offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΝΙΣ

Το Τένις είναι κάτι περισσότερο από ένα άθλημα:

Κοινοποίηση

Στοιχεία, αποδεικνύουν ότι η συμμετοχή στο τένις επηρεάζει θετικά τη ζωή των εφήβων στην ΗΠΑ.

Γνωρίζατε, ότι το τένις συνδέεται με τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών, την κοινωνική συμπεριφορά, τα χαμηλότερα ποσοστά αποβολής από το σχολείο και συμβάλλει στην υγεία των εφήβων ;

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν καλά ότι η συμμετοχή σε αθλήματα συνδέεται με σωματικά οφέλη και οφέλη για την υγεία στην εφηβεία.

Σε πρόσφατα στοιχεία από το Monitoring the Future (MTF), μια πολύ αξιόλογη, χρηματοδοτούμενη έρευνα από την Ομοσπονδία των ΗΠΑ, οι ερευνητές συνέκριναν το προφίλ εκπαίδευσης και υγείας των παικτών του τένις συγκεκριμένα, με άλλους αθλητές γυμνασίου, καθώς και με μαθητές γυμνασίου που δεν συμμετέχουν σε αθλήματα.

Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι η πλειονότητα των εφήβων τενιστών, σημειώνει καλύτερη βαθμολογία από τους περισσότερους άλλους αθλητές και μη αθλούμενους, στην εκπαίδευση και την κοινωνική συμπεριφορά.

Η θετική σχέση μεταξύ της συμμετοχής στο τένις και των ακαδημαϊκών επιδόσεων, καθώς και τα σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά αποβολής από το σχολείο ήταν εμφανή.
Γιατί οι συμμετέχοντες στο τένις παρουσιάζουν καλύτερες ακαδημαϊκές επιδόσεις από τους αθλητές και τους μη αθλητές και γιατί τα αποτελέσματα αυτά φαίνεται να εκτείνονται σε όλα τα κοινωνικοοικονομικά- επίπεδα της οικογένειας ;

Οι παίκτες του τένις προπονούνται στην επίλυση προβλημάτων όλη την ώρα, κατά τη διάρκεια κάθε πόντου.

Είστε εσείς εναντίον ενός αντιπάλου.

Η πονηριά, η πρόβλεψη, η ικανότητα εντοπισμού των αδυναμιών στο παιχνίδι του αντιπάλου, η συγκέντρωση και η πνευματική ανάκαμψη – όλα αυτά είναι τακτικές και δεξιότητες που χρησιμοποιούνται για να γίνεις επιτυχημένος στο να ξεγελάσεις τον αντίπαλο, ακόμη και αυτούς που είναι πολύ πιο ισχυροί.

Επιπλέον, το άθλημα του τένις σίγουρα διδάσκει ένα σύνολο δεξιοτήτων που εξοπλίζει τους ανθρώπους για να γίνουν επιτυχημένοι – για παράδειγμα, να απολαμβάνουν τη νίκη, αλλά να αποδέχονται την αποτυχία, και να συνειδητοποιήσουν ότι η αποτυχία δεν είναι και τόσο μεγάλη υπόθεση.

Στο γήπεδο, αποτυγχάνεις περισσότερο παρά πετυχαίνεις – αποτυγχάνεις εκατοντάδες ή και χιλιάδες φορές την ημέρα, κάθε φορά που χάνεις ένα χτύπημα.

Η συνειδητοποίηση της αποτυχίας ανάμεσα στις υπόλοιπες προαναφερθείσες δεξιότητες, αποτελεί μέρος της μαθησιακής διαδικασίας που μπορεί δυνητικά να προωθήσει τη σχολική επιτυχία, τις εκπαιδευτικές φιλοδοξίες και την αποφυγή προβλημάτων συμπεριφοράς που οδηγούν σε αποβολές και γενικά στην κακή συμπεριφορά.

Επιπλέον, το να παίζεις δίκαια και να δίνεις το χέρι στο τέλος ενός έντονου αγώνα (είναι ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες του τένις δείχνουν στον αντίπαλό τους σεβασμό και αθλητικό πνεύμα) είναι και οι δύο πράξεις ενός αξιοπρεπούς ανθρώπου (που προωθούνται έντονα από όλους τους προπονητές, τους γονείς και τους παράγοντες του τένις), οι οποίες είναι το κλειδί για να είσαι επιτυχημένος σε οτιδήποτε.

