offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Κλείνουν και οι λίστες των προκριθέντων στο απλό των Ολυμπιακών Αγώνων – Οι Ευρωπαίοι που περνούν μέσω world rank

Κοινοποίηση

Οι προκρίσεις για το Παρίσι 2024 στην επιτραπέζια αντισφαίριση έφτασαν πια στο τελικό τους στάδιο. Η παγκόσμια κατάταξη της τρέχουσας εβδομάδας, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 18/06, βγάζει νέες προκρίσεις στο απλό και καθορίζει την κατανομή των ολυμπιακών θέσεων στο ίδιο αγώνισμα. Οι 16άδες για τα ολυμπιακά τουρνουά στα αγωνίσματα του ομαδικού και του διπλού μικτού είχαν προκύψει από καιρό κι απέμεναν οι τελικές ποσοστώσεις για το απλό μετά από τα Προολυμπιακά τουρνουά όλων των ηπείρων. Όλες οι λίστες υπάρχουν στην ενότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (ITTF) στη διεύθυνση 

News – International Table Tennis Federation

.

Συνολικά 86 άνδρες και ισάριθμες γυναίκες μπορούν να βρίσκονται στο Παρίσι, μέχρι 70 οι συμμετοχές στο απλό και μετά την τελευταία κατάταξη απομένουν λεπτομέρειες για την οριστικοποίηση όλης της σύνθεσης. Εμείς θα σταθούμε στις προκρίσεις Ευρωπαίων αθλητών μέσα από το world rank και φυσικά θυμίζουμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ιστορική 10η παρουσία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (σ.σ. έναρξη το 1988 στη Σεούλ) η Ελλάδα θα δώσει και πάλι τα «παρών» στην κορυφαία εκδήλωση με τον Παναγιώτη Γκιώνη.

Ο παγκόσμιας κλάσης αμυντικός, που από σήμερα βρίσκεται στην Πολωνία και στη διάθεση της Μπογκόρια για τον τελικό της πολωνικής λίγκας, το Σάββατο 22/06 στη Βαρσοβία, εξασφάλισε πριν από έναν μήνα την 6η συνεχόμενη ολυμπιακή συμμετοχή του παίρνοντας το πολυπόθητο «εισιτήριο» στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά του Σεράγεβο.  

Οι αγώνες του αθλήματος στην πανέμορφη γαλλική πρωτεύουσα θα γίνουν από τις 27/07 έως τις 10/08. Περιλαμβάνουν πέντε αγωνίσματα: Το ομαδικό και το απλό σε αθλητές και αθλήτριες, καθώς και το διπλό μικτό. Η προκήρυξη του Προολυμπιακού event στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη σημείωνε ότι πρόσθετα στις πέντε προκρίσεις από το συγκεκριμένο τουρνουά (ισάριθμες σε άνδρες και γυναίκες), θα δινόταν στις 18/06 και μία ακόμα θέση για την Ευρώπη μέσα από την παγκόσμια κατάταξη. Αυτή τη θέση πήραν ο Ισπανός Αλβάρο Ρόμπλες στους άνδρες και η Γιανγκ Σιαοσίν από το Μονακό στις γυναίκες.

Γενικά τώρα, πολλές διαθέσιμες θέσεις από τον τελευταίο πίνακα αξιολόγησης καλύπτονται και από Ευρωπαίους. Έτσι, στον επικαιροποιημένο πίνακα με τους Qualified Athletes για το Paris 2024, όπως δημοσιεύεται σήμερα 19/06 στην ITTF, βλέπουμε με τη σχετική ένδειξη στους άνδρες τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, τον Ρουμάνο Οβίντιου Ιονέσκου, τον Αυστριακό Ντάνιελ Χάμπεσον, τον Ρουμάνο Εντουάρντο Ιονέσκου, τον Βέλγο Μάρτιν Αλέγκρο, τον Λούκα Μλαντένοβιτς από το Λουξεμβούργο, τον Βέλγο Σεντρίκ Νούτινκ και στις γυναίκες τη Σοφία Πολκάνοβα από την Αυστρία, τη Νι Ξια Λιαν από το Λουξεμβούργο, την Ιταλίδα Τζόρτζια Πικολίν, τη Μαρία Ξιάο από την Ισπανία, την Ουγγαρέζα Τζορτζίνα Πότα, την Κροάτισσα Ιβάνα Μαλομπάμπιτς, την Τσέχα Χάνα Ματέλοβα, τη Σέρβα Ιζαμπέλα Λουπουλέσκου, την Ιταλίδα Ντεμπόρα Βιβαρέλι, τη Σάρα Ντε Νούτε από το Λουξεμβούργο, την Τουρκάλα Σιμπέλ Αλτίνκαγια και την Ουκρανή Σολομίγια Μπρατέικο. Μέχρι 15 θέσεις δίνονται για το απλό από την παγκόσμια κατάταξη.  

Απομένει σίγουρα να δοθούν και οι δύο Universality places από την αρμόδια επιτροπή, όπως βέβαια και η επιβεβαίωση των συμμετοχών απ’ όλες τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (NOC). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική ιστοσελίδα της ITTF για το Παρίσι 2024 ώστε να ενημερώνονται για τις περαιτέρω εξελίξεις στο δρόμο προς το Παρίσι.

Related posts

 Δύο χρυσά μετάλλια κι ένα ασημένιο στα ατομικά αγωνίσματα του διεθνούς τουρνουά της Κύπρου

ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γκολμπολ φωτο

Τσιτσιπάς: Το βράδυ της Δευτέρας ο αγώνας του με τον Σονέγκο