offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Σάρωσε τα χρυσά μετάλλια στις παγκορασίδες η Τζενίδη, ο Αλεξούδης πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παμπαίδων

Κοινοποίηση

Συναρπαστικό φινάλε σ’ ένα μεστό και καλά οργανωμένο αγωνιστικό τριήμερο στα Τρίκαλα, όπως αρμόζει στο μέλλον της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η Χριστίνα Τζενίδη έγινε η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων 2022-2023 και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης μετατράπηκε σε κεντρικό πρόσωπο στα αγόρια. Η αθλήτρια της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης κατέκτησε σήμερα 28/05 και τα τρία χρυσά μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα των κοριτσιών έως 13 ετών. Τα πρόσθεσε στο χτεσινό στο ομαδικό παγκορασίδων και τον ίδιο ακριβώς εντυπωσιακό απολογισμό είχε και πέρσι στο ΣΕΦ! Στον τελικό του απλού λύγισε με 3-1 σετ τη συμπαίκτριά της Άννα-Φανουρία Μήτκα. Ο αθλητής του Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας πήρε μαζεμένους τους πρώτους πανελλήνιους τίτλους του. Αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παμπαίδων επικρατώντας στον τελικό με 3-1 σετ του Γιάννη Κιοσελόγλου από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, νικητή του αγωνίσματος στις δύο τελευταίες σεζόν. Επίσης, η Τζενίδη πήρε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό παγκορασίδων με την Άννα-Φανουρία Μήτκα και στο διπλό μικτό με τον Γιάννη Κιοσελόγλου και ο Αλεξούδης κατέκτησε την πρωτιά και στο διπλό παμπαίδων με τον Κιοσελόγλου. Τη μεγάλη αθλητική εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο Κατσιμήδου, που περιλάμβανε και το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μίνι παμπαίδων-μίνι παγκορασίδων πραγματοποίησε επιτυχώς η ελληνική ομοσπονδία με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, τον Δήμο Τρικκαίων και τον Φιλόδοξο Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Τρικάλων.

Οι αγώνες καλύφθηκαν σε όλη τη διάρκειά τους στο ίντερνετ. Το τοπικό σωματείο κανόνισε τις δύο ζωντανές ροές μέσα από το κανάλι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο youtube και σήμερα Κυριακή το 1ο live ήταν στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=4x-bhfOJ-6s και το 2ο στο 2022-23 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΤΡΙΚΑΛΑ 28-5-23(Cam2)

 Επίσης, οι Τρικαλινοί πρόσφεραν αναμνηστικά μπλουζάκια σε όλους όσοι μετείχαν στη διοργάνωση, σακουλίτσες με νερό και σνακ, καλή φιλοξενία και αίθουσα για προπονήσεις παράλληλα με τα ωράρια της προθέρμανσης στη σάλα. Η Περιφέρεια και ο δήμος έδειξαν έμπρακτα τη στήριξή τους και φυσικά μαζί με την εμπειρία και το νοιάξιμο της ομοσπονδίας δημιουργήθηκαν συνθήκες, που ικανοποίησαν όλες τις αποστολές.

Σε ατομικό επίπεδο να προστεθεί για τους πανελληνιονίκες ότι οι 13χρονοι Κιοσελόγλου και Τζενίδη αφήνουν φέτος αυτή την ηλικιακή κατηγορία έχοντας κατακτήσει από 8 τρόπαια. Ο Λουτρακιώτης είχε 3 πρωτιές το 2021, άλλες 3 το 2022 και 2 το 2023 και η Τζενίδη από 4 πέρσι και φέτος. Επίσης, μετά το χρυσό στο ομαδικό ο Δημήτρης Γεωργαλλίδης είχε σήμερα 2 ασημένια μετάλλια κι 1 χάλκινο.

Στο απλό παμπαίδων ο Αλεξούδης και ο Κιοσελόγλου ήταν τα δύο πρώτα φαβορί (2 και 1 αντίστοιχα) και κοντραρίστηκαν στον τελικό για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Ο αριστερόχειρας Εβρίτης πήρε στην παράταση το 1ο σετ και παράλληλα ψυχολογία, καθώς προερχόταν από συνεχόμενες ήττες απέναντι στον πρωταθλητή του 2021 και του 2022. Απέδωσε γενικά πολύ καλά και επίσης στην τελευταία του χρονιά στους παμπαίδες έφτασε με σκορ 3-1 στη μεγαλύτερη έως σήμερα διάκρισή του στην Ελλάδα (12-10, 11-8, 8-11, 11-6)

Το αγώνισμα άρχισε με 10 προκριματικά γκρουπ, τα οποία απέφυγαν οι δύο φιναλίστ. Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Αλεξούδης είχε πρώτα bye από τη βάση του ταμπλό και στον 2ο γύρο έκαμψε τον Δημήτρη Αλεξόπουλο της ΧΑΝ Αθηνών με 3-0 σετ. Στην 8άδα ξεπέρασε επίσης με 3-0 σετ τον Νίκο Αγγελίδη (ΟΑ Χανίων) και στην 4άδα τον Κωνσταντίνο Ισαακίδη με το ίδιο σκορ. Κι επειδή συχνά συμπίπτουν κι άλλες υποχρεώσεις για τα παιδιά παράλληλα με τους αγώνες να προστεθεί ότι την Παρασκευή και το Σάββατο ο Αλεξούδης έδωσε εξετάσεις lower στα Τρίκαλα και όχι στην Ορεστιάδα.

