offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΟ

Final 8 Champions League: Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη μπαίνουν στη μάχη του Βελιγραδίου

Κοινοποίηση

Η καρδιά του ευρωπαϊκού πόλο χτυπάει στο Βελιγράδι όπου ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη αγωνίζονται στο Final 8 του Champions League και το SPORT24 σας παρουσιάζει τα στοιχεία των δύο προημιτελικών.

Η μεγάλη ώρα για το ευρωπαϊκό πόλο έφτασε. Από το απόγευμα της Τετάρτης (31/05) μέχρι και το Σάββατο (03/06) όλα τα βλέμματα των φίλων της υδατοσφαίρισης θα είναι στραμμένα στο Βελιγράδι.

Εκεί οι οκτώ καλύτερες ομάδες θα διεκδικήσουν το Champions League. Ανάμεσα τους βρίσκονται ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη, ενώ θα αγωνιστούν και τέσσερις Έλληνες με τρεις ακόμα ομάδες.

Με όπλο την εμπειρία ο Ολυμπιακός

Αρχίζουμε με τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ένα ρόστερ με παίκτες που στην πλειοψηφία τους είναι μπαρουτοκαπνισμένοι σε τέτοιες διοργανώσεις.

Στον όμιλό του κατέλαβε την τρίτη θέση έχοντας δέκα νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες. Με τον Ιγκόρ Μιλάνοβιτς στον πάγκο τους οι Πειραιώτες βασίζουν πολλά στην εμπειρία των παικτών τους.

Φουντούλης, Μουρίκης, Γενηδουνιάς, Δερβίσης, Κολόμβος μαζί με την πανίσχυρη τετράδα των ξένων θέλουν να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό όσο πιο μακριά μπορούν.

Ο Ολυμπιακός, όπως έδειξε και στο τελευταίο του ματς κόντρα στην Προ Ρέκο, θα βασίσει πολλά στην εξαιρετική του άμυνα. Από εκεί βρίσκει ρυθμό και με την ισορροπία που διαθέτει στην επίθεση θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει κάθε ματς σαν τελικό.

Η πανίσχυρη Νόβι Μπέογκραντ

Απέναντί του στα προημιτελικά ο Ολυμπιακός θα βρει τη διοργανώτρια Νόβι Μπέογκραντ. Οι συστάσεις για τους Σέρβους είναι περιττές, αφού παρά το γεγονός ότι ο σούπερ σταρ της ομάδας (Ντούσαν Μάντιτς) έχει μείνει εκτός μετά από απόφαση της διοίκησης, έχουν ένα εντυπωσιακό ρόστερ.

Φυσικά, σε αυτό ξεχωρίζουν πολλοί διεθνείς με την Εθνική Σερβίας, οι δικοί μας Άγγελος Βλαχόπουλος και Δημήτρης Σκουμπάκης και το ισπανικό πολυβόλο, Άλβαρο Γκρανάδος.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας στους ομίλους ήταν φυσικά ο Ισπανός με 35 γκολ και ακολουθεί το δίδυμο των Στραχίνια Ράσοβιτς και Ράντομιρ Ντράσοβιτς. Πολυσύνθετος είναι ο ρόλος του Άγγελου Βλαχόπουλου και του Δημήτρη Σκουμπάκη. Ο πρώτος πέρα από το σκοράρισμα βοηθά σημαντικά και στο οργανωτικό κομμάτι αφού είναι ο εγκέφαλος των Σέρβων, ενώ ο θηριώδης Δημήτρης Σκουμπάκης βοηθά και στις δύο πλευρές της πισίνας.

Δεδομένα, οι Σέρβοι θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους αφού παίζουν εντός έδρας, έχουν το ρόστερ για να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής, ενώ σίγουρα θα έχουν και το άγχος αφού έχουν επενδύσει πολλά εκατομμύρια.

Η Βουλιαγμένη έχει κάνει ήδη την υπέρβαση

Πάμε τώρα και στη Βουλιαγμένη. Η χρονιά για τον ΝΟΒ είναι ήδη απόλυτα επιτυχημένη αφού και μόνο η παρουσία της στο Final 8 έχοντας το πιο νεανικό ρόστερ αποτελεί επίτευγμα.

Ο Βουγιασίνοβιτς είχε στα χέρια του ένα ρόστερ με μέσο όρο τα 23 έτη και κατάφερε να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο το οποίο πάλεψε όλα τα παιχνίδια.

Στα 14 ματς της φάσης των ομίλων η Βουλιαγμένη είχε πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και επτά ήττες. Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος πραγματοποίησε πολλές μεγάλες εμφανίσεις κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα των Καλογερόπουλου, Νικολαΐδη, Τρούλου και Παπασηφάκη ήταν εκείνη που τράβηξε στο σκοράρισμα.

Φυσικά, μεγάλη ήταν η συμβολή και του πιο έμπειρου παίκτη της ομάδας. Ο Μάριος Καπότσης στα 31 του χρόνια είναι αρχηγός του ΝΟΒ και ένας παίκτης που προσφέρει πολλά και στις δύο πλευρές της πισίνας.

