δηλώσεΟ Άρης νίκησε την μέχρι πρότινος αήττητη Ξάνθη μέσα στα πηγάδια. Ο Ιντέγιε κέρδισε πέναλντι πολύ νωρίς και ο Γκάμα το εκτέλεσε επιτυχώς. Παρά την καταιγιστική παρουσία του Άρη, το σκορ παρέμεινε τελικά στο 0-1.

H νίκη του Άρη όπως είχαμε γράψει, εκτός από το βαθμολογικό στοιχείο, έχει το κομμάτι του συμβολισμού. Όπως και πέρυσι ο κόσμος περιμένει αυτή η νίκη να είναι η αφετηρία της αγωνιστικής αντεπίθεσης. Πρέπει ο Άρης να εκμεταλλευτεί την καλύτερη ψυχολογία που έχει δημιουργηθεί για τους επόμενους αγώνες, μέχρι το παιχνίδι με την Α.Ε.Κ. που έχει άλλα χαρακτηριστικά.

O Ένινγκ παρουσίασε την ομάδα όπως είχε δηλώσει. Επιθετική και δραστήρια. Βέβαια από την μέχρι τώρα εικόνα του Άρη, δεν είχε και πολλές επιλογές.

Η διαφορά ήταν στον τρόπο του παιχνιδιού. Ο Άρης για ένα ακόμα παιχνίδι προηγήθηκε. Αυτή την φορά όμως δεν παρουσίασε εκείνο το επιπόλαιο πρόσωπο. Έπαιξε παιχνίδι κυριαρχίας και κατοχής σαν να ήταν εκείνος που κυνηγούσε το σκορ.

Όποτε οι παίκτες της Ξάνθης πήγαιναν το παιχνίδι στον τσαμπουκά και στην γκρίνια (πράγμα που συνέφερε τον Άρη), η ομάδα ήταν ψυχρή και δεν έπεφτε στην λούμπα.

Ο Άρης είχε την κατοχή σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του παιχνιδιού. Έκανε πολλές τελικές χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει ένα δεύτερο ή και ένα τρίτο γκολ. Το στοιχείο λοιπόν της αναποτελεσματικότητας παραμένει. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουλέψει ο Γερμανός.

Η άμυνα αυτή την φορά ήταν σφιχτή και σίγουρη. Στα πολύ θετικά η καλή εμφάνιση του νεαρού Έμαν. Στα αρνητικά ο για ακόμα μια φορά άνευρος Σούντγκρεν.

Επιθετικά η παρουσία ήταν συνολικά θετική. Ειδικά ο Ιντέγιε παρότι δεν σκόραρε (κέρδισε ωστόσο το πέναλντι), άνοιγε χώρους και έκανε και πολύ καλές κινήσεις στον χώρο χωρίς την μπάλα. Μάρκαρε 90 λεπτά και δημιούργησε πίεση.

Φέτφα και Μπρούνο Γκάμα ήταν θετικοί, ίσως με κάποιες παραπάνω ενέργειες από αυτές που έπρεπε, αλλά συνολικά είχαν καλή παρουσία.

Φάνηκε εν τέλει πως ο Ένινγκ παρότι δεν έκανε σημαντικές αλλαγές στο βασικό σχήμα, διαφοροποιήθηκε στις αλλαγές. Με την είσοδο του Αμπού Μπα (που για το 25λεπτο που έπαιξε ήταν άψογος), γέμισε το κέντρο και δεν άφησε την Ξάνθη να γίνει απειλητική. Θετικός και ο Σόουζα όταν αποφάσισε να τον ρίξει στην μάχη ο Γερμανός. Εκεί έκρινε ότι ήρθε η ώρα να μην κυνηγήσει πλέον ένα δεύτερο γκολ τόσο επιθετικά.

Δεν ξέρω πως η Ξάνθη μέχρι χθες έκανε πορεία πρωταθλητισμού που την είχε δεύτερη. Δεν έχω δει τα παιχνίδια της. Η χθεσινή της παρουσία δεν μου γέμισε το μάτι.

Ακολουθούν τρία παιχνίδια, τα οποία πρέπει να κυνηγήσει ο Άρης. Έχει την ψυχολογία, το υλικό και την δυναμική να τα κερδίσει και τα τρία. Αν όντως η νίκη αυτή αποτελεί αφετηρία για αγωνιστική αντεπίθεση πρέπει ο Άρης να κάνει το τρία στα τρία για τα επόμενα παιχνίδια.

Η δουλειά του Γερμανού αρχίζει να φαίνεται…

Υ.Γ. Η διαιτησία ήταν για μια ακόμη φορά κακή και έδωσε πολλά ανάποδα σφυρίγματα εις βάρος του Άρη.

Ο Γιώργος είναι φιλόλογος και γραφιάς. Αγαπάει πολλά πράγματα σ' αυτή τη ζωή, μεταξύ άλλων και τον αθλητισμό. Αλλά έναν αθλητισμό, από τον κόσμο για τον κόσμο. Μέσω των offside κάνει το γούστο του και μαθαίνει πολλά από την υπόλοιπη ομάδα. Του λείπει η Θεσσαλονίκη...