Οι έφηβοι τενίστες είναι ολοκληρωμένοι.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι συμμετέχοντες στο τένις ανέφεραν επίσης υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής σε εξωσχολικές δραστηριότητες, τόσο στο σχολείο όσο και στην κοινότητά τους, σε σύγκριση με τους μαθητές που έπαιζαν άλλα αθλήματα ή δεν έκαναν κανένα άθλημα.

Η μελέτη πρότεινε ότι ίσως είναι η μεικτή φύση του αθλήματος που ανοίγει περισσότερες κοινωνικές-ψυχολογικές “πόρτες” στους εφήβους από ότι τα παραδοσιακά αθλήματα επαφής, γεγονός που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να είναι πιο δεκτικοί στη μουσική, τις τέχνες, τον εθελοντισμό και τη συμμετοχή σε κοινοτικές εκδηλώσεις.

Αν και, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να εξεταστεί γιατί συμβαίνει αυτό, το συμπέρασμα από αυτό το μέρος της έρευνας είναι σαφές – η συμμετοχή στο τένις συνδέεται με μεγαλύτερη εμπλοκή των νέων σε άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες, αν και αυτό γίνεται λιγότερο συχνό όσο μειώνεται το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο της οικογένειας.

Το τένις συμβάλλει στην υγεία των εφήβων.
Σύμφωνα με τη δημοσίευση του Dr. Jack L. Groppel στον ιστότοπο της Ένωσης Βιομηχανίας Τένις, το τένις βοηθά, μεταξύ άλλων, στην αύξηση της ταχύτητας, της δύναμης των ποδιών, της ευκινησίας, της οστικής δύναμης και πυκνότητας, της ευλυγισίας και του συντονισμού ματιού-χεριού.

Η μελέτη, ωστόσο, δείχνει επίσης ότι, σε σύγκριση με τους μη αθλητές και τους συμμετέχοντες σε αθλήματα επαφής, οι παίκτες του τένις ανέφεραν χαμηλότερο κίνδυνο να είναι υπέρβαροι σε σχέση με τους μη αθλητές και τους συμμετέχοντες σε πολλά άλλα αθλήματα (ιδίως σε αθλήματα επαφής).

Τα εκπαιδευτικά πλεονεκτήματα μεταξύ των παικτών τένις εμφανίστηκαν σε όλα τα κοινωνικοοικονομικά επίπεδα της οικογένειας και εντός αυτών.
Τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά πλεονεκτήματα που συνδέονται με τη συμμετοχή στο τένις ήταν ισχυρότερα μεταξύ των εφήβων που προέρχονταν από οικογένειες με υψηλότερο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, αλλά εξακολουθούσαν να υπάρχουν σε οικογένειες με μεσαίο και χαμηλότερο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.

Αυτά ήταν επίσης υψηλότερα σε σύγκριση με άλλους συμμετέχοντες σε αθλητικές δραστηριότητες στο λύκειο και με εκείνους που δεν συμμετείχαν καθόλου σε αθλητικές δραστηριότητες.

Τα αποτελέσματα της έκθεσης, τα οποία συζητήσαμε σε αυτό το άρθρο, καταδεικνύουν μια απόδειξη ότι η συμμετοχή στο τένις επηρεάζει θετικά τη ζωή των εφήβων των ΗΠΑ βελτιώνοντας την υγεία, χτίζοντας χαρακτήρα, διδάσκοντας δεξιότητες ζωής και παρακινώντας όλους τους συμμετέχοντες να προσπαθήσουν για ακαδημαϊκή αριστεία.

Related posts

Ο Ομπράντοβιτς εξήγησε γιατί ο Ολυμπιακός είναι “δικαίως πρώτος” στην EuroLeague

NBA: Οι Νάγκετς του τριπλού Γιόκιτς υπέταξαν του Σανς και έκλεισαν θέση στους τελικούς της Δύσης

Αποχώρησε ο Μπέος από τη συνάντηση: “Είναι φαρσοκωμωδία, ας ελπίσουμε να μην χυθούν αίματα”