερμανό να δημιουργήσει εξαρχής ένα καλό κλίμα τόσο μέσα στα αποδυτήρια όσο κυρίαρχα στις τάξεις του αρειανού κόσμου.

Ο Αρειανός περιμένει την επανεκκίνηση. Και το παιχνίδι με την Ξάνθη, ειδικά με την βαρύτητα που έδωσε η τοπική ομάδα, αποτελεί μια καλή ευκαιρία ώστε να βρεθεί η επανεκκίνηση αυτή.

Στο χέρι του Άρη είναι…

Ο Γιώργος είναι φιλόλογος και γραφιάς. Αγαπάει πολλά πράγματα σ' αυτή τη ζωή, μεταξύ άλλων και τον αθλητισμό. Αλλά έναν αθλητισμό, από τον κόσμο για τον κόσμο. Μέσω των offside κάνει το γούστο του και μαθαίνει πολλά από την υπόλοιπη ομάδα. Του λείπει η Θεσσαλονίκη...