Ομοίως ο Κιοσελόγλου είχε bye στον 1ο γύρο και στη 16άδα απέκλεισε τον Μάριο Σερίδη (Σάρισες Φλώρινας) με 3-0 σετ. Στα προημιτελικά νίκησε τον Σπύρο Φουσέκη (Παγώνα Πάτρας) με το ίδιο σκορ και στα ημιτελικά τον Δημήτρη Γεωργαλλίδη ξανά με 3-0 σετ.

Στον τελικό του απλού παγκορασίδων συναντήθηκαν οι συμπαίκτριες στη ΧΑΝΘ Χριστίνα Τζενίδη και Άννα-Φανουρία Μήτκα, νούμερο 1 και 2 αντίστοιχα στα seeding. Στη δεδομένη ποιότητα της Τζενίδη η Μήτκα έδειξε τη δική της βελτίωση και πίεσε πολύ. Η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια βρήκε τις λύσεις και κατακτώντας στην παράταση το 2ο και το 4ο σετ κράτησε τον τίτλο της. Η εξέλιξη στο τελικό 3-1 σετ ήταν 11-5, 12-10, 7-11 και 13-11. Η επίσης 13χρονη Μήτκα έδωσε τον πρώτο της τελικό στο απλό Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Στη διαδρομή της μέχρι τον τελικό η Τζενίδη προχώρησε αρχικά χωρίς αγώνα. Στον γύρο των «16» απέκλεισε την Αναστασία Μιχάλαρου (Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας) με 3-0 σετ, στις «8» την Αφροδίτη Σαρικάκη (Πανιώνιος) με το ίδιο σκορ και στις «4» την Αλεξάνδρα Μαυρίδη, επίσης με 3-0. Για να μπει στα μετάλλια η 12χρονη Μαυρίδη είχε νικήσει στα προημιτελικά με 3-2 σετ κι από 0-2 πίσω το 4ο φαβορί και περσινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του αγωνίσματος, Δέσποινα Δημητρίου (ΓΑΣ Ελευσίς).

Η Μήτκα αντίστοιχα, αφού προχώρησε από τη βάση του ταμπλό χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο, απέκλεισε κατά σειρά σήμερα την Παναγιώτα Μαυρίδη (Προφήτη Ηλία Πειραιά), την Ιωάννα Κομπούρη (Θερμαίος Θέρμης) και την Παρασκευή Σπανού, όλες με 3-0 σετ. Η Σπανού μπήκε στην 4άδα με νίκη στα πέντε σετ εναντίον της Αθανασίας Γκόγκα του Ολυμπιακού (Νο 3). Στο απλό κοριτσιών έγιναν αρχικά 6 προκριματικά γκρουπ, τα οποία επίσης απέφυγαν τα φαβορί.

Στον τελικό του διπλού παμπαίδων αναμετρήθηκαν το 1ο με το 3ο φαβορί, οι Γιάννης Κιοσελόγλου/Κωνσταντίνος Αλεξούδης και οι Δημήτρης Γεωργαλλίδης/Απόστολος Βατσακλής αντίστοιχα. Από τη θέση του αουτσάιντερ οι πρωταθλητές του ομαδικού με τον ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης κυνήγησαν τις πιθανότητές τους, όμως το ζευγάρι δεξιόχειρα με αριστερόχειρα, που πρόσφατα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά της Κροατίας ήταν καλύτερο σε όλα τα κρίσιμα σημεία για να επικρατήσει με 3-0 σετ  (11-7, 11-8, 11-7).

Στο διπλό παγκορασίδων το 1ο φαβορί, οι Χριστίνα Τζενίδη/Άννα-Φανουρία Μήτκα είχαν τον πρώτο λόγο απέναντι σε δύο άλλες άξιες εκπροσώπους της βορειοελλαδίτικης επιτραπέζιας αντισφαίρισης, την Παρασκευή Σπανού και την Ελπίδα Τασιού. Πήραν οριακά το 1ο σετ και μετά πέρασαν το παιχνίδι τους για να επιβληθούν με 3-0 σετ. Αυτό το σκορ μάλιστα, εμφάνισαν σε όλο το ταμπλό (11-9, 11-6, 11-4). Στα ημιτελικά οι χαμένες του τελικού απέκλεισαν με 3-1 σετ το 2ο φαβορί, τις Δέσποινα Δημητρίου/Αθανασία Γκόγκα.

