offside24.gr
Image default
AUTOF1ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Formula 1: Ανατροπή και πιθανή επιστροφή για το GP Κίνας το Πάσχα

Κοινοποίηση

Ένα μήνα μετά την επίσημη ανακοίνωση της F1 ότι το GP Κίνας δεν θα διεξαχθεί ούτε φέτος, η άρση των περιορισμών του κορονοϊού στη χώρα αλλάζει τα δεδομένα για τον αγώνα της 16ης Απριλίου 2023.

Η αυστηρή καραντίνα και οι περιορισμοί που ίσχυαν στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου στην Κίνα για τον περιορισμό της πανδημίας του Covid-19, ανάγκασαν τους οργανωτές του αγώνα και τη Formula 1 να ανακοινώσουν ότι το GP της Σαγκάης δεν θα διαξαχθεί ούτε φέτος, για τέταρτη διαδοχική χρονιά, παρότι περιλαμβάνονταν στο αρχικό πρόγραμμα για τις 14-16 Απριλίου 2023.

Παρά τις φήμες για την αντικατάσταση της Κίνας από άλλη χώρα στην ίδια ημερομηνία του προγράμματος, με φαβορί την Πορτογαλία, η F1 δεν προχώρησε σε κάποια σχετική ανακοίνωση – ενδεχομένως αναμένοντας να διαπιστώσει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Κίνα, που είναι μια εξαιρετικά σημαντική αγορά για το σπορ και κυρίως για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που συμμετέχουν σε αυτό.

Και τα πράγματα δείχνουν να εξελίσσονται όπως η F1 ήλπιζε: πριν από λίγα 24ωρα οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι άρουν την υποχρέωση να τίθενται σε καραντίνα όσοι εισέρχονται στη χώρα, από τις 8 Ιανουαρίου και έπειτα. Μαζί ανακοίνωσαν και την άρση μιας σειράς κι άλλων μέτρων, στο πλαίσιο της χαλάρωσης της πολιτικής «μηδενικού-Covid», αλλά αυτό ήταν το σημαντικότερο «αγκάθι» για το καραβάνι της Formula 1.

Κατά συνέπεια, μετά από αυτές τις εξελίξεις ξεκίνησαν εκ νέου οι συνομιλίες των οργανωτών του GP Κίνας με τη F1, για την εκ νέου τοποθέτηση του αγώνα της Σαγκάης στο πρόγραμμα του 2023, στο τριήμερο του Ορθόδοξου Πάσχα (14-16 Απριλίου). Οι συνομιλίες αυτές ξεκίνησαν πάλι από σήμερα (2/01), μετά τη διακοπή για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Η F1 έχει την πολυτέλεια να περιμένει τις εξελίξεις στην Κίνα -και μια ενδεχόμενη συμφωνία επαναφοράς του αγώνα- μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2023, διότι αυτή είναι η χρονική στιγμή που λήγει η προθεσμία για τον προγραμματισμό των logistics της μεταφοράς του εξοπλισμού του σπορ και των ομάδων στους υπερπόντιους αγώνες. Σημειώνεται ότι πριν το GP Κίνας θα διεξαχθεί το GP Αυστραλίας (2/04) και έπειτα του Αζερμπαϊτζάν (30/4).

Σημειώνεται ότι, πέραν της Formula 1, το 2023 θα γυρίσουν ξανά στην Κίνα και οι διεθνείς θεσμοί άλλων σπορ: το Φθινόπωρο θα επιστρέψει στη Σαγκάη το τουρνουά τένις ATP Masters, και την ίδια εποχή οι Ασιατικοί Αγώνες στην πόλη Χανγκζού.

Το GP Κίνας είναι σημαντικό και για τους ίδιους τους Κινέζους, με φόντο τη ραγδαία ανάπτυξη εκατοντάδων αυτοκινητοβιομηχανιών και νεοφυών κατασκευαστών αυτοκινήτων στη χώρα, καθώς και με την ύπαρξη του αρκετά αξιόλογου Κινέζου οδηγού Γκουάνιου Τσόου στο κόκπιτ της Alfa Romeo.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

FA: «Θα διερευνήσουμε φερόμενη ομοφοβική επίθεση στο γήπεδο της Νότιγχαμ»

Αγγαρεία ή Κίνητρο;

ΠΑΟΚ: Το παλεύει μέχρι τέλους ο Ολιβέιρα, την Τρίτη κρίνεται η παρουσία του στον τελικό με την ΑΕΚ