offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΤΙΒΟΣ

ΣΤΙΒΟΣ
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου απέκλεισε τις διεμφυλικές γυναίκες από τη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες

Κοινοποίηση

Ο πρόεδρος της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόου, ανακοίνωσε ότι οι διεμφυλικές γυναίκες που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αλλαγής φύλου μετά την εφηβεία τους, αποβάλλονται από τις διοργανώσεις των γυναικών σε διεθνές επίπεδο από τις 31 Μαρτίου. Αλλαγές και στους κανονισμούς των αθλητριών με διαφορές στην ανάπτυξη του φύλου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου αποφάσισε να αποκλείσει τις διεμφυλικές γυναίκες από τις διοργανώσεις των γυναικών από τις 31 Μαρτίου, όπως ανακοινώθηκε σε συνέδριο που έγινε στο Μονακό.

Ο πρόεδρος της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόου, επεσήμανε ότι αυτό γίνεται για να διατηρηθεί η “δικαιοσύνη”, τονίζοντας ότι δεν θα είναι πάγια θέση, καθώς θα αναθεωρήσουν αν υπάρξουν περαιτέρω δεδομένα διαθέσιμα από την επιστήμη.

“Το συμβούλιο αποφάσισε να αποκλείσει τις διεμφυλικές γυναίκες αθλήτριες, που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αλλαγής φύλου μετά την εφηβεία, από τους αγώνες παγκόσμιες κατάταξης γυναικών στις 31 Μαρτίου.

Τον Ιανουάριο, η World Athletics είχε συμβουλευθεί τα μέλη των ομοσπονδιών σε μια πρόταση για να αλλάξει τους κανόνες συμμετοχές των διεμφυλικών γυναικών στις γυναικείες διοργανώσεις.

Το ζήτημα είναι ακανθώδες, καθώς ο αθλητισμός προσπαθεί να βρει μια ισορροπία μεταξύ της συμπερίληψης όλων των ανθρώπων και να βεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει κάποιο άδικο πλεονέκτημα.
Οι αποφάσεις είναι πάντα δύσκολες όταν περιλαμβάνουν αντικρουόμενες ανάγκες και δικαιώματα μεταξύ διαφορετικών ομάδων, αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι πρέπει να διατηρήσουμε τη δικαιοσύνη για τις αθλήτριες πάνω από κάθε άλλο παράγοντα.

Σε αυτό θα μας καθοδηγήσει η επιστήμη γύρω από τη φυσική απόδοση και το ανδρικό πλεονέκτημα που αναπόφευκτα θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια. Όταν θα έχουμε περισσότερα στοιχεία, θα αναθεωρήσουμε τη θέση μας, αλλά πιστεύουμε ότι η ακεραιότητα της γυναικείας κατηγορίας στον στίβο είναι πρωταρχικής σημασίας”.

Ο Σεμπάστιαν Κόου τόνισε ότι θα καθιερωθεί μια ομάδα εργασίας για να κάνει περαιτέρω έρευνες για το δικαίωμα συμμετοχής των διεμφυλικών στα αγωνίσματα βάσει κανονισμών.

Παράλληλα αποφασίστηκε να μειωθεί η ποσότητα τεστοστερόνης στο αίμα σε αθλήτριες με διαφορές στην ανάπτυξη φύλου (DSD – Diferrence in Sex Development). Συγκεκριμένα από αυτή την κατηγορία των αθλητών θα ζητηθεί να μειωθεί το επίπεδο τεστοστερόνης τους στο αίμα κάτω από τα 2.5 νανομίλια ανά λίτρο, από τα πέντε που ίσχυε μέχρι τώρα.

Μια ακόμα απόφαση που πάρθηκε στο συγκεκριμένο συμβούλιο είναι η άρση του αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών και αθλητριών από τις διεθνείς διοργανώσεις για το θέμα του συστημικού ντόπινγκ. Ο αποκλεισμός τους όμως παραμένει σε ισχύ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Related posts

Αναχωρούν για την Κροατία οι εθνικές μας ομάδες και το καθοριστικό στάδιο 2 για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Οκομπό: “Θα είναι πόλεμος με τον Ολυμπιακό”

ΑΕΚ: Δεύτερο “όχι” σε πρόταση 8 εκατ. ευρώ για τον Μουκουντί