Το σημαντικότερο για τον Βουγιασίνοβιτς είναι πως παίρνει πράγματα απ’ όλους τους παίκτες του οι οποίοι έχουν κάνει βήματα μπροστά.

Η σκληροτράχηλη Μπρέσια

Απέναντί της η Βουλιαγμένη θα βρει την πρώτη ομάδα του δεύτερου ομίλου. Η Μπρέσια είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα η οποία δύσκολα δέχεται γκολ.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε 14 ματς δεχόταν κατά μέσο όρο 8,8 γκολ, ενώ την ίδια ώρα πετύχαινε 12.07. Φυσικά, μεγάλο ρόλο παίζει και η παρουσία του Τεσάνοβιτς ο οποίος έχει 9 αποκρούσεις ανά ματς.

Στην αντίπερα όχθη το δίδυμο των Ντι Σόμα και Λουόνγκο είναι αυτό που ξεχωρίζει μετρώντας 30 και 35 γκολ αντίστοιχα με τους Ντόλτζε και Ρεντζούτο να βάζουν και αυτοί το λιθαράκι τους.

Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε να κάνουμε και στον μεγάλο Κριστιάν Πρεσιούτι, ο οποίος στα 40 του χρόνια ετοιμάζεται να πει το δικό του “αντίο”.

Η Μπρέσια έχει τον τίτλο του φαβορί και μένει να το αποδείξει εντός πισίνας απέναντι στην μάχιμη Βουλιαγμένη.

Οι άλλοι δύο προημιτελικοί

Στους άλλους δύο προημιτελικούς θα αναμετρηθούν η Μπαρτσελονέτα με τη Γιουγκ και η Προ Ρέκο με την Φερεντσβάρος. Στους δύο αγώνες έχουμε ελληνικό ενδιαφέρον.

Στο πρώτο χρονικά ματς, από το οποίο θα προκύψει και η αντίπαλος του Ολυμπιακού σε περίπτωση πρόκρισης, η Μπαρτσελονέτα είναι το φαβορί.

Οι Ισπανοί διαθέτουν μια εξαιρετική ομάδα η οποία πραγματοποίησε τρομερή κανονική περίοδο κατακτώντας την πρώτη θέση στον όμιλο του Ολυμπιακού.

Από την άλλη η Γιουγκ του Κώστα Κάκαρη. Ο 24χρονος Έλληνας φουνταριστός πραγματοποίησε μεγάλες εμφανίσεις και ήταν ένας από τους λόγους που η ομάδα του Ντουμπρόβνικ έφτασε μέχρι εδώ.

Φυσικά το δίδυμο των Φάτοβιτς και Ζούβελα είναι εκείνο που προκαλεί πονοκέφαλο στις περισσότερες άμυνες και αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο και στο συγκεκριμένο ματς.

Στον άλλο ημιτελικό η Προ Ρέκο έχει το προβάδισμα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως η Φερεντσβάρος του Αργυρόπουλου θα είναι εύκολη αντίπαλος.

Η ιταλική ομάδα κατεβαίνει σε μία ακόμα διοργάνωση έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Με ρόστερ τρομερά γεμάτο θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Με παίκτες όπως οι Ετσενίκε, Ζάλανκι, Ίβοβιτς και οι υπόλοιποι σούπερ σταρ που διαθέτει στο ρόστερ της, μπορεί να το κάνει.

Από την άλλη η Φερεντσβάρος είναι μια ομάδα της ουγγρικής σχολής και αυτό τα λέει όλα. Ηγέτης της ομάδας είναι ο τεράστιος, Ντένες Βάργκα, όμως ο παίκτης για όλες τις δουλειές είναι ο Στέλιος Αργυρόπουλος.

Οι συστάσεις για τον διεθνή πολίστα είναι περιττές, αφού στα 27 του χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους all around παίκτες.

Τα τέσσερα ζευγάρια του Final 8

Τετάρτη 31/05

  • 16:30 Μπαρτσελονέτα – Γιουγκ
  • 18:00 Νόβι Μπέογκραντ – Ολυμπιακός
  • 19:30 Μπρέσια – ΝΟ Βουλιαγμένης
  • 21:00 Ρέκο – Φερεντσβάρος

Τα πιθανά ζευγάρια στα ημιτελικά

Πέμπτη (01/06)

  • 19.30 Μπαρτσελονέτα ή Γιουγκ – Νόβι Μπέογκραντ ή Ολυμπιακός
  • 21.00 Μπρέσια ή ΝΟ Βουλιαγμένης – Ρέκο ή Φερεντσβάρος

Σάββατο (03/06)

  • 20.00 Μικρός τελικός
  • 22.00 Τελικός

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Αθλητικές μεταδόσεις: Όλες οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της Παρασκευής

Ο πρώην επιθετικός των Λίβερπουλ και Παρί, Νταβίντ Ενγκόγκ επιστρέφει στη δράση με τον Πανιώνιο

Serie A: Η “χρυσή Βίβλος” του πρωταθλήματος Ιταλίας