offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Την 3η θέση στα πλέι οφ της γαλλικής National 1 η Ρομάν των αδερφών Κωνσταντινόπουλων και του Σταματούρου, έχει ελπίδες για άνοδο

Κοινοποίηση

Οι σημαντικές ειδήσεις από τη φετινή εκπροσώπηση της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε ξένα κλαμπ δεν έρχονται αυτόν τον καιρό μόνο από το πρώτο επίπεδο διασυλλογικών πρωταθλημάτων, αλλά κι από τα αμέσως επόμενα. Στη National 1 των ανδρών, την 3η εθνική κατηγορία της Γαλλίας, έγιναν από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου τα πλέι οφ για την άνοδο στη 2η κατηγορία (τη λεγόμενη Pro B) και συμμετείχε η ASPTT Ρομάν, η οποία στηρίζεται χρόνια στους αδερφούς Γιώργο και Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο και αυτή τη σεζόν πήρε βοήθεια και από τον Γιώργο Σταματούρο. Κατέλαβε την 3η θέση, δεν ήταν στις 2 πρώτες, που αυτομάτως παίρνουν το εισιτήριο για την Pro B, ωστόσο μπορεί να φτάσει στην άνοδο, επειδή μία ομάδα από τη 2η κατηγορία ενδέχεται ν’ αποσυρθεί. Δυστυχώς η Ρομάν δεν είχε τη δυνατότητα να παρατάξει την πιο δυνατή σύνθεση επειδή ο Κ. Κωνσταντινόπουλος και ο Σταματούρος έπρεπε το Σαββατοκύριακο να βρίσκονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το Κύπελλο Ελλάδας για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα. Επίσης από τη Γαλλία και τις ανάλογες διοργανώσεις, να σημειώσουμε ότι επικύρωσαν την άνοδο, χωρίς να χρειάζεται η ελληνική παρουσία στα τυπικής διαδικασίας πλέι οφ, η Καουντρί του Γεράσιμου Χατζηλυγερούδη στη National 1 και η Μπουργκουάν Τζαλιό 2 της Χριστίνας Αθανασοπούλου στη National 2. Τέλος, απόψε 06/06, στις 20:30 Ελλάδας, η Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου δίνει τον πρώτο τελικό της γαλλικής λίγκας κόντρα στη Ρουέν. Προσκάλεσε στο αθλητικό της κέντρο τον θρυλικό Καλλίνικο Κρεάνγκα, με οδηγό τον οποίο είχε κατακτήσει 4 πρωταθλήματα Γαλλίας τη δεκαετία του 2000, αλλά ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής ήταν αδύνατο να παραστεί επειδή τα τελευταία δύο χρόνια διαβάζει για το πτυχίο του στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών κι αυτό το διάστημα έχει εξεταστική.

Στην έξτρα διαδικασία της National 1 των ανδρών πήραν μέρος 8 ομάδες και αγωνίστηκαν συγκεντρωτικά σε ένα γυμναστήριο και σε ένα μίνι ταμπλό. Η Ρομάν είχε αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής μετά από την πρωτιά στους ομίλους της και στις δύο φάσεις του πρωταθλήματος.

Στα προημιτελικά, την Παρασκευή 02/06 απέκλεισε την Ποντό Κομπό με 8-4. Εκεί εκτός από τον Γιώργο, είχε στη σύνθεση και τον Κ. Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος αναχώρησε αμέσως μετά για την Αθήνα και τις υποχρεώσεις του με τον Παναθηναϊκό. Ο Γιώργος σημείωσε 2 νίκες και 1 ήττα (κατέβαλλε τον Σορμπιέ και τον Μιρό κι έχασε από τον Ουριμπέ). Ο Κωνσταντίνος είχε επίσης 2 νίκες και 1 ήττα, επικράτησε των ίδιων αθλητών κι έχασε από τον Μενάντ, ενώ μαζί τα αδέρφια πήραν τη νίκη στο διπλό. Στα ημιτελικά ήρθε η ήττα με 8-0 από την Μπερνέιγ Κομπιέν. Ο Γιώργος, που ήταν πια ο μόνος Έλληνας, κάμφθηκε από τον αμυντικό Ντε Σαντιγιάν και τον Βαλενέ.

