offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Ξανά τελικό στην πολωνική λίγκα ο Γκιώνης με την Μπογκόρια, συνέχισε την κυριαρχία της στην Αυστρία η Λιντς Φρόσμπεργκ της Παπαδημητρίου

Κοινοποίηση

Κι άλλα πολύ ευχάριστα νέα από Έλληνες «λεγεωνάριους» της επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023. Η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη αναδείχτηκε το βράδυ της Κυριακής 04/06 νικήτρια και στον δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ της Πολωνίας και προκρίθηκε γι’ άλλη μια χρονιά στον τελικό. Κατέβαλλε και ως φιλοξενούμενη την Όρλις 1924 με 3-0 και σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου αγώνα την Παρασκευή 02/06 πέρασε επιβλητικά στον τελικό της 10ης Ιουνίου στο Πόζναν για να υπερασπιστεί τον τίτλο της απέναντι στη Ντζιάλντοβο. Επίσης χτες βράδυ συνέχισε την κυριαρχία της στην αυστριακή λίγκα γυναικών η Λιντς AG Φρόσμπεργκ της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου και κράτησε τα σκήπτρα. Στον τελικό στο Λιντς νίκησε κατά κράτος τη Βίλας με 4-0, κατέκτησε το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα κι έδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο στην Αυστρία. Στο τελευταίο στάδιο χρησιμοποίησε την πρώτη ομάδα της, ωστόσο η 19χρονη διεθνής μας, που φυσικά ήταν παρούσα στον τελικό, αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος και γενικά είχε γεμάτη σεζόν στη χώρα. 

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΝΤΖΙΑΛΝΤΟΒΟ ΤΟΥ ΝΤΙΓΙΑΣ

Στην πολωνική λίγκα των ανδρών η Μπογκόρια δικαίωσε τις προβλέψεις και νίκησε 3-0 την Όρλις 1924 και ως φιλοξενούμενη. Αυτή τη φορά ο Γκιώνης αγωνίστηκε στη θέση 3 και (με ξεκαθαρισμένη πια την υπόθεση-πρόκριση) δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξεπεράσει τον Ρόμπερτ Φλοράς και να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Τον Πολωνό διεθνή τον είχαν δει οι Έλληνες φίλαθλοι στο ΣΕΦ στα τέλη Μαρτίου όταν η Όρλις πήρε μέρος στο Europe Trophy Grand Final κι έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Τέτοιες ημέρες πέρσι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής είχε χαρεί το 3ο πρωτάθλημα Πολωνίας με την Μπογκόρια ύστερα από νίκη στον τελικό εναντίον της Μπιντγκόζ (ο ίδιος ήταν τραυματίας κι έμεινε στον πάγκο). Φέτος θα είναι η Ντζιάλντοβο αντίπαλος, η οποία για να προκριθεί στον μονό καθοριστικό αγώνα πέτυχε και δεύτερη νίκη στα ημιτελικά κόντρα στην Μπιντγκόζ, αυτή τη φορά εντός έδρας με 3-1. Στη σύνθεσή της έχει, μεταξύ άλλων, τον Πολωνό Γιάκουμπ Ντίγιας, ο οποίος τον Μάιο του 2022 είχε αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ της ελληνικής Α1 κατηγορίας.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Όρλις-Μπογκόρια 0-3:

Πιοτρ Τσίρνεκ-Μάρεκ Μπαντόφσκι 1-3 (11-7, 4-11, 11-13, 6-11)

Ασούκα Μάκι-Μίλος Ρετζίμσκι 0-3 (10-12, 8-11, 3-11)

Ρόμπερτ Φλοράς-Παναγιώτης Γκιώνης 0-3 (4-11, 8-11, 6-11)

ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ Η ΛΙΝΤΣ AG ΦΡΟΣΜΠΕΡΓΚ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗΣ BUNDESLIGA

Στην αυστριακή λίγκα των γυναικών η Λιντς Φρόσμπεργκ (Linz AG Froschberg) απέδειξε ότι είναι αχτύπητη. Στον τελικό των πλέι οφ αντιμετώπισε τη νικήτρια της κανονικής περιόδου, Βίλας (Nano Tech Villach, όπως είναι το πλήρες όνομά της) και της αρκούσαν μόλις 110 λεπτά για να επιβληθεί με 4-0. Αγωνίστηκε με τις Σοφία Πολκάνοβα, Σουτασίνι Σαβεταμπούτ και Καρολίν Μίτσεκ, οι οποίες σημείωσαν από μία ατομική νίκη χωρίς να χάσουν σετ, ενώ ήρθε νίκη και στο διπλό (Σαβεταμπούτ/Μίτσεκ) επίσης με 3-0 σετ! Η κυρίαρχη ομάδα της νεότερης εποχής στην Bundesliga γυναικών παρέταξε την πιο δυνατή σύνθεση, ήταν έτσι κι αλλιώς μεγάλο φαβορί, ωστόσο είναι εντυπωσιακό ότι μετέτρεψε τον τελικό σε παράσταση για έναν ρόλο.

Η Παπαδημητρίου, που είχε μεγάλη συμμετοχή στην πορεία του πρωταθλήματος, ήταν στην αποστολή μαζί με τις αθλήτριες του τελικού, όπως και τη Λιθουανή Μαργαρίτα Μπαλτουσίτε. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών και νεανίδων αγωνίστηκε πρώτη χρονιά στην επαγγελματική λίγκα της Αυστρίας, είχε αξιόλογη παρουσία κι αποκόμισε μία ακόμα πολύτιμη εμπειρία, καθώς έζησε κιόλας στην πόλη για να προπονείται με το κλαμπ.

Επιπλέον, μετείχε και στους άλλους δύο τίτλους, που πανηγύρισε φέτος η Λιντς AG, πρώτα το Κύπελλο Αυστρίας και μετά τη Σούπερ Λίγκα Κεντρικής Ευρώπης. Το κλαμπ κατέκτησε στη χώρα το 23ο πρωτάθλημα γυναικών της ιστορίας του και το 8ο συνεχόμενο! Το 2020 η σεζόν ακυρώθηκε λόγω COVID 19 και από το 2013 και τα τελευταία 10 χρόνια διεξαγωγής έχασε τα πρωτεία μόνο μία περίοδο!

Related posts

Εθνική Μπάσκετ Γυναικών: Κόντρα στην Λετονία για την 2η αγωνιστική του EuroBasket 2023, πού θα δείτε το παιχνίδι

Τρέλα για τον τίτλο στον Παναθηναϊκό: Ο Αλαφούζος έχει δώσει ως τώρα 1,8 εκατ. ευρώ έξτρα πριμ για νίκες και βαθμούς

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Πού θα δείτε το κρίσιμο Game 5 με φόντο το Final Four του Κάουνας