offside24.gr
Image default
EUROLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ομπράντοβιτς εξήγησε γιατί ο Ολυμπιακός είναι “δικαίως πρώτος” στην EuroLeague

Κοινοποίηση

Η Παρτίζαν περιμένει τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εστίασε σε όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν φέρει τον πρωταθλητή Ελλάδας στην κορυφή της EuroLeague, πέντε στροφές πριν από το φινάλε.

Η EuroLeague έχει μπει στην τελική ευθεία της και… πέντε μέτρα πριν από το φινάλε ο Ολυμπιακός οδηγεί σταθερά την κούρσα.

Φαινομενικά η δυσκολότερη αποστολή που έχει ως το τέλος της κανονικής περιόδου, με στόχο τουλάχιστον το 4/5 που θα τον διατηρήσει στην κορυφή, είναι αυτή που ακολουθεί στο Βελιγράδι με αντίπαλο την Παρτίζαν (24/5, 21:00). Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δείχνει σε καλή αγωνιστική κατάσταση με 7-2 από τα τέλη Γενάρη και πλέον διεκδικεί με αυξημένες πιθανότητες την παρουσία της στα playoffs.

Ο Ζοτς μίλησε στο κανάλι της ομάδας για το πρόγραμμα που ακολουθεί και κυρίως τον αγώνα με τους ερυθρόλευκους, εκθειάζοντας τον τρόπο που παίζουν. Ένας τρόπος που δικαιολογημένα τούς έχει φέρει σε θέση ισχύος έναντι του ανταγωνισμού.

Ο Ολυμπιακός είναι δικαίως πρώτος γιατί παίζει εξαιρετικό μπάσκετ. Παίζει ως ομάδα και δεν εξαρτάται από έναν παίκτη, γιατί η κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση είναι φανταστική και παίζει με υπομονή.

Πολλές επιθέσεις του ολοκληρώνονται στα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα και καταλήγουν σε μια καλοδουλεμένη θέση ή σ’ ένα ανοιχτό σουτ. Από την άλλη στην άμυνα προσπαθούν να παίξουν πολύ με αλλαγές. Ακόμη και ο Φαλ, που είναι κυρίαρχος στα 218 εκατοστά, αλλάζει.

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά πράγματα όταν μιλάμε για το ματς με τον Ολυμπιακό και οι παίκτες μας πρέπει να είναι έτοιμοι για την άμυνά του. Εκεί κερδίζουν το βασικό πλεονέκτημα, μπερδεύοντας τον αντίπαλο και έχοντας μετά ανοιχτό γήπεδο.

Έχουν πολλούς ικανούς παίκτες να παίζουν σε αυτόν τον ρυθμό, να τρέχουν και να σκοράρουν εύκολα. Στην επίθεση η μπάλα κυκλοφορεί και οι ενέργειές τους τελειώνουν κυρίως με τρόπο που σίγουρα θα δώσει ένα ανοιχτό και καλό σουτ“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο έμπειρος προπονητής.

Σχολιάζοντας συνολικά το πρόγραμμα της Παρτίζαν ο Ομπράντοβιτς επισήμανε ότι “αντιμετωπίζουμε ομάδες που είναι μπροστά μας. Τον Ολυμπιακό, την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ και τη Μονακό, συν τον Παναθηναϊκό που είναι μεγάλος σύλλογος. Δεν νομίζω, μάλιστα, ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο εύκολος αντίπαλος των άλλων“.

Related posts

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Οι έξι UCI ProTeams ομάδες της φετινής διοργάνωσης

Μπα: “Αυτά μπορούν να συμβούν στο παιχνίδι, να συνεχίσουμε να παλεύουμε”

Φενέρμπαχτσε: Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι έτοιμος για τις μάχες με τον Ολυμπιακό