Ο Σεμπάστιαν Φέτελ συμπληρώνει σήμερα, 26 Αυγούστου, έναν ολόκληρο χρόνο από την τελευταία του νίκη στο Σπα του Βελγίου και βέβαια ευελπιστεί να ξεπεράσει αυτή την άγονη περίοδο σύντομα.

Ακριβώς πριν ένα χρόνο από σήμερα είχε νικήσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο Σπα του Βελγίου. Κανονικά, μία νίκη σε Γκραν Πρι 1 τη γιορτάζεις πάντα, όμως δεν νομίζουμε ότι ισχύει αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση για τον οδηγό της Ferrari, καθώς πρόκειται για την τελευταία του τέτοια επιτυχία στη Formula 1. Mε άλλα λόγια, ο Γερμανός συμπλήρωσε δώδεκα μήνες πλέον χωρίς να έχει δει πρώτος την καρό σημαία και αυτό προκαλεί μελαγχολία στους φίλους της Scuderia, αλλά και του ίδιου.

Δεν πρόκειται πάντως για την πρώτη φορά, που του συμβαίνει κάτι τέτοιο. Από το 2008, οπότε είχε πετύχει ο Σεμπ την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1 στην πίστα της Μόντσα, είχαν υπάρξει άλλες δύο φορές με ενδιάμεσα διαστήματα άνω των δώδεκα μηνών, χωρίς να έχει ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Συγκεκριμένα, αυτό συνέβη και τις χρονιές 2014 και 2016, οπότε έτρεχε με την ομάδα της Red Bull και δεν είχε σταυρώσει ούτε μία νίκη σε αυτές τις δύο σεζόν.

πηγή: gazzetta.gr