offside24.gr
Image default
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού ο Τζάνος

Κοινοποίηση

Ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο, σε μια καριέρα γεμάτη τίτλους και διακρίσεις, θα διεκδικήσει ο 33χρονος πρωταθλητής, στον τελικό των +84κ KUMITE της Γουαδαλαχάρα.

Ο Γιώργος Τζάνος, πρωταθλητής του Καράτε προκρίθηκε στον τελικό των +84κ KUMITE του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γουαδαλαχάρα και το Σάββατο (25/3) θα αντιμετωπίσει το Γάλλο Μεχντί Φιλαλί για την πρώτη θέση. Στην πορεία του προς τον τελικό, ο Τζάνος νίκησε τον Ρουμάνο Τσιπριάν (8-0), τον Βόσνιο Μπόσταντζιτς (1-0), τον Κροάτη Κβέσιτς (1-0) και στον ημιτελικό τον Τούρκο Φατίχ Σεν (2-0).

Το επίτευγμα του Τζάνου δεν ήταν η μοναδική ελληνική επιτυχία στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, καθώς άλλα δύο μέλη της ελληνικής αποστολής προκρίθηκαν στους «μικρούς» τελικούς των κατηγοριών τους.

Ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (-84κ) θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο σε επίπεδο ανδρών. Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις, κέρδισε το pool του με νίκες επί του Μαρκές (Λουξεμβούργο, 2-1), Μινέα (Ρουμανία, 1-0) και Σαντίκοφς (Λετονία, 3-0). Έχασε στον ημιτελικό από τον Ιταλό Μαρτίνα (1-3) κι έτσι στον τελικό των ρεπεσάζ θα αντιμετωπίσει τον Σλοβάκο Άντι Γκιούρικ.

Η 19χρονη Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου, κυρίαρχος στις κατηγορίες Νεανίδων, Νέων Γυναικών, τα καταφέρνει εξίσου καλά και στις Γυναίκες. Μετά από δύο νίκες και μία ήττα, βρέθηκε στον ημιτελικό ρεπεσάζ όπου ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της ΜακΝάμπ (Σκωτία, 5-0) και έτσι το Σάββατο θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο εναντίον της ΓαλλίδαςΛορά Σιβέρ.

Τέλος, άκρως ικανοποιητική ήταν και πάλι η εμφάνιση της Τζωρτζίνας Ξένου. Στις πολύ απαιτητικές συνθήκες του ΚΑΤΑ, η πρωταθλήτρια του Οδυσσέα Πετρούπολης μπήκε στην οκτάδα και κατέκτησε την 7η θέση.

Οι αγώνες συνεχίζονται σήμερα με τη συμμετοχή των υπόλοιπων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Το ομαδικό KUMITE διεξάγεται αύριο (24/3) και οι τελικοί το Σαββατοκύριακο (25 & 26 Μαρτίου).//

Related posts

Super League: Ο elite Πορτογάλος Σοάρες Ντίας στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

MundoBasket 2023: Με Σρούντερ, Κλέμπερ και αδέλφια Βάγκνερ η προεπιλογή της Εθνικής Γερμανίας

Ολυμπιακός: Ο Χάμες Ροντρίγκες προπονήθηκε και υπολογίζεται για την ενδεκάδα της Κολομβίας