Την Κυριακή η Ρομάν αγωνίστηκε εναντίον της Σεστάς (παρεμπιπτόντως, παλιά ομάδα του Ντανιέλ Τσιόκα) για τις θέσεις 3-4. Σημειώθηκε ισοπαλία 7-7, απόλυτη ισορροπία προέκυψε και στα συνολικά σετ για να μετρήσουν οι συνολικοί πόντοι και να ευνοηθεί η Ρομάν με 11 παραπάνω! Στον συγκεκριμένο αγώνα ο αριστερόχειρας διεθνής μας νίκησε τον Βούλγαρο Αλεξαντρόφ κι έχασε από τον Βούλγαρο Κράστεφ και τον Χριστόνοφ (αθλητές παράλληλα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα, οι δύο πρώτοι, ενώ ο Χριστόνοφ αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της Κύπρου). Τώρα υπάρχει η προσμονή για άνοδο εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για αποχώρηση ομάδας της Pro B, πάντως σε ένα πρώτο μεταγραφικό νέο των «λεγεωνάριων» ο Γ. Κωνσταντινόπουλος έχει ειδοποιήσει τη διοίκηση της Ρομάν ότι τη σεζόν 2023-2024 θ’ αγωνίζεται στη Χάβρη, η οποία έχει ομάδα και στη National 1 και στη National 2. Στο ίδιο γαλλικό κλαμπ μετακινείται και ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης, που φέτος ήταν στη Σεσόν.  

Με τα πλέι οφ ολοκληρώθηκαν, επίσης το περασμένο Σαββατοκύριακο, η 4η και η 5η εθνική κατηγορία. Ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης και η Χριστίνα Αθανασοπούλου δεν χρειάστηκε να κληθούν, αφού η άνοδος είχε εξασφαλιστεί και η διαδικασία ήταν μόνο για την τελική κατάταξη. Η Καουντρί του πρώτου θα είναι τη νέα περίοδο στη National 1 των ανδρών και η Μπουργκουάν Τζαλιό 2 της δεύτερης στη Νational 2 των γυναικών.

Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ «ΑΝΤΙΟ» ΤΟΥ ΚΡΕΑΝΓΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΜΠΟΝ

Απόψε 06/06 στη Γαλλία γράφεται και το πρώτο μέρος στο φινάλε της κορυφαίας κατηγορίας ανδρών, της Pro A. Η Ενεμπόν υποδέχεται τη Ρουέν στον πρώτο τελικό των πλέι οφ και δίνει τη ρεβάνς εκτός έδρας την Παρασκευή 09/06. Οι «μπλε» του Σγουρόπουλου διεκδικούν ξανά το πρωτάθλημα ύστερα από 14 χρόνια. Αν ένα πρόσωπο έχει συνδεθεί περισσότερο με τις κορυφαίες διακρίσεις τους είναι φυσικά ο αξεπέραστος Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο οποίος αγωνίστηκε σταθερά στην Ενεμπόν από το 2003 έως το 2017 και έγραψε ιστορία. Το κλαμπ λοιπόν, τον ήθελε κοντά του στη δύσκολη προσπάθεια στον σημερινό εντός έδρας τελικό, τον προσκάλεσε, αλλά ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης με στεναχώρια απάντησε ότι δεν μπορεί να παραστεί διότι βρίσκεται σε εξεταστική περίοδο στη Γυμναστική Ακαδημία, όπου έχει ρίξει τα βάρος την τελευταία διετία. Πρέπει δε, να σημειωθεί ότι συμπτωματικά τον τελευταίο του αγώνα με την Ενεμπόν, σε μία συγκινητική βραδιά όπου είχε μαζί την οικογένειά του και γνώρισε την αποθέωση από εκατοντάδες θεατές, ο Κρεάνγκα τον είχε δώσει μία μέρα σαν σήμερα, πριν από 6 χρόνια! Είπε το αντίο του στις 06/06/2017 και στην ίδια ημερομηνία η Ενεμπόν αγωνίζεται στην έδρα της για τον τίτλο (απλά σε διαφορετική αίθουσα) στη λίγκα, όπου ο Έλληνας άσος την έκανε πρωταγωνίστρια στα μέσα της δεκαετίας του 2000!   

Να αναφέρουμε τέλος ότι στη Ρουέν αγωνίζονται ο Αυστριακός Ρόμπερτ Γκάρντος, ο Λιάο Τσεν Τινγκ από την Ταϊπέι, ο Γάλλος Αλεξάντρ Ρομπινό και ο Ούγγρος Άνταμ Ζούντι.

Related posts

Η κόρη του Νίκου Γκάλη και η Εθνική στην 5η θέση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος cheerleading

Συνελήφθη ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού Χουάνγκ Ουί Τζο για ερωτικό βίντεο χωρίς τη συγκατάθεση της συντρόφου του!

Αϊζέια Κάναν: “Θέλω να είμαι στον Ολυμπιακό όσο περισσότερο γίνεται”