Στο διπλό μικτό παμπαίδων-παγκορασίδων ο Γιάννης Κιοσελόγλου και η Χριστίνα Τζενίδη επιβεβαίωσαν την υπεροχή τους. Προχώρησαν από την κορυφή του ταμπλό χάνοντας μόνο ένα σετ και στον τελικό επιβλήθηκαν των Δημήτρη Γεωργαλλίδη/Αφροδίτης Σαρικάκη με 3-0 για να επαναλάβουν την περσινή επιτυχία τους (11-4, 11-5, 11-4). Οι τελευταίοι άφησαν εκτός τελικού με 3-0 σετ το νούμερο 2του αγωνίσματος, τον Αναστάσιο Φουσέκη και την Αθανασία Γκόγκα.

Οι νικητές και οι νικήτριες στα ατομικά αγωνίσματα των δύο Πανελληνίων πρωταθλημάτων:

ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Κωνσταντίνος Αλεξούδης (Φιλία Ορεστιάδας)

2. Γιάννης Κιοσελόγλου (Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Δημήτρης Γεωργαλλίδης (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης)

-. Κωνσταντίνος Ισαακίδης (Σάρισες Φλώρινας)

ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Χριστίνα Τζενίδη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Άννα-Φανουρία Μήτκα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Αλεξάνδρα Μαυρίδη (ΑΟ Προφήτη Ηλία Πειραιά)

-. Παρασκευή Σπανού (Σάρισες Φλώρινας)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιάννης Κιοσελόγλου/Κωνσταντίνος Αλεξούδης (Ποσειδών Λουτρακίου/Φιλία Ορεστιάδας)

2. Δημήτρης Γεωργαλλίδης/Απόστολος Βατσακλής (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης)

3. Κωνσταντίνος Ισαακίδης/Ραφαήλ Νούλας (Σάρισες Φλώρινας/Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

-. Σπύρος Φουσέκης/Αναστάσιος Φουσέκης (Παγώνα Πάτρας)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Χριστίνα Τζενίδη/Άννα-Φανουρία Μήτκα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Παρασκευή Σπανού/Ελπίδα Τασιού (Σάρισες Φλώρινας/ΑΟ Θέρμης Θερμαίος)

3. Αθανασία Γκόγκα/Δέσποινα Δημητρίου (Ολυμπιακός/ΓΑΣ Ελευσίς)

-. Αλεξάνδρα Μαυρίδη/Παναγιώτα Μαυρίδη (ΑΟ Προφήτη Ηλία Πειραιά)

ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Γιάννης Κιοσελόγλου/Χριστίνα Τζενίδη (Ποσειδών Λουτρακίου/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Δημήτρης Γεωργαλλίδης/Αφροδίτη Σαρικάκη  (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης/Πανιώνιος ΓΣΣ)

3. Αναστάσιος Φουσέκης/Αθανασία Γκόγκα (ΑΟ Παγώνα Πάτρας/Ολυμπιακός ΣΦΠ)

-. Κωνσταντίνος Ισαακίδης/Παρασκευή Σπανού (Σάρισες Φλώρινας)

ΑΠΛΟ ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιώργος Κούβελας (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης)

2. Μάριος Σερίδης (Σάρισες Φλώρινας)

3. Ευάγγελος Χρυσοστομίδης (Σάρισες Φλώρινας)

-. Κωνσταντίνος Μπελλής (Άρης Νικαίας)

ΑΠΛΟ ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Ελπίδα Τασιού (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος)

2. Μιχαέλα Λαγκουβάρδου (Πέρα Θεσσαλονίκης)

3. Ανθή Τούλια (Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας)

-. Αναστασία Μιχάλαρου (Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας)

ΟΙ 19 ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Καθοριστική για την επιτυχία των αγώνων ήταν η παρουσία των συνολικά 19 χορηγών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων, η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, το συσκευαστήριο οστράκων και νωπών ψαριών Foteinos Mare, η Cava Tsinas, η καφετέρια Bonjour και το EURO + MED Ιατρικό Κέντρο ήταν οι μεγάλοι χορηγοί. Το πρωτάθλημα στήριξαν επίσης οι:

Τεχνική Εταιρεία Under Construction

Κρεοπωλείο Ευθυμίου

Ταβέρνα Κατώγι

Ταβέρνα Της Κακομοίρας

Ταβέρνα Παλιά Ιστορία

Ανθοδιακοσμήσεις Αγγελική & Γιώργος

Be Twins Καφετέρια

Βουλκανιζατέρ Tzamkiozis Ελαστικά

Διαφημιστική Xenagos-Ξεναγός  

Κοσμήματα Στίλβη

Τεχνική Εταιρεία Θωμάς Δ. Τσίγκας Πολιτικός Μηχανικός

Φυσιοθεραπευτήριο The Therapistis Vaitsaras

Related posts

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν στη διοργάνωση

Γ’ Εθνική: Στη Super League 2 ο Αγροτικός Αστέρας, μάχη για τα άλλα δύο εισιτήρια

Άρης: Η Ρέιντζερς διαπραγματεύεται με τους κίτρινους για την αγορά του Πάλμα, γράφει η Daily Record